« Luchiano (10) bekijkt een bedrijf | Main | Finale Dancing Queen 2008 »

El Sapo El Sapo (47)

1.

Donderdag was ik voor de tweede opeenvolgende middag vrij en wederom voor Luchiano (10). We gingen naar het Amphia ziekenhuis in Oosterhout voor nieuw gips.

Luchiano werd direct geholpen, dat is mooi. Nog mooier was dat hij zelf de kleur van het gips mocht uitkiezen. Nu is blauw zijn lievelingskleur maar hij dacht dat dat wat donker uit zou vallen. Daarom koos hij voor groen. Niet alleen vrouwenlogica is moeilijk te doorgronden.

Dokter Vos kwam even langs om te kijken hoe het ervoor stond met de duim. Hij doet al bijna geen pijn meer en aangezien het een mooie breuk is verwacht zij geen problemen. Het groene gips hoeft er ook slechts twee weken omheen te zitten.


27.03.2008: Luchiano (10) krijgt groen gips voor zijn gebroken duim in het Amphia ziekenhuis te Oosterhout. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


2.

Onder normale omstandigheden was Luchiano's duim zeker en vast een journaal-item geweest. Nu werd hij enigszins overschaduwd door de film van Geert Wilders: Fitna The Movie. Het duurde even voor hij gedownload was maar tegen tien uur konden Lucy en ik hem bekijken.

Wat moet men erover zeggen. Qua film is Fitna niet echt sterk. Over ieder land en iedere religie kan men 15 minuten ellendige zaken aan elkaar knippen en plakken. Zet er een dreigend muziekje met donder en bliksem achter en het resultaat is hetzelfde. En dan is daar de pijnlijke verwisseling van Mohammed B. met rapper Salah Edin.

Vanuit mijn lagere schooltijd herinner ik me de uitleg over het ontstaan en verloop van de Tweede Wereldoorlog. Nederland kon zich nauwelijks verdedigen omdat men na WO-I dacht dat zoiets nooit meer zou gebeuren. Een goed uitgerust leger was derhalve niet nodig.

"Stom, maar daar trappen we natuurlijk niet nog een keer in", dacht ik bij mijzelf. Men moet leren van de geschiedenis. Maar ook geldt dat de geschiedenis zich herhaalt, alleen wel in steeds andere gedaante. De moeilijkheid is om deze gedaante te herkennen. Als Geert Wilders de gedaante al herkend heeft is het de vraag of hij de juiste methode hanteert om de wereld daarop te attenderen.

3.

Vrolijker nieuws dat ook overschaduwd is: het voetbalteam van de Nederlandse Antillen onder leiding van bondscoach Leen Looyen heeft de eerste horde op weg naar kwalificatie voor het Wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika genomen. Nicaragua werd woensdagavond in het Ergilio Hato stadion verslagen met 2-0. Eerder was de uitwedstrijd al met 0-1 winnend afgesloten. De volgende tegenstander in de reeks van nog minimaal 18 (!) wedstrijden is Haiti. (Bron: Amigoe & Mirror)

Curacao weblogger numero uno Dick Drayer heeft een geweldige nieuwe baan en mocht samen met Maya van der Werve de wedstrijd live voor de radio verslaan. Hij deed het met verve.

Comments

Of is Wilders en zijn partij zelf de gedaante waar we voor moeten vrezen.

Ik vind dat groene wel goed staan, blauwe armen is ook meer voor smurfen.

Fitna zegt meer over wilders dan over moslims.

Verf is oke, ole ole.

Ik vind het bizar hoe Wilders 'Balkenende' de schuld van alles DURFT te geven. Dankzij inspanningen Balkenende, lijkt alles met een sisser te zijn afgelopen.
Verder vind ik Wilders een vrij ongemanierde, ruwe man. Iemand zonder normen en waarden, en die niet weet om te gaan met collega politici. Schoft!

Een zekere Jami, staat ook te popelen om met een 'film' te komen.
Nederland lijkt nu net een soort tira-pieda-skonde-man land te zijn geworden.
Vanuit een veilig bewaakte bunker, ruzie zoeken met moslimlanden; over de rug van de NL-belastingbetaler.
Ik zou zeggen, laat de ruziezoekers ZELF voor de gevolgen opdraaien!
Problemen kunnen ook op een normale diplomatieke opgelost worden, zonder deze aandachtstrekkers!


@Jenson: Men kan niets uitsluiten. Maar Wilders en World Domination?
@Renesmurf: 1. En Luchiano is geen smurf, ik vind dat groene ook niet gek. 2. Dat is vaker zo bij de maker van een film. 3. Haha... :-)
@Bout: Zonder normen en waarden durf ik niet te beweren, maar een eenzijdige blik op de wereld kun je hem niet ontzeggen. Dergelijke films bouwen zeker geen bruggen...

Vind jij dan dat Wilders op een normale manier omgaat met zijn collega's? Ik niet!
Hij is niet mormaal, en weet niet hoe om te gaan met gevoelens van anderen.
Het is net een groot verwend KIND!

Thx 4 your compliment Casa...!

Het was een enerverende ervaring. Mijn collega en ik spraken nogal eens door mekaar, maar al doende zullen we leren. Ik heb de tickets naar Haiti al binnen. Die gaan we ook verslaan! (zowel ik, als de Haitianen)...

ik heb overigens nog een nabeschouwing op mijn nieuwsweblog staan. Met interviews met Smeekes (Go Ahead) en Loran (NAC).

Het voetbal was weliswaar niet altijd even goed, maar zelden heb ik zoveel enthousiasme op de tribunes gezien (ik ben dan ook geen Feyenoord supporter;)

@Bout: Wie zonder zonden is... Wilders dient beoordeeld te worden op zijn daden...
@Dick Drayer: Graag gedaan. Het enthousiasme herinner ik me nog van de wedstrijd tegen Antigua ( http://www.casaspider.com/live/2004/04/twee_keer_drie_nul.html ). Een wedstrijd later kwam de domper tegen Honduras, dat begint net als Haiti met een H. Verder is het nooit te laat om je te bekeren (klemtoon ondanks het bereiken van de finale toch op de tweede lettergreep) tot Feyenoord supporter. Je bent van harte welkom!

Grapjas, je moet wel serieus blijven......

In heb de 'blonde' Indo ook niet beoordeeld op zijn uiterlijk. Ik zal die andere Indo Verdonk, ook niet op haar uiterlijk beoordelen.
Het zijn beiden half-allochtonen, Indo's, die de sfeer aan het verpesten zijn in dit land.
En ja, ik weet waarom meneertje zijn haar blondeerd; minderwaardigheidscomplex!

Heb net gehoord dat Hitler joods was.


Het regent schadeclaims bij Wilders. Dat krijg je er nou van, als je geen rekening houdt met anderen, de arro...

http://www.ad.nl/binnenland/2183432/Muntz_en_Wilders_om_de_tafel.html

Ik stop er morgen mee. Ik heb het echt wel gezien, dat bloggen... Nee, ik doe het nooit meer.

Hoi, kersvers terug uit Rome lees ik je boeiende El Sapo. Wat betreft de duim van Luchiano, dat gaat gelukkig de goede kant op. Over Wilders ga ik het maar niet hebben, ik heb die film niet gezien en GA hem ook niet zien, doodgewoon omdat ik nooit naar films kijk. Punt 3 is helemaal een ver van mijn bed show.

Off topic, Rome is HELEMAAL geweldig, ik kan iedereen die daar nog niet geweest is aanraden om daar eens een lang weekend heen te gaan.

@Dick Drayer: Vaak ben ik serieuzer dan men denkt...
@Bout: Indo, half-allochtoon, autochtoon... het zal mij allemaal een worst zijn. Ieder mens dient op zijn merites beoordeeld te worden...
@Brillie: En dan op 2 april weer beginnen zeker...
@Cyberjunk: Aha! Ik proef hier duidelijk Italiaans temperament. Ben benieuwd naar je Rome-verhalen. Jammer dat je geen weblog hebt... :-(