« Willem | Main | One down, a lot to go »

Moord op Ronde Klip

Eergisteren kreeg ik een mailtje van ene Michiel. Hij woont ook op Curacao en meldde dat hij een fan is van La Chica Merengue. Altijd leuk om te horen. Helaas had hij ook slecht nieuws. Ik meen dat het op zondag 20 oktober gebeurd is, dat de Colombiaan Jose Anzola op zijn eigen terrein ergens op Ronde Klip is vermoord.

Later is de politie op aanwijzing van iemand dat terrein eens nader gaan inspecteren en deed een verbijsterende vondst. Men trof er namelijk een graf aan, waar drie mensen staand, met de handen vastgebonden, levend waren begraven. En van de lijken was een vrouw. Haar naam was Mary Luz en zij was Chica de la Semana op 2 april 2002. Een sympathiek meisje, dat in die tijd bikini's probeerde te verkopen op het strand van Mambo. Helaas is zij in de verkeerde kringen terechtgekomen...

Zoals u van mij gewend bent, heb ik ook deze keer enige research gedaan op het Internet. Tot mijn verbazing kon ik echter niets vinden! Zoeken naar Ronde Klip in Google leverde tot mijn verbazing mijn eigen foto's van een uitje met kleuterschool Chispita als nummer n op!

Over de gruwelijke moord helemaal niets. Ook in de lokale kranten Amigoe en het Papiamentstalige La Prensa was niets te vinden. Verbazingwekkend. Wel wordt er nu driftig gezocht naar middelen om een visumplicht voor Colombianen erdoor te krijgen. En lopen er nu een paar honden uit Nederland op het betreffende terrein te snuffelen naar mogelijk nog meer lijken, tevergeefs tot nu toe.

Telegraaf journalist John van den Heuvel beschrijft in zijn boek Sneeuw over Curacao de infiltratie van keiharde Colombiaanse criminelen in de Curacaose maatschappij. O ja, voor de wat naievere lezer: dit boek gaat niet over de mogelijkheden tot wintersporten op Curacao, maar over cocaine.

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 7, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Willem.

The next post in this blog is One down, a lot to go.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33