« Leiders | Main | Toeval (5), de Ultieme Lottomachine »

Een loket

Weinig mensen vinden in de rij staan leuk. Nog onaangenamer wordt het als men voor een actie twee of meermaal in een rij moet gaan staan. In Nederland is hierdoor het zogenaamde Een Loket concept opgekomen.

Hier op Curacao staan we regelmatig nog te wachten, eerst in de ene rij, daarna in de andere rij. Als men geluk heeft staan de rijen in hetzelfde gebouw. De Belastingdienst is het voorbeeld hoe het niet moet. Zes kleine hokjes met balie staan naast elkaar. Halverwege de procedure trekt de ambtenaar zich terug en moet men een of twee hokjes opschuiven voor het volgende gedeelte. Als er aan het eind betaald moet worden, dient men zich bij het betaalhokje te vervoegen.

U kunt zich mijn blijdschap voorstellen toen ik vanmorgen op het nieuws hoorde dat de Belastingdienst overging op Een Loket. Gelukkig werd ik snel uit de droom geholpen. Het Een Loket concept op Curacao wordt geimplementeerd door de overige loketten weg te halen. Iedereen moet gewoon aansluiten bij de (hele lange) rij van het ene loket.

Leuker kunnen ze het niet meer maken...

About

This page contains a single entry from the blog posted on May 16, 2002 11:59 AM.

The previous post in this blog was Leiders.

The next post in this blog is Toeval (5), de Ultieme Lottomachine.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33