« Nederlanders buitenlanders? | Main | Dingen die Diana doet »

Met de Spider naar Carré (14)

Situatie: We komen juist van Centrum Supermarkt te Mahaai vandaan en willen linksaf de Schout bij Nacht Doormanweg opdraaien. Het is druk. Tussen twee witte politie-auto's (Toyota Camry) kan ik de weg opschieten. We rijden richting het stoplicht voor de Santa Rosaweg en staan daar stil.

Luchiano (9) terwijl hij zijn kauwgum met een sierlijke boog uit het raam smijt: "Heel goed, deze keer is er geen auto in de buurt die ik kan raken."
CasaSpider: "Heel goed, vóór je staat een politie-auto en achter je staat een politie-auto."
Luchiano: "Oef."

Doek.

P.S. Jaja, we weten het wel. Het is niet netjes om een kauwgum uit het raam te smijten. Deze hoort in een prullenbak.

Comments

Kinderen weten inderdaad best dat kauwgom in een prullenbaak thuishoort. Maar stout en leuk is bij inderen synoniem. En dat is ergens ook goed. Als kinderen precies zouden doen wat is toegestaan, dan is het ook niet gezond, zelfs volwassenen kunnen regels overtreden, het verschil is alleen dat het niet getolereerd wordt als volwassenen zulke dingen doen en dat kinderen alleen berispt worden door papa of mama. Ach, verstand komt met de jaren, bovendien ga ik ervan uit dat het in Nederland helemaal schering en inslag is om dit soort streken uit te halen, soms zit er zelfs kauwgom in de gleuf van een kaartjesautomaat van de NS, in die gleuf zou dan eigenlijk de pinpas moeten passen om je kaartje via de pin af te rekenen. Dat vind ik vervelender dan een stukje kauwgom op straat.

Wees maar blij dat je dan NOG niet in NL bent, zoiets zou jou hier flink een paar Euro's kosten

OEF!!!
Ik kan me indenken hoe hij zich toen voelde toen je zei dat er een politieauto voor en achter jullie stonden.
Definitely OEF!!!

@Cyberjunk: Kinderen moeten hun grenzen opzoeken en verkennen, dat is zeker. Kauwgum in de gleuf van een kaartjesautomaat steken vind ik sabotage!
@Curacaoenaar: Ergens had ik verwacht dat ook op Curacao een agent uit de achterste politie-auto zou stappen. In Singapore kun je dit soort dingen beter uit je hoofd laten!
@Donna: Ja, hij schrok wel. Hij keek recht in het gezicht van de agent achter hem... :-)

haha, schavuit! :-)

Opsluiten en een weekje laten brommen!

Eenzaam opsluiten... dat doe ze in Nederland als ze het zien... en ze zien het hoor...

tja, Nederland is wat veranderd de laatste jaren. Weet je het nog wel zeker?

@GJ: Net zei ik tegen Luchiano: "Je bent een schavuit!" Luch: "Wat is schavuit?" Casa: "Een deugniet." Luch: "Wat is deugniet?" Casa: "Iemand die stoute dingen doet." Luch: "Aha, iemand schreef een comment he..."
@Renesmurf: Een pittige straf...
@Brillie: Eenzame opsluiting? Zelfs TBS-ers mogen lekker met elkaar rollebollen. Van de andere kant, het is wel gratis oppas voor een week...

Hoi Casa, ik zit nu op Curacao, vandaar dat ik nu pas het 'nieuws' lees. Wat leuk voor jullie! Alleen vind ik het wel een beetje jammer, via jou wist ik eigenlijk hoe het met mijn Dushi Korsow ging. Blijf je in Nederland ook bloggen? Ik wens je alvast het aller allerbeste in Nederland. En misschien zie ik je morgen op Pleincafe Wilhelmina.

Hoe weet jij zo goed dat je het in Singapore vooral uit je hoofd moet laten om kauwgom uit de auto naar buiten te smijten? Wat gebeurt er volgens jou als een kind daar zulk soort streken uithaalt? Krijgt zo'n kind daar werkelijk eenzame opsluiting? Of zelfs de marteldood? Natuurlijk is het verboden, maar waarom zou daar in Singapore zo'n gigantisch punt van worden gemaakt?

haha, de belhamel! :)

Cyberjunk, In Singapore wordt er streng op toegezien dat je geen afval op straat gooit, op straat spuugt, kauwgom kauwt (kauwgom is in Singapore niet te koop), as op straat gooit, of door het rode licht loopt. De boetes voor kleine overtredingen zijn hoog.

Toch klasse van de politie. Die maakt zich op Curaçao niet druk om kleine zaken zoals de collega's in Nederland. Of ze zich wel druk maken om grote zaken weet ik niet.

@Cyberjunk: sterker, niet alleen zijn de boetes in Singapoure gigantisch, vaak staat er een onmiddelijke taakstraf op (bijvoorbeeld enkele uren schoonmaken met onmiddelijke ingang). Het schijnt wel te werken, het is daar niet erg vuil op straat.

@Casa: dacht even dat je al in NL was (Carré theater :))

Nou, nou, nou, een boete EN een taakstraf met onmiddellijke ingang? Behoorlijk over the top zou ik zo zeggen voor het weggooien van een stukje kauwgom. Een flinke boete OF een taakstraf, oké!! Zoiets zou in Nederland ook wel eens ingevoerd mogen worden tegen straatvervuiling, want dat is echt niet iets dat alleen kinderen toepassen. En kinderen van een jaar of tien kunnen van een taakstrafje best wat leren terwijl volwassenen als ze een paar keer flink zijn beboet ook wel uit zullen kijken, dus ik ben er echt niet op tegen dat er straf op staat, maar zo erg als dat volgens Cinner in Singapore is, dan denk ik toch dat er wel belangrijker zaken zijn om je ZO gigadruk over te maken.

Overigens GJ en Cinner, bedankt voor de informatie.

Het kan wel eens tegen zitten...

@Trezeguet: Hey wat leuk! Natuurlijk gaat het CasaLog in Nederland gewoon door. Wij waren er trouwens, op het Wilhelminaplein...
@Cyberjunk: Singapore staat algemeen bekend om zijn strenge straffen voor kleine vergrijpen. Op het bezit van een geladen vuurwapen staat de strop...
@GJ: Ja, belhamel is er nog zo een. De tijden van Pietje Bell en Dik Trom herleven...
@Piet: Heel erg druk maakt de politie zich sowieso niet. Maar de omstandigheden waaronder ze hun werk moeten doen zijn ook zwaar onder de maat. Er wordt nog met typemachines gewerkt!
@Cinner: Haha, zo snel gaat het niet en Carré is niet het eerste dat wij met een bezoekje gaan vereren...
@Cyberjunk: Wellicht kun je een briefje sturen naar de Ambassadeur van Singapore in Nederland... :-)
@Pascal Weemoed: That's life!