« Niet jokken! | Main | PSV baas in de Arena »

Bekeuring?

Kadotip! Nederlands best geteste en meest verkochte radardetector, de Quintezz Z1, waarschuwt u tijdig voor alle snelheidscontroles. Direct daaronder staat: Gebruik is in Nederland wettelijk toegestaan.

Dat vind ik nou typisch Nederlands, regeltjes verzinnen ten behoeve van in dit geval milieu en verkeersveiligheid en dan apparaten of tegenregels die deze wetten boycotten ook toestaan. Wel heel tolerant natuurlijk, maar ik vind het toch moeilijk te bevatten. Zeker in het geval van radardetectors of bromfietsopvoersetjes. Die opvoersetjes mogen legaal verkocht en gekocht worden, alleen mogen ze niet op de betreffende voertuigen worden gemonteerd. Ja, zo lust ik er nog wel eentje. Waarom mag Albert Heijn dan geen cocaine en heroine in zijn assortiment hebben. Zolang de junks het alleen maar kopen, maar niet gebruiken is er toch geen vuiltje aan de lucht?

Dat laatste is, even voor de duidelijkheid, een grapje. En uiteraard zijn er vele zaken die zich in het grijze gebied afspelen. Neem bijvoorbeeld de belastingwetgeving. Het is ieder weldenkend mens bekend waarom er belasting geheven wordt en waarom mensen die meer verdienen ook meer belasting betalen. Toch is er een hele industrie ontstaan, gespecialiseerd in zogenaamd legaal belastingontduiken. Het is eigenlijk te vergelijken met de virus- en antivirus-bouwers. Verspilde energie, maar het levert veel mensen veel geld op.

Terugkomend op de radardetector: onze zuiderburen, nou ja jullie zuiderburen weten daar beter raad mee. De detector wordt in beslag genomen en er volgt een boete op het bezit ervan. Of dat uiteindelijk helpt weet ik niet, maar het komt op mij wel een stuk logischer over.

Ik heb overigens makkelijk praten, want op Curacao kennen we in de praktijk geen snelheidscontroles. Hier kun je in de stad nog een politie-auto inhalen met 120, als die zelf tenminste niet nog harder rijdt.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 14, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Niet jokken!.

The next post in this blog is PSV baas in de Arena.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33