« Status Casa en Marco's Fish-Farm | Main | Fabulous Fantastic Fucking Foppe »

School's Out 2007

22.06.2007: Laatste schooldag klas 4B van de Marnix-school. Klik voor groter.Vrijdag was Luchiano's (9) laatste schooldag. Mijn voet was zodanig hersteld dat ik 's middags op mijn traditionele bankje voor klas 4B kon wachten tot de kinderen vrijgelaten werden. Knabbelend op een pastechi di keshi.

Al snel dromde een grote groep meisjes om me heen. Ze wilden wel een stuk van mijn pastechi en vroegen waarom mijn gips was verlengd tot aan mijn bovenarm.

We maakten wat groepsfoto's. Al snel kwamen de jongens erbij. "Mag ik een foto maken?", vroeg Danielle. Natuurlijk mocht dat, zie hier het resultaat. Meester Peter joeg de kinderen vervolgens met enige moeite terug de klas in om een aantal afspraken door te nemen.

Alle leerlingen hebben hun rapport ontvangen en zijn overgegaan naar klas 5B. Dat is mooi want in de loop der jaren is dit een erg leuke klas geworden. Feitelijk gaan de lessen door tot volgende week woensdag maar dat is facultatief. Luchiano kwam even naar buiten om te vragen of hij volgende week moet gaan. Neen, natuurlijk niet.

We maakten een laatste foto bij het hek van de Marnix-school en reden naar huis waar een lekkere uitsmijter stond te wachten. Nu is het zaterdagmiddag en zijn we in afwachting van de wedstrijd Nederland-Servie, de finale van het EK onder 21 die over ruim een uur in de Groninger Euroborg van start gaat.

Foppe boven maar mijn voorspelling luidt 3-1 voor Servie.

Comments

Nou, ik hoor het morgen wel hoe het met Nederland is gegaan.

Waarom in vredesnaam worden de lessen tot woensdag facultatief voortgezet op de Marnix school? Wat VREEMD!!!!! Daar doet toch niemand aan mee? Of zijn er werkelijk zulke uitsloverige, o sorry, IJVERIGE leerlingen die aan die lessen deelnemen? In Nederland gebeurt dat zeker niet op deze manier.

PS Dat meiske kan ook redelijk fotograferen. Wel bijzonder dat jij zelfs andere kinderen dan Luch aan jouw fototoestel laat komen.

@Cyberjunk: Hoe het Nederland is vergaan kun je vandaag al lezen. Er zijn een paar meisjes die volgende week naar school gaan. Waarschijnlijk omdat dat de ouders beter uitkomt i.v.m. werk ofzo. Anders is het wel sadistisch. Kinderen moet je af en toe wat vertrouwen schenken...

Je ziet er goed uit met al die kinderen. Als een wijs en gevierd man.

Gefeliciteerd.