« Maxima in Otrabanda | Main | Kookkunsten »

Keten van Toevalligheden

Hmm, de titel dekt de lading niet helemaal, of laat ik het zo zeggen, is een beetje te zwaar. Eigenlijk had ik gisteren mijn website moeten updaten, maar dankzij niemand minder dan Alex en Maxima ging dat niet door. Logischerwijs zou de update dus vanavond moeten hebben plaatsvinden (is dat goed Nederlands?). Om een uur of vier werd ik op mijn werk gebeld door Lucy. Zij was met Luchiano naar Punda gegaan. Omdat we thuis geen electriciteit en geen water hadden.

Op Curacao gebeurt het wel vaker dat een wijk gedurende een uur of twee van stroom verstoken blijft. Even wachten en hij komt vanzelf weer terug. Dat er echter tegelijkertijd geen stroom èn geen water was, dat had ik nog nooit meegemaakt. 'Hebben we echt geen stroom èn geen water?', informeerde ik voor de zekerheid. 'Nee, we hebben geen stroom èn geen drùppel water', bevestigde Lucy.

Toen ging er bij mij een belletje rinkelen. Zouden we misschien afgesloten zijn? Immers, sinds de vakantie had ik al niet meer betaald. Allereerst zocht ik mijn openstaande schuld op en betaalde die via de telefoon. Dat kan namelijk bij ons. Vervolgens ging ik naar collega Karin, om te vragen of ik misschien afgesloten was. En dat was zo. Ik had inmiddels wel betaald, maar had hier geen bewijs van, aangezien de betaling telefonisch was geschied. Karin trad kordaat op en belde het hoofd Afsluitingen. Zij legde de situatie uit en zorgde ervoor dat ik op de lijst van zogenaamde reconnects kwam te staan. Het afsluiten van het water bleef een vreemde zaak, dat zou Aqualectra normaliter nooit doen.

Ik belde Lucy om haar de toestand te vertellen en Lucy meldde mij dat ze iemand in de straat met de waterleiding bezig had gezien. Ik belde de storingsdienst van Aqualectra en deze bevestigde dat er in onze straat een leidingbreuk was geweest. Wat een toeval toch. Als er niets met het water was gebeurd, had ik waarschijnlijk gedacht dat het een normale stroomstoring betrof en hadden wij de gehele avond/nacht geen stroom gehad. En had ik de website niet kunnen updaten.

Dat updaten is helaas niet gelukt en dat kwam zo. Doordat alles goed leek af te lopen stelde ik Lucy telefonisch voor om haar op te halen bij Pleincafé Wilhelmina. Daar dronken wij Grimbergen Dubbel en rookten sigaren. U voelt hem al aankomen, het updaten is er daarna bij ingeschoten. Voor morgen beloof ik wijselijk niets...

About

This page contains a single entry from the blog posted on August 13, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Maxima in Otrabanda.

The next post in this blog is Kookkunsten.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33