« Service | Main | Een vrije dag met Camila »

Curacao Triathlon

Gisteren vond de Curacao Triathlon plaats op Porto Marie. Het was de eerste keer dat wij gingen kijken en het moet gezegd, al die andere keren hebben we wel wat gemist. Het betreft hier niet een triathlon la Ironman, maar een sterk verkorte versie.

Paloma is klaar met fietsenZo wordt er 750 meter gezwommen, iets van 15 kilometer gefietst en 5 kilometer gelopen. Waarbij aangetekend dient te worden dat zowel het fietsen als het lopen in geaccidenteerd terrein (met cactussen) geschiedt.

De hele tijd gebeurt er iets, als de laatsten uit het water komen, waaronder onze directeur Kees B., hebben de snelsten hun fietstocht er al zowat opzitten. Wij hadden aardig wat mensen die we in de gaten moesten houden, daarom was het nog een hele klus om tussendoor Polartjes te drinken. Drinken bij een triathlon is toch weer anders, je hebt gewoon het gevoel dat je sportief bezig bent, leuk.

De sfeer was uitstekend, sportief gezien sprongen er drie mensen uit voor mij, van de bekenden wel te verstaan. Roland kwam zeer snel uit het water, als derde meen ik, zijn vriendin Barbara deed het uitstekend en finishthe als eerste in haar categorie en als 58e over-all. Belangrijkste was wellicht dat zij Walter van G. verpletterend versloeg. Wat vooraf werd aangekondigd als Titanenstrijd bleek achteraf een wedstrijd tussen de Terminator (Barbara) en de Smurf (Walter). Onbetwiste topper was mijn lerares Spaans, Paloma, die in weergaloze stijl de titel bij de dames opeiste en over-all als 18e finishte van de 92 deelnemers.

Kees eindigde als 85e in 2 uur 20 minuten en 37 seconden. Ruim 59 minuten na de winnaar. Maar goed, hij was net voor het donker binnen. Even nafilosoferend kwamen we wel tot de conclusie dat het oneerlijk verdeeld is in de wereld. Degene die het laatste binnenkomt is namelijk vermoeider dan de winnaar. Hij heeft minder techniek, beweegt daardoor inefficienter en is sowieso bijna de dubbele tijd van de winnaar aan het sporten. Zeer unfair.

Een gezellige middag was het, ja het is een aanrader om naar triathlons te kijken.

About

This page contains a single entry from the blog posted on October 21, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Service.

The next post in this blog is Een vrije dag met Camila.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33