« Zwembaden | Main | BBQ »

De techneut in huis

In ieder huishouden is er een techneut in huis. Dat is degene die het handigst is en die mag dus alle technische klusjes opknappen. Met een man, een vrouw en een kind van vier in huis is het wel duidelijk wie bij ons de techneut in huis is, dat is Lucy. Ooit lag onze afstandsbediening aan gruzelementen. Ik keek er een kwartiertje naar en concludeerde dat die rijp was voor de vuilnisbak. Weer een kwartier later zag de afstandsbediening er dankzij Lucy uit als nieuw.

Vanmorgen, nou ja om half twaalf (gisteren een feestje gehad), wilde ik boterhammetjes met uien en kaas in de oven verhitten. Dat is ontzettend lekker, die gesmolten kaas over de fijngesneden uien. Nu moest ik de oven nog aan zien te krijgen. Ik zag het gat niet zo snel en bedacht dat ik het gas wel open kon draaien, dan zou ik horen waar het vandaan kwam. Nou, ik hoorde niets. Ook de gewone gaspitten gaven geen geluid. Nu hebben wij twee gascylinders buiten staan en ik dacht dat de ene wellicht leeg was. Dus ik sloot de lege cylinder af en de volle aan. Toch gaven de gaspitten nog steeds geen geluid.

Wat te doen? Een nieuwe gascylinder bestellen duurt minimaal drie weken. Het enige wat me nog te binnenschoot was de slaapkamer binnengaan en 'Lucy, we hebben een probleem!' roepen. Rustig kwam Lucy haar bed uit, liep naar het fornuis, draaide het gas open en stak het aan. Wat blijkt? Ons gas is geluidloos! Ja, of ik moet doof aan het worden zijn, dat kan natuurlijk ook. In ieder geval zit ik nu achter vier heerlijke boterhammen met ui en kaas. Dankzij de Techneut in Huis.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 6, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Zwembaden.

The next post in this blog is BBQ.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33