« Paola | Main | Computers zijn net mensen »

Vrouwelijke Popsterren

Gisteren was er op TeleSur een special over Shakira. Nou ja, over Shakira, de special begon met nummers van haar concurrentes. Nummer een was Britney Spears, geen onaardig meisje, geen onaardige nummers en wel heel veel verkopen. En ze is natuurlijk de beroemdste jonge vrouwelijke popster.

De volgende concurrente was Paulina Rubio. Met deze Mexicaanse heb ik niet veel, twee leuke nummers, maar alles klinkt fabrieksmatig en ze is (ik vind haar) niet bijzonder knap. Ergerlijker is dat Paulina zichzelf het liefst vergelijkt met Madonna. Ha, ha, daar is ze nog wel een paar lichtjaren van verwijderd. Ga vooral zo door, meisje.

Een dame die ook niet zo bijzonder goed kan zingen is Thalia. Thalia komt net als Paulina Rubio uit Mexico, maar dit is nu wl een bijzonder leuke dame. Toen ik zeven jaar geleden naar Curacao emigreerde, werd ik op TV geconfronteerd met het verschijnsel Telenovela, de Spaanstalige tegenhanger van de Soap. De eerste Telenovela die ik zag was Maria la del barrio, met Thalia in de hoofdrol. Ik was op slag verliefd. Haar enige nadeel is dat ze op dit moment getrouwd is met Tommy Mottola, de ex van Mariah Carey.

Tot zover de concurrentes. Het wordt tijd voor een ranglijst, daar hou ik immers van. Wel, als we het alleen over de jonge vrouwelijke popsterren hebben, dan blijft Madonna buiten beschouwing. Zij is natuurlijk wel de onbetwiste nummer n op vrouwelijk popmuziek-gebied. Van de jonge dames is Shakira met afstand mijn favoriet. Qua uiterlijk moet zij het afleggen tegen Britney Spears en al helemaal tegen Thalia. Maar muzikaal kan er niemand aan haar, en haar uitstekende band, tippen. Shakira maakt echt muziek, muziek waar je een live-concert van wilt meemaken. Op nummer twee komt voor mij Thalia, dat mag duidelijk zijn. Haar liedjes doen me niet veel, maar dat geldt ook voor die van Britney en Paulina. Britney wordt derde en Paulina eindigt onderaan op plaats vier.

Wie is het niet met mij eens?

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 11, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Paola.

The next post in this blog is Computers zijn net mensen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33