« Diana houdt van technische dingen | Main | De mooiste vrouw van Nederland »

Welke entiteit evolueert het beste?

Alles is in beweging ook al is dat niet altijd bij iedereen even goed zichtbaar. We hebben het hier wel over de grote dingen. Neem de mens zelf of huizen of schoolsystemen, men kan het zo gek niet verzinnen of er is sprake van verandering.

Een van de meest complexe en daardoor fascinerende veranderingsprocessen vindt men in de automobielindustrie. Technisch worden auto's steeds beter. De banden, de transmissie, de aandrijving, de motor, de carosserie, al deze onderdelen worden continu verbeterd. Parallel ligt er druk op de fabrikanten om te voldoen aan steeds strenger wordende milieu-normen.

Laatst bekeken wij de DVD van het 25-jarig huwelijksfeest van mijn ouders dat in 1983 plaatsvond. Een deel van de film betrof het wegrijden van de familie en andere gasten vanuit het ouderlijk huis. Opvallend was hoe ouderwets de toch redelijk nieuwe auto's oogden. Zelfs de duurdere exemplaren zagen er fragiel en dun uit. Vergelijk bijvoorbeeld de Honda Civic uit 1972 met die uit 2007.

In de 80-er jaren ontwikkelde de PC zich in hoog tempo en dit verleidde een computerman (van Microsoft?) tot de uitspraak dat indien auto's even snel evolueerden als computers we ons nu met 900 kilometer per uur konden verplaatsen en dat tegen een spotprijs. Of iets in die trant. De auto-industrie reageerde dat wij dan wel moeten accepteren dat deze auto's gemiddeld zes maal per rit vastlopen. Of iets in die trant, het gaat tenslotte om het idee.

En kleding? Er gaat veel geld om in de kledingbranche, maar feitelijk is het een pot nat en toch steeds weer hetzelfde. Of neem wijn, kwantitatief is er wellicht vooruitgang maar kwalitatief? Een betere viool dan een Stradivarius is ook nooit meer gebouwd.

Het allerknapste van de automobielindustrie is echter dat men er telkens in slaagt om nieuwe modellen te introduceren terwijl daarbij de balans met de bestaande modellen niet of nauwelijks verstoord wordt. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Als de nieuwe BMW 3-serie uitkomt moet deze innovatief zijn ten opzichte van de concurrentie en liefst ook kwalitatief beter. Maar tegelijkertijd mag het nieuwe model niet beter zijn of dikker ogen dan de 5-serie uit het eigen huis. Ook de invloed op de tweedehands markt mag niet uit het oog verloren worden.

Op grond van de voortschrijdende techniek, enorme verkoopaantallen, internationale concurrentie, strenge milieuwetgeving en last but not least het in balans houden van de eigen modellenlijnen verdient de automobielindustrie de prijs van de best evoluerende entiteit op aarde. Gefeliciteerd dames en heren automobielbouwers.

Zet daar voor de grap maar eens de evolutie van de mens naast.

Comments

Je kan je ook afvragen of het wel zo prettig zou zijn om zo snel te evolueren als de automobielindustrie doet. In een leven een staart aan zien groeien, een nodeloos orgaan kwijtraken en 30% meer hersencapaciteit krijgen .. oef :D

Nou, volgens mij worden de dames steeds knapper!

Over de evolutie van de mens: zie 'Darwin's Nightmare'.

Auto's worden ook steeds beter, kwalitatief gezien en gaan dus langer mee (?)
Oude auto kunnen ook 120Km over de snelweg (bijna alle oude auto's) terwijl je op oude pc's bijvoorbeeld niet of nauwelijks kunt internetten, laat staan windows Vista installeren :)

Ik ben wel benieuwd hoe het er uit ziet over 20jaar. Goh, als ik toch eens een kijkje in de toekomst kon nemen... :)

Jij hebt wel een nieuwe auto verdient, het liefst een BMW. Maar volgens mij zijn de veranderingen in de informatietechnologie nog veel sneller gegaan en gaat nog door. Met mijn auto kan ik prima tien jaar rijden, maar met de PC etc. ??? CasasPa

Schoenen, tassen en make-up zijn ook veranderd met de tijd. Kijk maar naar vrouwen die nog in de tijd zijn blijven hangen met blauwe oogschaduw. Dat kan echt niet meer, maar ja jij hebt het weer over "mannen dingen" In dit geval auto's. Wat ben ik blij dat ze de stuurbekrachtiging hebben uitgevonden!!!!! Wauw! alleen jammer van de spierballen.

Ik blijf stil zitten vandaag... dan verander ik niet.

@Cinner: Het gaat niet zozeer om snel evolueren (dat doet de computerindustrie) maar om kwalitatief en uitgebalanceerde ontwikkeling. Die 30% extra hersencapaciteit spreekt mij echter wel aan!
@Tony: Nou, daar kunnen we over discussieren. Zoek op YouTube bijvoorbeeld maar eens naar Brigitte Bardot. De mooie vrouwen van tegenwoordig zijn in veel gevallen voor een groot gedeelte geconstrueerd, in elkaar gezet. Geef mij maar een echte vrouw, maar ja ik hou ook al niet van SMS...
@Cockie: Heb het niet gezien, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Het zal allemaal niet zo positief zijn, wat dat betreft zitten Darwin en ik wel op een lijn...
@GJ: Precies. De evolutie van PC's is tamelijk ongebalanceerd. Door de hoge snelheid van evolutie hoeft men ook geen rekening te houden met 'hogere' en 'lagere' series. Het nieuwste model is gewoon het beste en die aanpak is een stuk eenvoudiger dan in de automobielindustrie. Nogmaals complimenten voor de autobouwers dus!
@CasasPa: Dank je, dat is sympathiek. Mag het een M3 zijn? Inderdaad gaan veranderingen in de ICT sneller, maar ze zijn daarom nog niet beter. Stel je voor dat je elke drie jaar een nieuwe auto moet kopen bijvoorbeeld omdat men de samenstelling van de brandstof (Operating System) telkens wijzigt...
@Donna: Rode nagellak blijft de mooiste, alhoewel in de Cariben ook witte wordt gebruikt. Hetgeen ik tegenwoordig best mooi vind. Zo ziet men maar hoe smaak kan veranderen. Je conclusie is dat stuurbekrachtiging alleen voor vrouwen moet zijn?
@Brillie: Stilstand is achteruitgang...

Nee tuurlijk niet ook voor mannen, maar wat ik bedoel is dat je zonder stuurbekrachtiging je biceps kan trainen. Anyway laat maar......

Stilstaan is genoegen nemen met wat je hebt. Steeds vooruti willen gaan is niet je hebzucht onder controle hebben...

Volgens mij ga je/wil je een nieuwe auto kopen/krijgen...:p

@Donna: Ik begreep je wel maar houd niet zo van vrouwen met biceps... :-)
@Brillie: Ik had het meer over jezelf ontwikkelen dan over materiele zaken...
@Curacaoenaar: Was het maar waar! (Vooral dat krijgen)

Je zou ook kunnen zeggen dat er misschien niet zoveel veranderd is aan een auto. Nog steeds vier wielen, nog steeds vervuilend, nog steeds duur, nog steeds vooral diesel of benzine. Misschien hebben ze de eerste modellen wel onderontwikkeld in de markt gezet, dan is het vervolgens makkelijk verbeteren.
Dat dunne herken ik wel. Een oude Mercedes 200D bijvoorbeeld heb ik als een redelijke slee in mijn hoofd zitten. Als je hem naast een nieuwe auto zet is het eigenlijk maar een klein iel ding.
Eigenlijk vind ik muziek en andere kunst wel snel geevolueerd.
Ach, ik plaag je maar, ik wilde gewoon een andere zijde belichten.

Ook dan is het gelijke...