« Voetbal slaat de klok | Main | Klik, klik, klak »

Het mannetje van de garage

Het display van de donkerzwarte Volkswagen Jetta waarschuwt iedere keer bij het starten dat er een servicebeurt aan zit te komen. Nog 1600 kilometer of 220 dagen, nog 1500 kilometer, nog 1400 etc. Ik maak een afspraak met een 123-Garage voor dinsdag, vandaag dus.

Om tien over negen gaat de telefoon. Het is Marina van de receptie bij Brabant Water. "Er staat een meneer voor u bij de balie die uw auto komt halen." Ik spoed mij naar beneden en zie een man op leeftijd. Zijn Nissan Micra automaat staat voor de deur geparkeerd en samen rijden wij naar parkeergarage Paleiskwartier.

Ik heb een maandabonnement voor Paleiskwartier en beschik over een pasje. Het systeem is zo intelligent dat het weet dat mijn auto reeds binnen staat. De bedoeling is dat de monteur mijn auto meeneemt en de zijne in de garage parkeert. Eerst moet de mijne eruit, daarna kan de zijne erin.

Om iets na tweeën gaat mijn mobieltje over, het is de monteur. "Ik heb uw auto bij me." Snel schiet ik mijn jas aan en loop naar beneden. Inmiddels is het noodweer, het sneeuwt en waait hard. Mijn auto ziet er keurig uit en ik neem plaats achter het stuur om de monteur naar de parkeergarage te vergezellen. "Voor liggen er twee nieuwe banden op en het spiegeltje is gerepareerd", zegt de man.

Ik heb alleen oog voor het dashboard waar een groot oranje symbool mij tegemoet schijnt. "Daar brandt een waarschuwingslicht", zeg ik tegen de monteur. "Het is koud, dat geeft niks", antwoordt de man. Helemaal vertrouwen doe ik het niet maar wat moet men verder?

Samen lopen we naar de Nissan Micra. De oude monteur loopt tamelijk krom maar sjongesjonge wat gaat hij hard! "Wat loopt u hard, meneer", zeg ik. "Ja, ik kan er niets aan doen", antwoordt de man, "dat zit in mijn motoriek. Een collega van mij had hetzelfde en die hebben ze van achter over zijn rug opengesneden om een zenuw om te leggen." We halen de Nissan Micra uit de parkeergarage en rijden de mijne erin.

Koortsig overleg ik in mijn eentje wat het waarschuwingslampje toch kan zijn. In eerste instantie denk ik aan de ESP. Zou die nu continu aan het werk zijn? Dat is vast niet goed. Terug op kantoor vertel ik het voorval aan mijn collega's. "Ik zou straks eerst maar eens kijken of de wielen wel goed vastzitten", zegt er eentje. Het zit me niet helemaal lekker.

Mijn mobieltje gaat over. Het is de baas van de monteur. "U heeft een waarschuwingslampje dat brandt hoorde ik van de monteur. Ja, die is een beetje nerveus. Maar waarschijnlijk is het het bandenspanningslampje." Hij legt mij uit dat ik een bepaalde knop een paar seconden ingedrukt moet houden, om het systeem te resetten. "Ik ga het zo proberen", antwoord ik en wil ophangen. "Wacht, er is nog iets... de auto gaat er verder niet slecht van rijden maar de monteur is nog iets vergeten, namelijk de plastic afdekplaat van de motor." Hij belooft mij zo snel mogelijk te komen.

Op dat moment sta ik toevallig bij de ontwikkelaars. Zij maken zich vrolijk. "Vraag ook of hij meteen het stuur meeneemt. En de stoelen, haha." Niet veel later staat de monteur weer beneden bij de receptie. Zo zie je elkaar nooit en zo loop je de deur bij elkaar plat. Voor de derde maal maken wij de gang naar Paleiskwartier. Snel bevestigt de man de afdekplaat op de motor en reset het bandenspanningslampje.

Het mannetje van de garage stuift weg in zijn Nissan Micra automaat, op weg naar Wijk en Aalburg en nog een lokatie.

Comments

haha, en uiteindelijk deed de auto het? nouja, wel netjes dat ze er over terugbellen, en dat voor een oude kromme maar snelle man die zn rug niet open wil laten snijden.
en ontwikkelaars zijn blijkbaar overal heel grappig en gevat, zolang het niet over hun eigen codes gaat :-)

Resetten is geen sterk punt van 1-2-3. Olie bijvullen trouwens ook niet. Maar dat de auto wordt gehaald en wordt teruggebracht is ook wat waard.

Pascale is me voor; ik wou net ook zeggen dat ontwikkelaars wel de laatsten zijn die over 'vergeten dingetjes' moeten beginnen (ik ben zelf een soort van, namelijk).

Lekker zoŽn garage, halen en brengen is leuk, maar wat zijn ze nog meer vergeten ..... geeft een boel vertrouwen. Sneeuw, noodweer ..... bij ons alleen regen. :-(

@Pascale: De auto doet het als een tiet. Fouten maken is niet erg, de manier waarop ze opgelost worden telt. Wat dat betreft een pluim voor de garage. Qua ontwikkelaars maak je een mooi punt... :-)
@Piet: Het oliepeil heb ik nog nooit gecontroleerd, maar daar is ook een lampje voor. Overigens vind ik het niet erg om de auto zelf weg te brengen, helemaal niet als je een Phaeton ofzo als leenwagen meekrijgt. (Geen Nisssan Micra automaat natuurlijk). En gefeliciteerd natuurlijk!
@Laurent: Haha, gnoti seauton... :-)
@Jannie: Dat is het probleem met vergeten dingen, je weet niet zo snel wat. Ja, de wielen merk je natuurlijk meteen, maar de rest? Mijn handschoenen lagen in ieder geval nog op de achterbank...

Tsjonge wat een service, en dat alles met zo'n oud, krom mannetje. Portugal: afspraak om 10 uur om de auto aan de computer te leggen, duurt 1 uur. Kan ik er op wachten? Ja hoor. Om 17.00 uur kon ik weer naar huis met de auto. Tsja, het was niet gelogen dat ik er op kon wachten...:-)

Toch blijft de vraag: brandt het lampje nu niet meer? Plastic om een motor laten zitten is niet echt verstandig, goed dat hij er op tijd achter is gekomen.

Ik heb vrijwel geen lampjes, en dat scheelt een hoop kopzorgen.

Ik krijg elk jaar post als het weer tijd is voor een beurd.
Volgende maand weer, verwacht ik.

Ik hoop dat het een beetje vlekkeloos verloopt.

@Casaspider: 'gnoti seauton'??? Wat betekent dat?

Voor een service zoals jij die krijgt, heb je kennelijk oude mannetjes nodig. CasasPa

@Margriet: Haha, dat is inderdaad een niet zo handige vraag, kan ik erop wachten. Dan ren ik toch liever drie keer met een oud mannetje naar Paleiskwartier...
@HKH: Het lampje is vakkundig gereset en er was geen plastic achtergebleven, maar de plastic afdekplaat van de motor (zodat je de losse onderdelen niet ziet) zat er niet op...
@Renesmurf: Hoe meer systemen er in een auto zitten en bewaakt worden, hoe meer er kapot kan. Daarin heb je helemaal gelijk. Succes met je beurt!
@Laurent: Er had nog een 't' tussen gemoeten: gnothi seauton, ken uzelve. Daar gaf jij blijk van met je opmerking over ontwikkelaars die ook wel eens iets vergeten...
( http://en.wikipedia.org/wiki/Know_thyself )
@CasasPa: Hmm... dat is een filosofische uitspraak. Gelukkig heb ik niets te klagen over de service...

We worden allemaal een dagje ouder.. en dan vergeten we wel vaker iets.

hmm ben ik ook niet iets vergeten :)

1-2-3 en weg is de auto weer!
Of slaat het 1-2-3 op het aantal keren dat naar de parkeerplaats van de klant gegaan moet worden.
Waardeloze garage, prima service! Dat kan vandaag de dag ook..:-)

En nooit meer terug van gekomen. Je blogs blijven geheel uit...

@GJ: Klopt! Minstens eenmaal per week check ik, tot op heden tevergeefs...
@Angel: Een goede associatie, 1-2-3 keer naar Paleiskwartier. Mijn complimenten!
@Brillie: Zolang niet op CNN wordt gemeld dat er geen post op het CasaLog is verschenen maak ik mijn totaal geen zorgen...