« Mooi annex Heks | Main | Inburgeren met ijs »

Olie en Laarzen

Donderdagochtend had ik een afspraak met mijn zus Margriet in Borkel. Zij beheert de website mudanca.nl en had mij om assistentie gevraagd voor wat kleine punten. In februari emigreren zij en haar man Wiro naar Portugal. De site is net als hun woonhuis en appartement in aanbouw. Toevallig hebben Lucy en ik net naar een aflevering van Ik Vertrek gekeken.

Om een uur of twee wilde ik op mijn dooie akkertje naar Gilze Rijen met de markt van Valkenswaard als tussenstop. Lucy had zin in garnalen. Tot mijn verbazing of liever gezegd zelfs onthutsing brandde er een waarschuwingslampje in de donkerzwarte Volkswagen Jetta. Het kostte me wat moeite om het icoon te ontcijferen, dacht eerst dat het frituurvet vervangen moest worden maar het bleek om een te laag oliepeil te gaan.

05.12.2007: Lucy demonstreert haar door Sinterklaas geschonken laarzen. Klik voor groter.Paniek in de tent. Bij het branden van waarschuwingslampjes heb ik absoluut geen zin om de auto langs de kant van de weg te zetten. Integendeel, de neiging om het gaspedaal wat verder in te trappen overwint ongeveer net zoals men sneller gaat schrijven op het moment dat er te weinig ruimte op het papier overblijft.

Bij een Ford-garage vroeg ik of iemand kon helpen de olie op peil te brengen. Men wilde het instructieboekje erbij hebben. De tijden dat er gewoon olie in een carter gegooid kan worden zijn tegenwoordig wel voorbij. Uiteindelijk verwees de man me door naar de Volkswagen-dealer in Valkenswaard aan de Dragonder. Dat laatste is een straat.

Na het uitwisselen van gegevens vroeg de Volkswagenman om mijn sleutels. Persoonlijk houd ik er niet zo van om mijn sleutels af te geven en al helemaal niet aan een wildvreemde. "Anders loop ik wel even mee hoor", bood ik aan. "Neen, de auto wordt de garage ingereden en daar kijken we hem na", antwoordde de man onverbiddelijk.

Ik deed een laatste poging. "Maar weet u dan waar de auto staat?" Schamper zei de man: "Als u hem niet drie straten verder heeft geparkeerd dan vinden we hem wel." Een andere man grinnikte hardop. "Pas maar op met dat soort grapjes", dacht ik bij mijzelf. Een wijsheid verkregen door ervaring.

Vijf minuten later kwam er een monteur aan de balie. "Waar staat die auto? Ik kan hem niet vinden." Ik beet op mijn tong en ging met de man mee naar buiten. De auto stond vlak naast de ingang. De reden dat de monteur hem niet kon vinden was dat de geinponum achter de balie als type niet Jetta maar Transporter had opgeschreven.

Tien minuten later had ik alle damesbladen (Elegance, Elle en nog een paar) helemaal uit en was de auto nagekeken. Men had er een litertje olie bij gegooid. Dat schijnt normaal te zijn bij een auto van nog geen half jaar oud. Ik vind het maar vreemd. Zonder verdere raadselachtige iconen reed de Jetta mij naar Rijen.

Heeft Sinterklaas zich woensdag nog bij ons laten zien? Jazeker. Luchiano (10) is een microscoop rijker en Lucy een paar mooie laarzen die zij na Nürnberg-AZ (2-1) met plezier demonstreerde. Men kan het slechter treffen. Vraag dat maar aan Louis van Gaal.

Comments

ik denk al, vanwaar die foto, maar dat was dus een sinterklaas cadeau. Goed gedaan sinterklaas!!

Ik wil in ruil voor een weekje Portugal met zwembad best wel een fijne website voor je zus maken.. laat het maar eens door schemeren ;-)

AZ, ja vond ik wel jammer eigenlijk. En dat van die jetta is ook raar. Ik rijd in een tien jaar oude auto en heb nog nooit de olie vervangen :)

Wat knap van je dat je niets gezegd toen de auto "onvindbaar" bleek....ik had het zeker ingepeperd.
Toch maar in de gaten houden dat oliepeil.
Moooooooooooie laarzen trouwens, dit is een lady met lots of taste.

Ik heb pas iets dergelijks met de Avensis meegemaakt. Volgens mij wordt er bij een beurt nog weleens gerommeld bij het verversen van de olie. Goed voor de gemoedsrust is zo'n brandend lampje niet. Wat heb jij van de Sint gekregen?

Wat heb jij een ijzeren zelfbeheersing. Evenals ANila zou ik die domme eigenwijze flapdrollen flink hun vet hebben gegeven.

Heeft Diana niets leuks gekregen voor Sinterklaas? Piet vroeg al wat jij hebt gekregen, maar ik wil ook graag weten of de kleine meid er niet bij is ingeschoten.

@GJ: Geen foto zonder bedoeling op het CasaLog, net zoals ik nooit grapjes maak. Neem maar contact op met mijn zus, het telefoonnummer staat op de website. Misschien een win/win situatie. AZ vond ik ook jammer maar wel eigen schuld. Bij Volkswagen zeiden ze dat juist door de nieuwigheid onderdelen op elkaar in moeten slijten en dat dit gepaard gaat met wat olieverlies. We geloven het maar, wat kan ik anders?
@ANila: Ik ben milder geworden. Het 'systeem' houdt het oliepeil voor mij in de gaten, een kopzorg minder. Lucy heeft inderdaad een hele goede smaak. Thank you... ;-)
@Piet: Volgens mij heeft de Jetta nog geeneens een beurt gehad, zal er eens over bellen. Laten we het erop houden dat ik mede mag genieten van Lucy's laarzen...
@Cyberjunk: Waarschijnlijk heb ik meerdere keren aan beide kanten gestaan, dan reageer je wat kalmer... ;-) Neen, Diana heeft nog geen benul van de goede Sint, dat komt volgend jaar wel. Maar zij wordt vaak genoeg in de watten gelegd...

@CasaSpider: hebben jullie dan dezelfde schoenmaat?

Die VW's verbruiken veel olie, ik heb zelf een Passat van 1,5 jr. oud en die is ook al menig maal bijgevuld. Wel is het zo dat als het lampje oranje is je nog redelijk wat kilometrs kan rijden, het is een soort waarschuwing dat je binnenkort olie moet bijvullen. Als je motorkap open en dicht doet (daar zit een sensor in) dan is het oranje lampje ook weer voor een poosje uit. Gaat het lampje rood oplichten dan moet je onmiddelijk stoppen anders mol je de boel.

Het is bekend bij de kenners, VW's zijn de de duurste vuilnisbakken....
Ze hebben de naam van degelijkheid maar kunnen die vrijwel nooit waarmaken in de statistieken.
Hetzelfde geldt ook voor de dealerbedrijven.

Sint wil natuurlijk volgend jaar wel deze laarzen gevuld zien met wortel voor het paard...:-)

@Piet: Neen, dat niet. Maar wij hoeven niet dezelfde schoenmaat te hebben om toch van dezelfde dingen te genieten...
@Lennart: Het lampje was inderdaad geel en nadat ik de motorkap had gesloten stopte hij met branden. Dacht even dat het probleem daarmee verholpen was. Bij rood stop ik, dat is zeker...
@Angel: Ach, over Italianen en Fransen (Peugeot!) hoor ik ook veel narigheid. Maar ik ben het met je eens, Toyota is merk nummer een qua duurzaamheid. Laarzen met wortels, jij hebt wel een heel bijzondere fetish... :-)

Ik krijg nu ineens zin om mijn vrouw ook in zulke sexy laarzen te zien.....
PS: lees jij je email ?

Nou ja een litertje olie met Sinterklaas: het kan slechter. Ik hoop dat de garnalen o.k. waren. CasasPa

Ik heb niets met laarzen. Kan er ook niet opgewonden van raken. Maar ja, ik ben ook maar gewoon een Brillie niet waar...

Even helemaal off topic, ik zag dat er op de post Casaspider gaat vreemd nog twee nagekomen reacties zijn verschenen. Allebei in een taal die ik niet herken. Hoe zit het met jou Casa, herken jij die taal en zo ja, kun je de inhoud van die reacties vertalen of een korte samenvatting geven van wat daar staat?

@Rob: Ik denk dat die laarzen haar ook goed staan. Een verrassend kerstkado? Natuurlijk lees ik mijn email, je hebt inmiddels antwoord...
@CasasPa: Als het alleen met Sinterklaas gebeurt is het geen probleem. Volgend jaar weten we meer. De garnalen waren erg lekker!
@Brillie: We zijn allemaal ook maar gewone mensen hoor. Ook al is er maar een Brillie...
@Cyberjunk: Die taal is de zogenaamde 'spam-taal'. Irritante mensen proberen hun websites een hogere page-rank bij Google te geven door her en der automatisch comments te plaatsen. Ze zijn inmiddels verwijderd...

Een microsoop is een Nederlandse uitvinden, altijd fijn om te weten!

Sinterklaas is tof, die vergeet niemand!