« Indianapolis | Main | WK 2002 »

Super Soaker

Gisteren zag ik op BVN een leuk programma, Het Zwarte Schaap, ditmaal vertolkt door Emile Ratelband. Voor de Belgische lezers: Emile Ratelband is een van die zelfbenoemde goeroe's die nietsvermoedende mensen komen vertellen hoe zij moeten leven om gelukkig te zijn. Tegen aanzienlijke betaling uiteraard. Emile's lijfspreuk is Tsjakkaa! Zijn grote leermeester is Anthony Robbins, inmiddels ook multi-miljonair. Van hem heeft Emile onder anderen de 'truc' met het lopen over brandende kolen overgenomen. Helaas -voor de betrokkenen- niet altijd met evenveel succes.

Affijn, even was Emile hot, maar dat is inmiddels flink aan het afbladderen. Zijn methode tot gelukkig leven kon hij in ieder geval niet op zichzelf toepassen (eis nummer 1 voor een goede methode), want hij scheidde van zijn vrouw. Zijn populariteit is tanende, het resultaat daarvan is dat Ratelband zich steeds extremer gaat opstellen. In Het Zwarte Schaap leidde dit tot komische taferelen. Een professor gaf wat tegengas en prompt spoot Ratelband deze nietsvermoedende gast met een Super Soaker zowat de zaal uit. Uiteraard was de prof wat onthutst. Ratelband had meteen zijn zolderkamer-filosofie paraat: 'Zie je nou hoe snel iemand kan veranderen? Heeft u nu geen humor meer, professor?'. Ja zo lust ik er nog wel eentje! De eerste gedachte die in me opkwam was, eerlijk waar, 'ik hoop dat er nu iemand opstaat met een zeis, die een van Ratelband's armen afhakt en hem dan vraagt, zie je nu hoe snel je verandert, waar is je gevoel voor humor gebleven'.

Helaas gebeurde dit niet, dat was nog eens televisie geweest. Gelukkig was het fragment dat meteen na het incident getoond werd een goed alternatief. In dit fragment werd Ratelband ge-stalked door die eikel van de VPRO die ook al eens voor Hitler gespeeld heeft in Oostenrijk, o ja, Robbie Muntz. Ditmaal had ik wel sympathie voor de eikel. Ratelband echter in het geheel niet. Uiteindelijk gaf hij zijn stalker een knietje. Waar was uw gevoel voor humor gebleven, meneer Ratelband?

Ach, als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik mensen als Emile Ratelband wel mag. Ze zijn toch het zout in de pap. Ik denk alleen niet dat hij het nog lang zal uitzingen, het effect is uitgewerkt. Tenminste in Nederland. Vandaar deze waarschuwing aan onze sympathieke zuiderburen: Belgie, kijk uit als Ratelband eraaan komt. Lach erom, maar trap er niet in!

Meer lezen over Emile Ratelband? Klik hier.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 27, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Indianapolis.

The next post in this blog is WK 2002.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33