« WK 2002 | Main | WK deel 1: Door de mand gevallen »

Miss Universe

Gisterenavond om negen uur vond in Puerto Rico de Miss Universe verkiezing plaats. Hier in het Caribisch gebied leeft zo'n verkiezing veel meer dan in Nederland. Dat komt omdat je altijd meer geinteresseerd bent in dingen waar je goed in bent. Zo is de Elfstedentocht in Nederland populair en in Latijns-Amerika helemaal niet. Daarentegen zijn hier weer veel mooie vrouwen, gelukkig maar.

Jammer genoeg is de Miss Universe verkiezing een steeds commercieler gebeuren geworden. Die beweging zie je bij alles waar geld uit te slaan valt, kijk maar naar voetbal, Harry Potter en Pokemon. Dat gaat een tijdje goed, maar er gaat ongetwijfeld een moment komen dat de pendel weer de andere kant op gaat. Wel, bij de Miss verkiezingen zal dat nog wel even duren vrees ik. Op zich ben ik helemaal niet tegen commercie, maar de landen die het meeste sponsoren eisen natuurlijk wel een finaleplaats. En daardoor zie je vrijwel altijd een vaste kern van landen als Venezuela, USA, India, Rusland en Zuid-Afrika. China deed dit jaar voor het eerst mee en mocht vanzelfsprekend ook een finaleplaats claimen. Panama organiseert de verkiezing volgend jaar en werd prompt tweede.

Opvallend was ook dat er ditmaal geen enkele donkere vrouw de finale haalde. Ook dit is gewoon politiek, de kleuren moeten een beetje afgewisseld worden. Dat was nu wel jammer voor mijn vrouw Lucy, die uit de Dominicaanse Republiek komt. De kandidate uit dit land was namelijk bijzonder aantrekkelijk en gold als een kanshebster, evenals Miss Colombia. Beide dames zijn donkergetint. Om negen uur zaten wij derhalve voor de buis met bier, chips en rum/orange-juice. Lucy was opgewonden en tekende voor een vijfde plaats. Binnen 20 minuten waren de finalistes bekend en daar zat Miss Dominicaanse Republiek dus niet bij.

'Vals spel!', riep Lucy en wilde eigenlijk al niet meer kijken.
'Zullen we toch maar even wachten op de bikinis?', wierp ik tegen.

Affijn, we bleven kijken. Van de finalistes viel mijn oog meteen op Miss Rusland. Normaliter wint mijn favoriet nooit, niet bij Miss verkiezingen, niet bij het Songfestival, laat staan bij het WK voetbal. Maar ditmaal dus wel! Oxana Fedorova, 24 jaar, uit Sint Petersburg is de nieuwe Miss Universe!

Oxana Fedorova

En Nederland? Bij de introductie mochten de dames zelf weten wat ze aantrokken. Iets in de stijl van het land. En wat deed de Nederlandse miss? Ze kwam op als boerin, een soort Frau Antje. Het hoeft geen betoog dat zij verder in het stuk niet meer voorkwam...

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 30, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was WK 2002.

The next post in this blog is WK deel 1: Door de mand gevallen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33