« Gemiddelde snelheid in een slangenkuil | Main | Stroom == Stroom? »

Rijen D4 - Moerse Boys D3 13-0

Na twee prima overwinningen in het bekertoernooi moeten de jongens van Rijen D4 op zaterdagmorgen aan de bak voor de competitie. Voor het najaar 2009 zijn we ingedeeld in 0255 D-Pupillen (najaar), 3e klasse D320. Niet meer vergeten, hè? Het is een beetje een plattelandspoule, we hoeven deze keer niet naar Breda of Tilburg maar zijn ingedeeld met Gloria UC D3 uit Baarle Nassau, Moerse Boys D3 uit Zundert, Ulicoten D1, VVR D3 uit Rijsbergen en Viola D3 uit Alphen NB.

Enfin, vorig seizoen speelden we ook al tegen Moerse Boys D3 en dat leverde twee spannende wedstrijden op met een keer winst en een keer verlies. Ik heb er een hard hoofd in en voorspel in de auto tegen Luchiano (11) dat het 1-3 voor Moerse Boys wordt. Op het veld blijkt al snel dat de oranje mannen uit Zundert een maatje kleiner zijn geworden. Ze maken het ons niet echt lastig en na de eerste helft staat Rijen D4 met 5-0 voor.

12.09.2009: Rijen D4 verslaat Moerse Boys D3 met 13-0 en schrijft geschiedenis. Klik voor groter.Is er nog iets bijzonders gebeurd? Jazeker, Luchiano is voor vijf minuten van het veld gestuurd. Welk een verschrikkelijk vergrijp heeft hij dan wel gepleegd? Wel, hij kreeg per ongeluk een bal tegen zijn hand. "Het is hier geen handbal", hoor ik de scheidsrechter nog zeggen. Op weg naar de kleedkamer spreekt Luchiano de scheidsrechter en zegt dat het toch echt per ongeluk was van die handsbal. "Ja, maar daarom stuurde ik je er niet uit. Dat deed ik omdat je drie keer te dicht bij je tegenstander stond bij een vrije trap."

Jaja. Maar ach, ik zeg altijd tegen de jongens dat men elke beslissing van de scheidsrechter moet accepteren. Dat hoort erbij. Net voordat de tweede helft begint zijn de jongens van Moerse Boys elkaar aan het bekogelen met graskluiten. Nieuwsgierig luister ik hun tactische gesprekken af. "We gaan proberen één doelpunt te maken, okay?" Ik herinner me hoe onze D4 vorig jaar ook dolgelukkig was met één goaltje.

Helaas voor hun komt het er niet van. Rijen gaat onverdroten door met hoofdrollen voor Mike van Hees (voorgrond) en Tom Wouters die beiden vijf keer scoren. De overige doelpunten komen op naam van Ivar, Luchiano en Tom Taekema. Een eenvoudige rekensom leert dat de einduitslag 13-0 is maar dat staat ook al in de titel.

Is er nog iets bijzonders gebeurd? Jazeker, Rijen D4 krijgt een corner. Ik sta op de lijn om een mooie foto te maken en zie duidelijk dat de bal met effect over de achterlijn draait en dan toch voor de goal komt. Een ongelukkige Moerse Boys speler schiet hem vervolgens in eigen doel. Enkele verdedigers protesteren en zeggen dat de bal over de achterlijn is geweest. De scheidsrechter kijkt naar de Zundertse grensrechter maar die heeft het niet gezien. Dan vraagt hij het aan mij en ik antwoord naar waarheid dat de bal wel degelijk over de achterlijn is geweest. Moerse Boys krijgt een vrije trap. Later zegt Luchiano tegen mij dat ik me in het vervolg niet meer met de wedstrijd mag bemoeien want ze winnen liever met 14-0 dan met 13-0.

Sportief gedrag kan men niet vroeg genoeg leren. Tijdens de wedstrijd ben ik blij met de functie "Actieve Notities" op mijn telefoon waarmee het scoreverloop nog enigszins is bij te houden. Een luxe-probleem dat Rijen D4 vorig seizoen nooit heeft gekend. Tot slot maken we een teamfoto in de nieuwe tenues, zie hier het resultaat.


12.09.2009: Elftalfoto Rijen D4 0255 D-Pupillen (najaar), 3e klasse D320. Klik voor groter.

(Klik voor groter)

Bovenste rij: Johan Taekema (leider), Marco Fischer (leider), Ton van Opstal (trainer), Huub Willemen (trainer)
Middelste rij: Alperen Arslan, Jorg Mallens, Ömer Celik, Tom Wouters, Rik van Opstal, Tjeu Dekkers, Daan Bourgonje, Hasan Ali Toker
Onderste rij: Tom Taekema, Wesley Fischer, Mike van Hees, Ivar van Iersel, Jaap Evers, Luchiano Nijhuis, Martijn Houtepen


Scoreverloop Rijen D4 - Moerse Boys D3 en de stand bij de KNVB:

02 1-0 (Tom W.)
10 2-0 (Mike)
17 3-0 (Mike)
25 4-0 (Tom W.)
29 5-0 (Tom T.)
32 6-0 (Ivar)
33 7-0 (Tom W.)
33 8-0 (Mike)
35 9-0 (Mike)
40 10-0 (Tom W.)
41 11-0 (Luchiano)
47 12-0 (Tom W.)
54 13-0 (Mike)

Als beloning krijg ik de tas met de vuile shirts mee naar huis. Over die shirts gesproken, het is het nieuwe tenue van Rijen. Sponsors Rabobank en Kin hebben afgehaakt en zijn vervangen door Van Dorst en Toyota zoals Alperen fier laat zien. Alperen hebben wij na afloop naar huis gebracht, zijn vader heeft het momenteel nogal druk wegens de geboorte van een broertje.

Comments

Mooie pakjes!
Lekker fris kleurtje.

En wat de wedstijd betreft, de bal is rond, en degene met de meeste doelpunten wint.

Wordt Luchiano nog geschorst, of wordt zoeits niet aan de KNVB doorgegeven?
Je zult wel druk zijn geweest met het wassen van de shirts :-)

@ReneSmurf: Citroenfris kan men wel stellen. Heb jij een workshop bij Johan Cruijff gedaan?
@Piet: Nee, dat gebeurt alleen bij een gele of rode kaart. De boete moeten de jongens dan zelf betalen. Gisteren wilde ik beginnen met de was maar dat was gek, hij was al gedaan!