« Kassandra | Main | Solo ta kima »

Mijn boos is vol

Bij het eten tussen de middag beloofde Luchiano mij dat hij om zes uur mee naar Centrum Supermarkt zou gaan. Toen ik thuiskwam hield ik hem aan die belofte. Het jong had er echter helemaal geen zin in, hij was de Muizen Kolderkeuken aan het spelen op de computer. Daar kan ik enorm pissig van worden, dus ik zei tegen hem 'je hbt het beloofd, dus je gt mee!'. De daad bij het woord voegend zette ik de computer uit.

Luchiano kleedde zich aan en nam plaats in de auto. Onderweg zei hij 'Ik ben boos op jou!'. Ik legde hem uit dat hij nu eenmaal had beloofd om mee te gaan.
'Ja, maar ik was de Muizen aan het spelen en toen zette jij de computer uit. Als ik nu thuiskom moet ik helemaal opnieuw beginnen. Daarom ben ik boos op jou!'.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Luchiano erg grappig vind als hij boos is, dus ik besloot wat olie op het vuur te gooien. Ik moest namelijk ook nog geld halen en daar heeft Luchiano een pesthekel aan, want dan moet hij 200 meter lopen. Ik bracht het subtiel. 'Luchiano, ik heb slecht nieuws voor je, weet je wat dat is slecht nieuws?'.
'Nee', klonk het kortaf, 'wat is dat dan?'.
'Dat is iets niet zo leuks, dus dat ga ik je maar niet vertellen...'.
Luchiano was nieuwsgierig geworden en wilde het toch weten.
Nee, ik vertel het toch beter niet', zei ik, 'want anders word je ng bozer op mij'.

Luchiano dacht even na en zei toen 'Nee, zeg het maar. Ik kan niet bozer op jou worden, mijn boos is vol!'.
Wel, ik deelde hem dus mede dat we nog wat loopwerk moesten verrichten.
Het varken liet dit bezinken en zei toen 'Papi, je hebt me eerst een beetje blij gemaakt, maar nu ben ik ng bozer'.

Gelukkig waaien Luchiano's boze buien vrij snel over.

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 27, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Kassandra.

The next post in this blog is Solo ta kima.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33