« Robbie's | Main | Wilbert's Afscheid »

Nerds

Op dit moment zit ik helemaal in de RedHat 8 sferen. Diverse tools en applicaties moeten ge´nstalleerd worden. Er gebeuren altijd rare, onverwachte dingen bij een installatie. Zo werkt het standaard terminal programma Konsole niet goed. Dat had ik nou nog nooit meegemaakt. Het start gewoon op, maar de ingetypte letters worden standaard gescheiden door een spatie. Nu gebruik ik dus Xterm, maar dat is lang niet zo fijn als Konsole.

Nu denkt u misschien dat ik een nerd ben, maar dat bent u mooi zelf! Als ik even een rondkijk in de weblogwereld, dan moet ik met wat natte-vinger-statistiek-werk toch constateren dat het nerd-gehalte veel hoger is dan in de normale wereld. Toch vind ik het een beetje slapjes de laatste tijd, die logwereld. Er wordt minder gepost en minder gereageerd. Ja, een manische nerd als Zijperspace, die post gewoon door in zijn verwoestende, niets ontziende tempo. In het algemeen zie ik toch een tendens en dan vraag ik mij af: 'Hoe komt dat nou?'.

Twee verklaringen heb ik gevonden. De eerste is dat het in Nederland dik herfst is, dat slaat creativiteit dood. Zelf was ik ook altijd veel leuker in de lente. Veel weblogs zijn ook in de lente begonnen. De tweede reden is dat de Moeder aller Nerds tegenwoordig een vaste baan heeft. Zij was toch vaak de spil in vele discussies.

Het zou wellicht ietwat egoistisch zijn om haar te vragen die baan op te zeggen, dus moeten we het over een andere boeg gooien. Hoe gaan we wat peper in de logjes stoppen?

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 31, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Robbie's.

The next post in this blog is Wilbert's Afscheid.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33