« Chica de la Semana | Main | Altijd de klos »

Hoofdprijs?

Op dinsdagavond kijken wij vaak naar Missie Antarctica. Een afvalrace die plaatsvindt in Zuid-Amerika. Langzaam maar zeker zakt men af naar het zuiden, richting het einddoel, Antarctica dus. Gisteren was de ontknoping. Er waren nog drie kandidaten over, die een reeks vragen moesten beantwoorden. Uiteindelijk won er een, dat is vaak zo. 'Gaaf!!! Geweldig!!! O, wat mooi!!!! Ik weet niet wat ik moet zeggen!!!', zo uitte betrokkene zijn blijdschap.

Toen het Lucy duidelijk werd waarom deze jongeman zo blij was, namelijk dat hij op een bootje naar Antarctica mocht, verslikte zij zich bijna van het lachen. Die prijs wilde zij nog geeneens gratis krijgen. 'Antarctica??? En dat is de prijs? En dat vindt hij leuk, Jezus, als het nou Hawaii was!'. Ik probeerde haar uit te leggen dat Nederlanders het erg mooi vinden om naar dergelijke plekken te gaan en dat dat ook bijzonder duur is. Nou, daar had deze Dominicaanse echt geen begrip voor. Wel, dacht ik nog, straks ziet zij de mooie beelden, dan draait dat weer bij.

Het grappige was echter dat ik bij moest draaien. De prijswinnaar diende per klein bootje naar Antarctica te varen, een reis van vijf dagen over woeste zeeen. Windkracht 9. Na een dag werd hij dus zeeziek. En dat is niet meer overgegaan. Vier dagen kotsen en in een klein bedje liggen op een wiebelende schuit. In het commentaar zei de gelukkige dat hij op dat moment zijn prijs vervloekte. Had Lucy toch gelijk.

Gelukkig werd de ellende later ruimschoots goedgemaakt door het toch geweldige avontuur op de Zuidpool. Helaas werd er niet bericht hoe de terugreis was... Het blijft echter leuk om te zien hoe wij Nederlanders steeds verder op zoek gaan naar natuurbelevenissen. Ofwel door ver te reizen, ofwel door bijvoorbeeld te kamperen. Het laat duidelijk zien hoever je dan afstaat van problemen met de werkelijk primaire behoeftes. En dat is heel mooi.

About

This page contains a single entry from the blog posted on June 26, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Chica de la Semana.

The next post in this blog is Altijd de klos.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33