« De weg naar mijn werk | Main | De techneut in huis »

Zwembaden

Op een eiland met een lengte van zo'n 60 kilometer en een gemiddelde breedte van nog geen 8 kilometer kan men nooit ver verwijderd zijn van een strand. Slechts aan de noordkust van Curacao zijn geen stranden te vinden, de wind beukt de golven daar tegen de kust aan. Dit resulteerd in fraaie, door de woeste zee uitgehouwde inhammen in de rotskust.

De overige zijden van Curacao zijn gelukkig wel overladen met strandjes. Als er zoveel strandjes zijn, dan lijkt de behoefte aan een zwembad in de tuin niet zo groot. Vanavond gaan we naar het verjaardagsfeest van Barbara van Roland (...) en zij beschikken sinds enige maanden over zo'n zwembad. Het feest begint pas laat, dus het is nog niet zeker of er ook gezwommen gaat worden.

Volgende week is er een heuse poolparty bij Mark & Natascha ter gelegenheid van hun verjaardagen. Om drie uur begint het en vanaf een uur of vijf is er een Barbecue. Hun poolparty is nu al bijna legendarisch. Voordelen zijn dat het eten dichtbij is, er voor goede muziek gezorgd wordt en men naar een gewoon toilet kan gaan. Bovendien wijst de praktijk uit dat er in zo'n zwembad veel meer gezwommen wordt dan in zee. Twee jaar geleden raakte ik er bij een spelletje mijn zwembroek nog kwijt.

Onze huisbaas heeft de afgelopen week ons huis geel geschilderd. Ik zal eens voorzichtig insinueren dat deze prachtige kleur nog veel beter tot zijn recht komt bij het diepblauwe water van een zwembad.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 5, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was De weg naar mijn werk.

The next post in this blog is De techneut in huis.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33