« Snoertje | Main | Nerds »

Robbie's

Op Curacao wordt veel gegokt. Er zijn verhoudingsgewijs veel te veel casino's. Deze zijn zogenaamd voor de touristen, maar de lokale bevolking is de beste klant.

Het belangrijkste spel is Wega di Number, letterlijk vertaald Spel van het nummer. Een soort lotto. Iedere avond om negen uur worden er drie series van vier cijfers getrokken. Je kunt bij de talloze Robbie's Lottery kantoren inzetten op twee, drie of vier cijfers. De live-uitzending heeft prioriteit n, alle andere uitzendingen die onverhoopt bezig zijn worden abrupt onderbroken.

Lucy speelt altijd op vier cijfers, dan krijg je namelijk 3000 keer je inzet uitbetaald. Ik speel liever op twee cijfers, ook al levert dat slechts 40 maal de inzet op. De kans dat je wint is namelijk wel een stuk groter.

Eergisteren was het zover. Ik had maarliefst een hele gulden ingezet op cijfer 18. Lucy vindt dat dus drie keer niks, n gulden inzetten op twee cijfers. Maar ja, als je geld wilt verdienen moet je volgens mij helemaal niet spelen. Hoe dan ook, de eindcijfers van de eerste en daarmee tevens duurste serie waren een 1 en een 8. Ik had het ongelofelijke bedrag van 40 gulden gewonnen!

Gisteren heb ik het formulier verzilverd en meteen dezelfde cijfers gespeeld. Helaas was het meteen over met mijn geluk.

Grappig is dat er naast de officiele Wega di Number ook diverse illegale loterijen bestaan. Zij maken gebruik van dezelfde trekkingen. De Wega di Number organisatie is dat een doorn in het oog, het kost immers omzet. Derhalve wordt standaard vr de trekking een filmpje uitgezonden waarin iemand een illegaal lot heeft gekocht. Een slimmer iemand waarschuwt de illegale koper. Als deze vervolgens alle cijfers goed heeft, blijkt dat er om een of andere reden niet uitgekeerd wordt. De domme illegale speler zit dan triest op de bank en de ander voegt hem toe: 'No kumpra number illegal!', koop geen illegale nummers. Het zijn zestiende-rangs acteurs, die echter onbedoeld bijzonder grappig zijn. Ik zal er eens een screen-shotje van maken.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 30, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Snoertje.

The next post in this blog is Nerds.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33