« TomTom luistert naar CasaSpider | Main | Littekens »

Klassenfoto KBS Sint Jozef Rijen

Een belangrijke taak van ouders is hun kinderen in de gaten te houden. Niet obsessief met CIA-praktijken maar men wil bijvoorbeeld op een ouderavond niet voor (onaangename) verrassingen komen te staan. Een heel simpel middel is het dagelijks inzien van de schoolagenda. Daarin vindt men het huiswerk en de punten voor toetsen en andere opdrachten.

Het is alleen een beetje jammer dat Luchiano (10) zijn agenda nogal buitengewoon tamelijk vaak vergeet en op school laat liggen. 's Avonds peper ik hem dan in om de agenda de volgende dag zeker niet te vergeten. Soms leidt dat tot resultaat maar de dag daarna is hij het alweer vergeten.

Luchiano houdt er terecht niet van dat ik boos word en tegen hem schreeuw. "Dat wil ik ook helemaal niet, maar zeg me wat ik dan moet doen", vroeg ik hem om raad. Hij dacht even na en zei toen: "Wel, geef me drie sterren per maand en als ik iets fout doe haal je een ster weg. Geen sterren meer? Geen computer de rest van de maand."

Een briljant plan, het is sowieso erg handig heb ik ontdekt om anderen hun eigen straf te laten bedenken. Niet zelden pakt die strenger uit. Afijn, binnen de kortste keren was het weer zover, Luchiano had geen agenda bij zich. "Zo, daar gaat je eerste ster. Two more to go!"

Hmm, dat was niet geheel de bedoeling. Luttele minuten later vond ik de volgende tekst in mijn mailbox. De foto van de ezel dient men er zelf bij te bedenken. Over foto's gesproken, de klassenfoto's van de KBS Sint Jozef, groep 7c/8c zijn binnen. Jammer dat het lidteken nog vers is maar dat staat ook wel stoer. Hier de hele klas, de namen van groep 7c zijn rood en die van groep 8c blauw.


11.09.2008: KBS Sint Jozef Rijen, groep 7c/8c, schooljaar 2008-2009. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Bovenste rij: Larissa, Melissa, Mandy, Luchiano, Sylke, Jethro, Guus, Anne-Lotte, Heidi, Loesje
Middelste rij: Wesley, Max, Angela, Katinka, Romana, Rachel, Mariska, Juf Wendy, Nienke, Feyza
Onderste rij: Gijs, Ivo, Jaap, Maurice, Fabian

Comments

Heb je na de ontvangst van het mailtje de hand over je hart gehaald?

In het begin zijn de zelfbedachte straffen inderdaad strenger, maar na een tijdje krijgen de rakkers het systeem door.

Hij heeft gelijk hoor, de eerste telt niet !
Een maand heeft 4 weken, dus 4 sterren moet kunnen :-)

Nu volhouden, hij heeft het zelf bedacht, dus hij moet nu de consequenties dragen. Of verzin zelf nog wat anders, maar laat hem er niet mee wegkomen, anders leert hij het nooit.

Leuk die klassenfoto, alleen begrijp ik niet waarom sommige namen, zoals die van Luch, blauw geschreven zijn en die van anderen rood.

Slimme vent, die Luchiano!

Op de radio zijn momenteel irritante spotjes te horen over kinderen "die zichzelf moeten opvoeden" als hun ouders dat niet doen.(Het gaat in dat geval over pleegouders, die erg nodig zijn). Ik moest daar even aan denken bij dat zelf straf moeten verzinnen, maar ik vind jullie communicatie briljant. Je hebt een zoon, die niet op z'n achterhoofd is gevallen. Ga je nog veel plezier aan beleven!

@Piet: Neen, dat bewaar ik wel tot hij geen sterren meer over heeft, vermoedelijk aanstaande dinsdag. Leer mij de rakkers kennen, maar deze Geitenbreier is niet op zijn achterhoofd gevallen...
@Bart: Aha, jij staat aan zijn kant. Vier sterren zijn er nog zeker zes te weinig...
@Cyberjunk: Ik laat hem er zeker niet mee wegkomen. Hier nogmaals het zinnetje net boven de klassenfoto: "Hier de hele klas, de namen van groep 7c zijn rood en die van groep 8c blauw."
@Curacaoenaar: Of Luchiano slim is moet aan het eind van de maand blijken, heeft hij zijn laptop dan nog of niet meer?
@Els: Haha, ik vind die spotjes juist grappig. Heb het daar ook met Luchiano eens over gehad als hij zijn ouders weer eens lastig vindt. Dan haal ik het voorbeeld aan van het jongetje dat zegt: "Wat, heb ik stiekem gerookt? Hup, naar mijn kamer. Anders leer ik het nooit!" Dat dat de reden is dat ouders toch wel nodig zijn...

Leuk dat je een klasse foto van vroeger op je page hebt gezet...

Tegen zo`n mailje kan niets tegenop!
Ster maar terug dan!

En een foto is, hoe dan ook, toch een momentopname, dus het hoort zo.

Joh, ik had hem helemaal niet herkend op die klassenfoto.

Slim om hem zelf zijn straf te laten bedenken. En een nog slimmer antwoord van hem. Zo vader zo zoon. Mooie foto en ik vind het wel stoer zo'n litteken.

Psst, dat is: 'litteken'

wel heel lief, zo'n mail van Luchiano! en mooie foto van hem. Ach en anders fotoshop je dat litteken toch gewoon weg.

Haha, ja da's een fraai mailtje :)

Ik had de juf bijna niet herkend tussen de kinderen. Klein juffie!

@Brillie: Ach, ik ben zo leuk...
@Renesmurf: Vaak krijg ik ze niet maar als het gebeurt kan daar inderdaad weinig tegenop. Foto's worden in de loop der tijd alleen maar interessanter...
@Rutger: Grappig om te zeggen van iemand die je eigenlijk helemaal niet kent... :-)
@Margriet: Luchiano is de improved CasaSpider. Het litteken is inmiddels zo goed als weg...
@Laurent: Verhip! Je hebt gelijk, een lid-teken is waarschijnlijk een serieuzere kwaal... :-)
@Pascale: Ja, de fotograaf heeft goed werk gedaan. Bij mij kijkt hij gek of houdt iets voor zijn gezicht. Het litteken hoort erbij, van photoshoppen ben ik een tegenstander!
@GJ: Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, met mailen. Juf Wendy is niet groot maar heeft de wind er wel onder...

Je bent leuk, maar daar merken we de laatste tijd weinig meer van, want je schrijft steeds minder en dat vind ik niet zo leuk.