« Bekeuring? | Main | Volledigheidshalve »

PSV baas in de Arena

Op Curacao is het vijf uren vroeger dan in Nederland. Een van de voordelen van dit tijdsverschil is dat dingen die in Nederland 's middags gebeuren, hier 's morgens al te zien zijn. Zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. Vandaag speelde Ajax in de eigen Arena tegen PSV, aanvangstijd was 13:00 uur. En zo zat ik vanaf half negen met een kopje koffie te genieten van een spectaculaire en spannende wedstrijd.

Het Nederlandse voetbal wordt hier uitgezonden door ESPN, met Engelstalig commentaar. Deze commentatoren kennen het Nederlandse voetbal tamelijk goed. In de 56e minuut scoorde Ajax de 2-2. En minuut later sprong Jan Vennegoor of Hesselink enigszins tegen Ajax-keeper Stekelenburg op, deze kon daardoor de bal niet controleren en Vennegoor tikte knap binnen. Sommige Ajax-spelers konden,met enige reden, niet geloven dat deze goal telde en hervatten voor de zekerheid het spel, PSV was nog aan het feestvieren en dus kon luttele seconden later Galasek voor Ajax scoren. Op mijn televisie gaf het scorebord twee minuten later nog steeds 2-2 aan, de commentatoren wisten te vertellen dat er wel degelijk gescored was, want de scheidsrechter stond bij de middenstip. De grote vraag was nu wie de gelukkige was. Het bleek PSV te zijn.

Ook na de 2-3 bleef het spannend met kansen over en weer. Uiteindelijk won PSV toch wel verdiend met 2-4 en bewees daarmee baas in de Arena te zijn. Totzover de CasaSpider in zijn rol als voetbaljournalist.

About

This page contains a single entry from the blog posted on December 15, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Bekeuring?.

The next post in this blog is Volledigheidshalve.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33