« Frits Schellens op reis in het Verre Oosten (4) | Main | Frits Schellens op reis in het Verre Oosten (6) »

Frits Schellens op reis in het Verre Oosten (5)

Weer een update, nu van down under. Aankomst in Sydney vooral koud, 's morgens vroeg, 7.50, begin lente hier, zomer begint op 1 december. Eerst nog problemen, ik had nog wat koffie in zakjes bij me, daar zat melk in, ten strengste verboden. Ik had niet in de gaten dat ik dit bij me had, of was er me niet van bewust dat er melk in zat. Ze geloofden me gelukkig, had anders een flinke boete kunnen opleveren. Komisch, een typisch Britse die stond te klagen dat er geen apart loket voor Commonwealth-leden was.

Daarna met de trein naar Sydney waar Humprey, een vriend uit Nederland met wie ik
hier had afgesproken, me opwachtte, het was heel normaal hem daar te zien, raar eigenlijk. De eerste twee dagen veel regen en temperatuur van 16 graden, wennen dus. De pubs daarentegen kostten weinig aanpassing, het taaltje des te meer. Soms echt onverstaanbaar, het rare gevoel dat een keurig uiziende dame ineens verandert op het moment dat ze iets zegt. "Cheers mate" of "G' day mate".

Sydney komt erg Brits over, de gebouwen, de sfeer. Mooie stad, je kent misschein de beelden van Opera House en Sydney Harbour. (bij voorbeeld van nieuwjaar op tv) O.a. een excursie naar Blue Mountains met onderweg een bezoek aan een klein dierenpark met Australische dieren, wombat, kangaroe, Tasmaanse duivel, emoe en natuurlijk de koala, onderdeel van de excursie was "cuddling koalas".

Na een weekje het vliegtuig naar het tropische noorden genomen, ik zit nu in Cairns, op "9-11" gevlogen, is zo' n 3000 km! Dat zou van ons uit tot in Marokko of zo zijn. Dit is dan nog niet de langste afstand. Meteen een klein strookje regenwoud gehad, wel met aangelegde paden, was weer een lekker gevoel.

Vandaag met een oude trein met locomotief naar een klein plaatsje geweest, ongeveer 2 uur gedaan over 38 km, wel zeer de moeite waard, prachtige uitzichten. Daarna ook weer een stukje regenwoud. Gisteren naar stranden hier vlakbij, ... bounty-gevoel, palmbomen, strand, blauwe zee (en dan toch even denken aan de herfst in Nederland). Dan ook nog een foto gemaakt bij een waarschuwingsbord voor overstekende kangaroe's, toch apart.

Ik zit al een tijd in gebied waar linksrijden gewoon is, wat lastig blijft is het oversteken, soms lijkt het automatisch te gaan om eerst naar rechts te kijken, maar er blijft onzekerheid in zitten. En wat vooral lastig is, is het feit dat wij helemaal rechts zijn ingesteld. Hier en in Maleisie is het bv gebruikelijk links op een roltrap te staan of aan de linkerkant van het trottoir te lopen. Je wordt je dan bewust van het feit dat wij daarvoor vanzelf de rechterkant gebruiken.

Gisteren in een kroeg toevallig happy hour, dan krijg je een kan bier (meer dan 2 pints) voor 8 Australische dollar. Je ziet dan ook de vele Chinezen die hier zijn en wonen aan die hoeveelheden bier zitten, hoe klein vooral die meisjes af en toe zijn.
De eerste week ook steeds Chinees gegeten hier, nog steeds chopsticks, erg groot China Town in Sydney, zelfs nog een keer Koreaans gegeten. Alle Aziatische keukens zijn vertegenwoordigd, Vietnamees, Philipijns, noem maar op. Ook toeristen komen vooral uit de Aziatische landen. Toch ook maar de krokodil-, emoe- en kangoeroe-spies geprobeerd. Ik moet de Bangers en Mash nog gaan uitproberen, schijnt een typisch Australisch gerecht te zijn, maar wel weer wat zwaarder.

Verder in dit land aan de ene kant veel joggende Aussies en aan de andere kant veel dikkere types en veel mensen met tattoos, valt erg op. Wel allen zeer vriendelijk en behulpzaam (als je ze kunt verstaan). Opvallend, op tv ook ondertitelde Franse en Duitse films, dat had ik niet verwacht.

Tot een volgende keer

Cheers

Frits

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 14, 2008 12:13 PM.

The previous post in this blog was Frits Schellens op reis in het Verre Oosten (4).

The next post in this blog is Frits Schellens op reis in het Verre Oosten (6).

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33