« Een pinguin is een vis | Main | CasaSpider 33x »

Vierde verjaardag vieren in vier foto's

De vierde verjaardag van Diana (4) vond alweer 12 dagen geleden plaats, midden in de vakantie van speelschool Harlekijn. De juffrouwen Anja en Carla zeiden dat ze op maandag 17 mei mocht trakteren. Haar moeder gaat natuurlijk mee en maakt foto's en filmpjes. Jammer genoeg kan ik zelf niet in verband met verplichtingen op het werk, dat is wel een beetje een bummer.

17.05.2010: Diana (4) viert haar vierde verjaardag (05.05) in speelschool Harlekijn. Klik voor groter.Het doet me terugdenken aan onze tijd op Curacao. Elke dag bracht en haalde ik Luchiano (12) naar en van school. Hierdoor kende ik zijn medeleerlingen, de docenten en een heleboel ouders. Nu zijn het praktisch allemaal vreemden en dat is toch een gemis. Ach, wie weet verandert dat nog wel.

Hier een foto van Diana in haar klasje. Met haar vriendin Eva kan ze het goed vinden. Diana's vierde verjaardag is goed gevierd en haar vijfde levensjaar ingeluid. In mijn leeftijd zit geen vier. Dinsdag word ik 33x, waarbij de x niet voor een steels zoentje staat maar voor hexadecimaal. Neen, dat leg ik niet uit.

Op Hemelvaartsdag vieren we vier verjaardagen in Dommelen. Die van Diana (05.05), zus Monica (08.05), CasasPa (14.05) en CasaSpider (18.05). Van CasaSpa kreeg ik het boek De Analyticus van Jan Mulder dat nu op het toilet ligt. Dat betekent niet dat het een slecht boek is, integendeel. Nu heb ik elke keer iets te lezen bij het toiletbezoek.

Toevallig is Jan Mulder precies nu in beeld bij De Wereld Draait Door. Ik mag Jan wel. Als ik een interessant citaat tegenkom in zijn boek citeer ik het hier. Het eerste komt op naam van Johanna, wat een naam voor een ex-spelersvrouw: "Een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets". Het schijnt een Gronings spreekwoord te zijn.

De vraag is of een man dan een fiets zonder vis is, wellicht een goede vraag voor het programma Lekker Slim.

Comments

schelen wij maar 2 dagen.. heb je nooit iets van gezegd.

@Jan: dan nog gefeliciteerd!

Allemaal gefeliciteerd natuurlijk!

En ik vind het een prachtig spreekwoord!

Een man is een fiets zonder blonde pingu´n. Denk ik zo.
En gefeliciteerd ouwe! ;-)

@Jan: Maxima en ik schelen slechts een dag. Maar evengoed gefeliciteerd!
@Pascale: Dat is attent van jou.
@Renesmurf: Dank je. Toch is Johanna met Jan getrouwd.
@Verbal Jam: Dat is altijd nog beter dan een fiets zonder fietsbel. Dank je en hoort wie het zegt!

Het is de 18e. Gefeliciteerd! En nog vele jaren. Ik had eigenlijk wel gebak verwacht... :)

Gefeliciteerd! Hoe ging dat hexadecimaal tellen ook alweer...oh ja! Aha :-)

@Ricky: Dank je wel. Het gebak staat klaar: http://live.casaspider.com/downloads/food/gebak/dubbeleportie/Ricky.htm
@Laurent: Zit standaard in de Windows Calculator, ach laat ik hem ook maar posten...

@Casaspider: ik ben van het hoofdrekenen.

@Laurent: Heel goed, het is sowieso goed voor het inzicht om in meerdere getallenstelsels te kunnen rekenen. Dan was de omschakeling naar de Euro ook niet zo moeizaam verlopen.

Sja .. de vraag is dus fietsen vissen .. zou wel moeilijk zijn denk ik in die modderzooi .. maar toch?

Of vissen kunnen fietsen weet ik niet, maar ze kunnen niet lopen. De dierenspeciaalzaak in Winschoten had als slogan "als de vissen konden lopen zouden ze bij .... hun voer kopen".
CasasPa

PabiŰn y hopi a˝a mas di bida!

De toekomstige premier van de Curašao... :)