« De Voortplantingsmeister | Main | Rijen C4 - Good Luck C2 4-9 »

De trekkende veter

24.02.2011: De dropvetersnoeppot op de DBA-kamer van Brabant Water ontpopt zich tot een ware trekpleister. Klik voor groter.In de DBA-kamer van Brabant Water te Bolduque bevindt zich een glazen snoeppot. Meestal staat die er slechts voor de sier. Zo nu en dan gooit collega-DBA Judith er iets in en soms ik. Een gevulde snoeppot fungeert in een willekeurige kamer als een trekpleister.

Als er snoep in onze snoeppot zit, is dat meestal drop. Deze keer kiest Judith voor de dropveter-variant. Het blijkt een gouden greep. Dropveters eten is leuk. Zeker als men eerst het puntje ervan in de mond steekt en dan langzaam de hele veter naar binnen slobbert. Okay, het heeft een bepaald Debiteuren-Crediteuren gehalte maar daarom is het nog niet minder leuk.

Het bezoekersaantal van de DBA-kamer is in de twee dagen met de dropvetersnoeppot niet significant verhoogd. De lapse-time ofwel doorlooptijd dat bezoekers blijven plakken daarentegen wel. Het is opvallend hoe collega's telkens met iets nieuws op de proppen komen en dan snaaks van de gelegenheid gebruik maken om wederom een of zelfs twee dropveters tegelijk uit de snoeppot te vissen. Nog even en de dropvetersnoeppot ontwikkelt zich tot een sociaal bedevaartsoord.

Een probleem van geheel andere aard is dat een dropveter tamelijk veel lijkt op het snoer van mijn telefoonoplader.

Comments

Hahaha, dat eet wat minder, ja.
Wist jij trouwens dat jouw kinderen de Speciale Relativiteitstheorie kunnen afleiden? (http://geencommentaar.web-log.nl/geen_commentaar/2011/02/speciale-relativiteitstheorie-de-berekening-met-vwo-onderbouw-wiskunde.html)

Ik vind al dat gesnoep niet goed.
Als men eenmaal begint kan men niet meer stoppen.

Als het maar bij af en toe blijft.

@Laurent: De elektriciteit is wel prikkelend op de tong, dat wordt misschien ooit nog eens een hit. Luchiano heeft inmiddels "vluchtig" naar je post over de Speciale Relativiteitstheorie gekeken.
@Renesmurf: Zo vaak snoepen we niet, maar je hebt gelijk. Als het er staat, dan eet je door.

Neem aan dat data over de bezokers, hun bezoekfrequentie en het soort snoep vast gelegd worden, zodat we binnenkort een trend analyse kunnen verwachten?

Je hebt ook zo'n dropmatje dat ongeveer net zolang is als een dropveter, maar met meerdere dunne veters aan elkaar zitten. Die dunne veters kun je stuk voor stuk van elkaar scheuren...ik denk dat de mensen dan nog langer bij je buro blijven staan...