« De tandarts, part V (The End) | Main | Dood »

Leven en Dood

Ons huis heeft twee badkamers. Dat is vrij gebruikelijk hier op Curacao. In de tweede badkamer gebruiken wij eigenlijk alleen het toilet, de douche bijna nooit. Maar het toilet in de tweede badkamer is prettiger dan die van de eerste badkamer. Een week of zes geleden was er achter het douchegordijn ineens wat activiteit. Een vogeltje vloog af en aan. Het was begonnen zijn (haar?) nest te bouwen. In onze tweede badkamer.

Wij hadden daar geen last van en lieten het beestje begaan. Een week of drie geleden lagen er ineens drie eieren in het nest, drie kleine, een beetje groenwitte eitjes. Te klein om op te eten in ieder geval. Als ik 's morgens het toilet bezocht, wipte het vogeltje snel even uit haar nest en ging ergens in de buurt wachten tot ik klaar was.

Vrijdagmorgen, 3 mei 2002, zaten er opeens drie kleine vogeltjes in het nest. Een mooi gezicht. De moeder vloog nu af en aan met eten voor haar kleintjes.

Zaterdag hadden wij een barbeque op Daaibooibaai. Het was gezellig en zo tegen een uur of half elf waren we thuis. Opeens schreeuwde Lucy, mijn vrouw: 'Die f**king mieren! Ze hebben de vogeltjes doodgebeten!' En zo was het. In het nest lagen de drie vogeltjes op hun rug, de snaveltjes open. Het was geen prettig gezicht. En van de grond naar het nest liep een spoor met mieren. Lucy was zo boos dat zij zeker een kwartier met Baygon in de weer is geweest, binnen en buiten, om alle mieren die zij tegenkwam te doden.

Wat met veel zorg gedurende lange tijd werd opgebouwd, is zo wel heel snel teniet gedaan.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 5, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was De tandarts, part V (The End).

The next post in this blog is Dood.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33