« Trouwen in Valkenswaard | Main | Man-Vrouw-Discussies »

Chispita in Hfi Ronde Klip

Kleuterschool Chispita organiseerde vandaag een sportdag in Hfi Ronde Klip. Juffrouw Annemarie en juffrouw Ingrid hadden er veel werk van gemaakt. Vrijwel alle ouders kwamen met hun kinderen op het evenement af. De meesten naar goed Antilliaans gebruik drie kwartier te laat, maar ze kwamen. Het was niet echt Luchiano's dag, zo struikelde hij meteen al over mijn tas, brak even later een waterleidingpijp af en viel daarna bijna uit een boom.

Een van de doelen van de sportdag was dat de ouders elkaar leerden kennen. Daarom werd begonnen met een Bingo. Iedereen kreeg een formulier met 20 beweringen. De bedoeling was om zo snel mogelijk vragen te stellen aan de andere ouders, zodat de naam op wie de bewering sloeg opgeschreven kon worden. Als alle vragen van een naam voorzien waren, mocht men Bingo roepen.


Slagballen op Hofi Ronde Klip, gezellig!


Vervolgens gingen de kinderen touwtrekken en de ouders slagballen. De eerste wedstrijd wonnen wij gemakkelijk, de tweede was een stuk lastiger. We stonden met 8-5 achter en waren aan slag. Ik stond op het eerste honk en de slagman sloeg hard, dus ik rende door voor een punt. Tussen het laatste honk en de thuisplaat kwam ik helaas pijnlijk ten val, de ondergrond bestond uit gravel en dat leidt al snel tot schaafwonden. Uiteraard haalde ik de thuisplaat wel en wonnen we met 10-9.

Er volgden nog diverse spelletjes met als dieptepunt het touwtrekken. De mannen moesten tegen de vrouwen en we werden verpletterend verslagen. Kennelijk beschikken vrouwen nog echt over oerkrachten, die wij kantoorklerkjes al lang ontberen. Het was inmiddels tijd om te gaan kickballen, zeg maar slagbal met een grote bal die met de voet in het veld wordt geschoten. Juist op dat moment schreeuwde Luchiano het uit van de pijn. Hij was in zijn oor gestoken door een wesp. Nogmaals, het was zijn dag niet.

Iets voor zessen waren we klaar, iedereen was aardig vermoeid van de inspanningen. De Spiderfamilie kon met twee gewonden in de gelederen huiswaarts gaan.

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 21, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Trouwen in Valkenswaard.

The next post in this blog is Man-Vrouw-Discussies.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33