« Update | Main | Een loket »

Leiders

Woensdag 15 mei was de dag van de Verkiezingen in Nederland. De uitslag is inmiddels bekend. Verwacht hier geen politieke analyse, dat hebben er vast al genoeg gedaan. En bovendien heb ik niet gestemd, woon ook niet in Nederland.

Zonder te analyseren kan wel geconstateerd worden dat de PvdA de grote verliezer is, en dan met name Ad Melkert. Ik zag zijn afscheidsspeech. Nu ben ik nooit een fan van de man geweest, toch had ik een beetje met hem te doen. Gek eigenlijk, dat bij een afscheid de goede kanten van een persoon vaak naar boven komen drijven... Daar gaat het nu niet over.

Op Internet, en zeker in de weblogs, zijn of misschien wel waren de zogenaamde testjes bijzonder populair. Wat voor soort Muppet ben je, hoe groot is de kans dat je naar de hel gaat enzovoorts. Ik zou er een nieuw testtype aan toe willen voegen: Wat voor soort voetballer ben je?

Tijdens de verkiezingsnabesprekingen switchte ik regelmatig naar de Champions League finale tussen Real Madrid en Bayer Leverkusen. Leverkusen is een club met weinig aansprekende namen, ze weten wel van wanten op het voetbalveld. Uitstekend team. Madrid ook, met Roberto Carlos, Raul en Figo. Een man maakt hier echter het verschil. Zinadine Zidane. Door hem speelt de tegenstander eigenlijk met drie man minder, als u begrijpt wat ik bedoel.

Melkert, Zidane. Twee leiders, maar dan toch van een geheel andere orde. Ik weet niet met welke voetballer Melkert vergeleken kan worden, u wel? Zidane kent op het politieke vlak maar weinig gelijken, ik denk dat uit het recente verleden Clinton nog het meest in de buurt komt.

Real Madrid won met 2-1 van Bayer Leverkusen. De tweede, weergaloze, goal was van de voet van Zinadine Zidane.

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 15, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Update.

The next post in this blog is Een loket.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33