« Ellende ligt op de loer | Main | Chispita in Hfi Ronde Klip »

Trouwen in Valkenswaard

Ondanks dat ik toch zeker geen krantenlogger ben, kan ik het niet nalaten het volgende artikel uit De Telegraaf te vermelden. Robin en Marina van Mierlo uit Eindhoven zouden in Valkenswaard, waar ik overigens 14 jaren van mijn jeugd heb doorgebracht, voor de Wet getrouwd worden door gemeente-ambtenaar Godelief M. Deze Godelief was kennelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Zo verliet zij de ceremonie voor tien minuten wegens geklets door een paar bruidsmeisjes.

Toen Godelief terugkeerde was zij nog steeds chagrijnig. De plechtigheid werd er doorheen gejast. Hier een citaat:

"Toen Robin bij het jawoord eerst aan mijn ouders om mijn hand vroeg, begon ze keihard te schreeuwen. 'Ik hou niet van grapjes' gilde ze. 'Dit moet afgelopen zijn'. Ik fluisterde tegen Robin 'Zeg maar gauw ja anders zijn we straks niet getrouwd'. Binnen tien minuten stonden we buiten. Het leek wel of we voor straf in de rechtszaal zaten. De bode schaamde zich kapot. Nee, zoiets kan zij nooit meer goedmaken."

Tja, voor het bruidspaar en hun gevolg was het verschrikkelijk, voor de rest van Nederland toch meer hilarisch. Voor Godelief M. ligt nog een grote carriere in het verschiet. Er zijn tenslotte ook popgroepen groot geworden door het beschimpen en bespuwen van hun publiek. Wellicht zijn sommige aankomende bruidsparen ook in voor een dergelijke behandeling.

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 21, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Ellende ligt op de loer.

The next post in this blog is Chispita in Hfi Ronde Klip.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33