« Frans | Main | De tandarts, part III »

De tandarts, part II

Vandaag was de dag van de verwijdering van mijn voorlaatste linksboven-achterkies. Een week of twee geleden werd het oordeel over deze kies geveld. Op termijn moet er wel een brug aangelegd worden, anders gaat de tegenoverliggende onderkies uit mijn kaak groeien, aldus de tandarts. Komt tijd, komt geld.

Om precies 14:00 liep ik de wachtkamer in. Toch werd ik pas om 14:20 geholpen, dat irriteerde mij een beetje. Maar goed, even later was ik stevig verdoofd (daar houdt mijn tandarts van). Na een minuut of tien heb je zelfs geen gevoel meer in je huig. Even later mocht ik wederom plaatsnemen op de stoel. De tandarts legde me uit wat hij ging doen, met zowel een positief als een negatief scenario. Hij draaide de lamp naar me toe, en... die ging uit.

'Verdomme!', riep de tandarts. 'Hij is doorgebrand en nou moet ik alle patienten afzeggen. Verdomme!'
Behulpzaam opperde ik: 'Heeft u dan geen reservelamp?'
'Ja, dat was deze. Verdomme! Die heb ik er net ingezet, daarom moest u even wachten!'

De tandarts trok toch zijn handschoenen aan. 'Is het niet beter dat ik een andere keer terugkom?', vroeg ik.
'Ja, eigenlijk wel. Verdomme!', aldus de tandarts.
Snel rende ik uit de stoel.

En nu zit ik hier met een verdoofde mond te proberen mijn koffie zonder knoeien op te drinken. Een apart gevoel. Woensdag om 14:00 mag ik weer.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 22, 2002 12:00 PM.

The previous post in this blog was Frans.

The next post in this blog is De tandarts, part III.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33