« Kwetsbaar | Main | De mooie studente »

Klantenservice, vertaalservice

Het leven is een dagelijkse strijd. Denkt men net alles onder controle te hebben, gebeurt er weer iets. Het houdt nooit op. Woensdag deed mijn telefoon het ineens niet meer, de simcard bleek defect. Gelukkig had ik nog een nieuwe en ongebruikte liggen. Die stak ik in de telefoon en probeerde hem via de website van KPN/Hi te activeren.

Vergeefs. De webpagina gaf aan dat ik de Klantenservice, ja met een hoofdletter, moest bellen. Een man stond mij te woord. Ik legde de zaak uit en gaf het nummer van mijn simcard door. "Ik ga hem nu activeren, over tien minuten kunt u weer bellen", beloofde hij.

Na een uur probeerde ik te bellen, maar nee hoor. Meteen belde ik met een ander toestel de Klantenservice, nog steeds met een hoofdletter, van KPN/Hi en kreeg een dame aan de lijn. Dames zijn altijd fijner. "Het activeringsproces kan wel vier uur duren", deelde ze mede. "Kunt u even de status van mijn simcard controleren?", vroeg ik. "Dat is goed", zei zij. "Hé, uw simcard is nog helemaal niet geactiveerd! Dat ga ik nu in orde maken."

Direct na ons gesprek probeerde ik met mijn mobiele telefoon te bellen en warempel, hij deed het. Dat lijkt op een film met een Happy End, maar zo zit mijn leven niet in elkaar. Donderdag lag er een pakketje van KPN/Hi op de deurmat: een nieuwe simcard. Waar ik helemaal niet om gevraagd heb.

Vrijdag bel ik naar de Klantenservice, ja toch maar met een hoofdletter. "Ik heb niet om die simcard gevraagd, weet ook niet waarom die naar mij toegestuurd is en wil hem in ieder geval niet op de factuur zien", vertel ik met ingehouden woede. "Als u hem terugstuurt, wordt het bedrag niet afgeboekt", zegt de medewerkster. Die middag plak ik de envelop dicht na er een persoonlijk schrijven aan toegevoegd te hebben en zet er met grote letters RETOUR AFZENDER op.

Bij de Primera vraag ik of dat zo goed is. De Primera-vrouw bekijkt de envelop waar alleen 'Hi' op staat. "Ik weet niet of die zo aankomt", zegt ze. Het kan me eigenlijk niet schelen en met een sierlijke zwaai dump ik de envelop in de postzak. Binnenkort lopen de contracten van twee KPN/Hi telefoons af. Dat vermeld ik hier maar even.

Iets vrolijkers, wat is die Google vertaalservice toch een leuk programma. Gek eigenlijk dat ik Klantenservice met een hoofdletter en de geweldige vertaalservice met een kleine schrijf. Vooral het afluisteren van de vertaling is bij tijd en wijle erg grappig. Zie dit als voorbeeld (klik op luisteren) en verzin zelf een leukere. In willekeurig welke doeltaal.

Comments

http://translate.google.com/#nl|de|ja%20dat%20klinkt%20wel%20zwoel

Ach ja, het bekende verhaaltje, men doet allemaal maar wat en niemand weet van elkaar wat precies.
Een verhaal dat nooit eindigd.

@Renesmurf: Je bent de enige inzender, mijn complimenten. Hij is leuk!