« De Curinta Affaire | Main | Bekeuring? »

Niet jokken!

Volgens mij was het in het najaar van 1996, dat mijn ouders mij op Curacao bezochten. Toen zij weggingen wilde mijn moeder mij een kadootje geven. Het werd een Samsonite attaché-koffer. Tot dan toe bezocht ik klanten met een soort veredelde rugzak.

Er heeft nooit een olifant op mijn Samsonite gestaan, maar ik kan u vertellen dat de koffer van uitstekende kwaliteit is. In de zes jaar dat ik deze koffer bezit is mij ongeveer acht keer het volgende overkomen. De koffer staat klaar op een stoel en ik heb haast. Dus ik pak het handvat beet, til de koffer op en dan blijkt hij nog open te zijn. Gevolg is dat alles op de grond klettert. En ik bewaar nogal wat papieren, cd's en wat dies meer zij in mijn koffertje. De volgende vijf minuten ben ik vloekend (op mijzelf) bezig alles er weer in te stoppen.

Vanmorgen was het weer zover. Ik was al aan de late kant om Luchiano naar school te brengen en de volledige inhoud van de Samsonite lag over de vloer verspreid. Toen we uiteindelijk in de auto zaten, ontspon zich de volgende conversatie:

Luchiano: 'Papa, ga je dat nu aan al je vrienden vertellen?'
CasaSpider: 'Wat, jongen?'
Luchiano: 'Wat er gebeurd is...'
CasaSpider: 'Oh, dat alles uit mijn koffer gevallen is...'
Luchiano: 'Ja, dat!'
CasaSpider: 'Nou, ik hoef toch niet alles te vertellen...'
Luchiano: Nee papa, je mag niet jokken!'

Wel, bij deze maak ik deze genante gebeurtenis dan maar bekend aan de gehele wereld. Hopelijk eist Luchiano niet dat ik er vertalingen in het Engels, Spaans en Arabisch bijzet.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 12, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was De Curinta Affaire.

The next post in this blog is Bekeuring?.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33