« Sport is net groente | Main | Joran versus Peter R., een analyse »

Ferrari

Ik zal niet snel een Ferrari kopen. Wat een mooie zin om dit stuk meteen mee te eindigen.

Neen, ik zal niet snel een Ferrari kopen en al helemaal geen nieuwe. Men zit dan toch met die lage inruilwaarde. Voor minder geld heeft men een BMW M5, een Audi RS6 of zelfs een Mercedes 500SL voor de deur staan. Okay, die koop ik ook niet, behalve misschien als maandagavond mijn Staatslot het winnende blijkt te zijn.

09.11.2008: Ferrari en Shell V-Power, een ideale combinatie! Klik voor groterToch bezitten wij inmiddels niet minder dan 9 Ferrari's in de vorm van een sleutelhanger. Het is een actie van Shell, indien men minimaal 30 liter V-Power tankt mag men voor € 1.50 een Ferrari sleutelhanger uitzoeken. Er is keuze uit de volgende modellen:

  • 1961: Ferrari 156 F1
  • 1962: 250 GTO
  • 1966: Ferrari P3
  • 2002: Enzo Ferrari
  • 2005: F430 Spider
  • 2007: F2007

Zowel Luchiano (11) als ik vinden de Enzo het vetst. Het imago van Ferrari overtreft natuurlijk alles, het is domweg De sportwagen. Ook in het Formule-1 circus ben ik altijd voor Ferrari, ongeacht de coureur.

De prachtige rode kleur en het steigerende gele paard spreken iedereen die van schoonheid houdt onweerstaanbaar aan.

Nu is er een nieuwe telg, de Ferrari California die op 18 september 2008 zijn World Premičre had. Niet direct het allermooiste dat Maranello ooit heeft voortgebracht maar ik zet er mijn Jetta zo voor aan de kant. Check de speciale website voor de California en vergeet niet de speakers op vol volume te zetten bij het bekijken van de films. Neem er vooral de tijd voor en geniet.

Over Ferrari en kleuren gesproken. Welke is mooier, de blauwe of de rode?
Think The Matrix.

Comments

ik vind de blauwe het mooist. maar ik think not the matrix..
Ik vond altijd al Lamborghini mooier dan Ferrari, al vanaf dat ik 6 was ofzo.
En zit je in een andere tijzone ofzo, dat je post om 5 pm en het is nu pas 16.48 op al mijn klokken??

Ik denk dat er over 3 jaar een ferrari voor de deur staat bij Huize Camarados.

Of in de vensterbank... :-)

Wat leuk dat er ook een ferrari spider is, staat die ook niet voor je deur?

De blauwe is mooier op de foto gezet, maar toch is rood het mooist!

Róód natuurlijk! Een Ferrari hoort rood.

Els heeft helemaal gelijk, een Ferrari moet rood zijn. Sinds kort hangen mijn sleutels aan de Enzo. Ook voor mij de mooiste van de 6. Met v-power rijdt de Avensis trouwens een stuk zuiniger. Nu maar hopen dat ik de 4 resterende sleutelhangers nog kan scoren voor 1-12.

@Pascale: Pech voor jou, The Matrix is er onlosmakelijk mee verbonden... :-) Lamborghini is exotischer dan Ferrari, het symbool (de stier) spreekt mij natuurlijk erg aan. Maar om gewoon mee te rijden is een Ferrari toch echt geschikter en ook beter van kwaliteit. Tijd is een relatief iets, dat is maar weer eens bewezen...
@GJ: Ik vermoed dat jij dat wel voor elkaar krijgt, zowel een Ferrari voor de deur als een in de vensterbank. Welk model wordt het?
@Margriet: Nog niet, ik wacht op het nieuwe model... de Ferrari CasaSpider...
@Renesmurf: We zijn het 100% eens! (Dat mag ook wel eens een keer gezegd worden)
@Els: Wat dat betreft verschilt een Ferrari niets van een Indiaan... :-)
@Piet: Vind ik ook. Feitelijk rijd jij nu een Avenzo. Vrijdag ga ik weer tanken, welke Ferrari zal ik voor je meenemen?

Blauw

De mooiste Lambo is voor mij de Gallardo, in het geel....
Deze nieuwe Ferrari lijkt vanaf de zijkant erg op de Maserati Gran Turismo wat op zich niet gek is aangezien Maserati een dochter is van Ferrari.
Hoewel rood vaak symbool staat voor Ferrari vind ik de blauwe hier mooier. De eerste echte Ferrrai kleur was overigens geel, nu alleen nog te vinden als achtergrond van het steigerende paard.

@Cerito: Uw bestelling is genoteerd...
@Angel: Een uitermate correcte analyse waar ik geen speld tussen kan krijgen!