« Twee citaten van donderdag 17 mei 2007 | Main | Er zijn betere verjaardagen geweest »

Luchiano is moe Diana is ziek Casa is jarig

Schoolgaande kinderen hebben dankzij Hemelvaartsdag vier dagen vrij, een soort van minivakantie. Okay, ik heb ook vier dagen vrij maar de vrije dag van vandaag die toepasselijk vrijdag heet is voor eigen rekening.

Vier dagen achter elkaar vrij, Luchiano (9) was ermee in zijn nopjes. Dat duurde maar heel even en stopte toen ik zijn dagprogramma met hem communiceerde. Meneer heeft binnenkort een boekbespreking waar hij nog niets aan gedaan heeft, maandag moet een werkstuk KDN (Kennis Der Natuur) af zijn waar hij nog niets aan gedaan heeft en zondag is er het oranje-band examen karate. Ook daar moeten de puntjes nog op de i gezet worden.

Het KDN-werkstuk had de eerste prioriteit. "Kan dat niet zaterdag of zondag?", was meteen het commentaar van de heer ijverig is my middle name. Vandaar ook dat het citaat van Ton Zijp me zo aanspreekt. Het werkstuk gaat over dieren die op Curacao leven.

17.05.2007: Zelden heeft Luchiano zo hard gewerkt als op de vrije Hemelvaartsdag. Klik voor groter.De kinderen moeten vier tot zes dieren behandelen. Het moge duidelijk zijn dat Luchiano kiest voor vier dieren. Hij begon met de kolibri en was daar drie uur later nog steeds mee bezig. Maar goed dat we al op donderdag begonnen zijn.

's Middags hebben we samen een half uur de stof voor zijn karate-examen getraind en daarna was het tijd voor wat ontspanning. De mannen gingen naar het strand, Lucy en Diana (1) bleven thuis. Luchiano nam zijn snorkelset mee. Na het snorkelen kwam hij een paar vriendjes tegen met wie hij zich goed heeft afgemat.

Thuis maakte hij de pagina over de kolibri af, at een bord spaghetti met een frikandel en begon aan zijn tweede dier, de geit. Om een uur of acht was hij daarmee klaar.

Luchiano sleepte vier klapstoeltjes naar het televisiegedeelte van de woonkamer. Die zette hij op een rij en ging erop liggen. Hij was zo moe. Betweterig zei ik: "Als je nu terugkijkt op deze dag ben je vast heel trots, want je hebt veel gedaan." Luchiano gaf geen antwoord en bleef roerloos liggen. Later vond hij toch wat reserve-energie over om zijn verhaal te schrijven voor Latios.

's Nachts schrokken we wakker. Diana voelde zich niet lekker, ze had overgegeven en lag er voor pampus bij. We namen haar temperatuur een aantal malen op en die liep snel op naar 38.4. Tijd voor een zetpil. Ook vandaag is ze nog helemaal niet lekker, tevens is haar neus verstopt. Een beetje grieperig luidt mijn diagnose.

Vandaag vrijdag 18 mei ben ik jarig. Het idee om de komende tien jaar voor 37 door te gaan is nu reeds mislukt. Anderzijds is het ook wel leuk om precies dezelfde sterrenbeelden te hebben als prinses Máxima, zowel bij onze gewone horoscoop als bij de Chinese. Een eenvoudige quizvraag daarom: Wat zijn de sterrenbeelden van prinses Máxima en CasaSpider? En de bonusvraag, passen deze sterrenbeelden bij hun?

Comments

stier & slang

slang=varken

Waarom ik nu op de site waar ik het eerst opzocht die slang kreeg?

Vanuit het altijd zonnige Groningen: Gefeliciteerd Casa!

(oh ik ben een beetje lui /brak en doe daarom vandaag niet mee aan de quizvraag)

De bonusvraag beantwoord ik natuurlijk niet hier, want dan weten de anderen het ook meteen.


Pedro, van harte gefeliciteerd! Het zal trouwens al moeilijk geworden om de 10 jaar voor 48 door te gaan!

Van harte en nog vele jaren!

Nu begrijp ik waar ze hier voor vlaggen.

He, ik werd ook zo 'gestoord'.
Beterschap natuurlijk.

Misschien val ik in bijdehandte herhaling en is het waarschijnlijk ook niet nodig te zeggen en is het maar een mening, mijn mening die ik dan samenstel uit eigen ervaring en andere meningen, onderzoeken:
Koorts is een lichaamsreactie waarmee het best een ziekte wordt bestreden. Koortsverlagende middelen betekent vaak alleen maar vertraging en extra gifstoffen in het lichaam. 38,4 is voor een kind nog helemaal niet hoog, niet zo hoog om koortsverlagende maatregelen te nemen. Maar vaak is het voor de ouders wel goed om de kinderen een middel te geven om bijvoorbeeld zelf lekker te slapen en zelf gezond te blijven.

Haha, ik kan niet ophouden: gefelicteerd ook nog!

Van harte gefeliciteerd Casa.

@Pascal: (Ofwel de vanondernaarbovenshow) Ik beantwoord alle zes (!) de comments voor het gemak in een keer. Als slang=varken dan antwoord=correct. Geen idee waarom je eerst tegen de slang opliep. De bonusvraag kun je gewoon beantwoorden, wellicht hebben anderen een andere mening. Persoonlijk ben ik ook niet happig op zetpillen (bij baby's). Op dit moment heeft Diana 38.9 en we laten haar even lekker uitzieken. 's Nachts vind ik het toch iets anders, we kijken hoe de situatie zich ontwikkelt. En bedankt voor de felicitatie!
@GJ: Dank je en jouw Paviljoen Appeldam natuurlijk ook gefeliciteerd. Kan me voorstelllen dat je de quiz even aan je voorbij laat gaan ook al heeft Pascal het correcte antwoord al gegeven...
@Piet: Dank je! Het wordt in ieder geval gemakkelijker dan de komende 48 jaar voor 10 door te gaan... :-)
@Els: Dank je wel!
@Hans: Ik verwacht dat ze vanavond op het NOS journaal een toelichting geven...
@Cockie: Hartelijk dank Cockie, wanneer ben jij eigenlijk jarig? (Het lijkt wel nooit te gebeuren)

Van harte gefeliciteerd! En over sterrenbeelden laat ik me maar niet uit :).

Hoe jong ben je nou 48 of 49? Ik heb je wel een jaar of 4 a 5 jonger geschat hoor! Anyways, je heb een mooi sterrebeeld een stier. Dat zijn (ik slijm niet) hele goede en lieve mensen waar je op kan bouwen.
Veel beterschap voor bella Diana en hopelijk is ze heel gauw de oude. Bij zulke kleintjes is het echt schrikken no als ze koorts hebben.

Ja, het is niet leuk als zo'n jonge dame ziek is. Bij oude kinderen kun je wat zeggen. Maar zo jong overkomt het hun zo zonder enig begrip. Zo kwetsbaar ook. (Althans zo voelde ik het altijd).

Ik zoek zojuist op: jij bent een aarde varken (denk ik). Hier staat bij: Aarde type: "Dit type is erg gevat, maar hij heeft ook een humor die soms wat hatelijk kan zijn." Er staat ook bij dat ze tolerant zijn en intelligent.
Er staat natuurlijk heel veel. Maar het lijkt wel bij je te passen. Behalve misschien de hatelijkheid. Maar je zou hem soms best zo slim kunnen inpakken dat het niet direct opvalt.
Over jou weet ik al niet meer dan wat je hier schrijft, maar over Maxima weet ik nog veel minder.
Dan die stier. Je ziet er wel solide uit zou ik zeggen :-)

Sterrenbeelden zijn onzin!! Ik geloof er absoluut niet in.

Pabien Casa! Hopi aña mas di bida...xxx
Ik hoop dat het nu al wat beter gaat met Diana, anders alsnog beterschap.

Peter, gefeliciteerd. Lijkt me heerlijk: frikandel met spagetti.

Nog net op tijd: Van harte...

@Ricky: Dank je wel, juist van jou had ik deskundig commentaar verwacht over de combinatie stier/varken...
@Donna: 49, 49, 49... wil je dat NOOIT meer tegen mij zeggen? Nou okay, volgend jaar op 18 mei dan maar eerder niet! Wel fijn dat Maxima en ik (en Diana niet te vergeten) goede en lieve mensen zijn. Vanavond zijn we naar de dokter met haar gegaan, ze heeft antibiotica gekregen. Zojuist had ze nog 39.4, hopelijk zakt het snel...
@Pascal: Neen, dat is bepaald niet leuk om te zien een zieke baby. Dus ik ben erg gevat, haha dat is leuk om te horen. Zal het eens tegen Lucy aanhouden. Eerlijk gezegd dacht ik dat het varken juist niet zo slim was, als sterrenbeeld tenminste. Anderzijds, Maxima komt wel goed over dus er is nog hoop. En solide vind ik het woord van de dag voor mijn postuur, hartelijk dank daarvoor!
@Cyberjunk: Toch is er meer tussen hemel en aarde. Van de andere kant, de ene stier/varken is een eenvoudige DBA op Curacao en de andere bijna koningin van Nederland. Over uitersten gesproken...
@Gata: Masha danki Gata. Zoals net geschreven had Diana zojuist nog 39.4 graden koorts. Hopelijk slaan het antibioticum en de zetpil aan. Dank je!
@Paul de Jong: Dank je en met een frikandel (van Albert Heijn) smaakt bijna alles wel goed. Donderdag had ik frikandellen met rode bietensalade...
@Brillie: Ik zeg altijd het is nooit te laat. O nee, ik zeg altijd zeg nooit nooit...

Muito parabens com o teu aniversário!
Frikandellen: mmmm, over 4 weken hoop ik hier weer van te genieten! Tijdens mijn vorige bezoek aan NL was het 37 graden, toen hoefde ik ze niet eens...

als nog Gefeliciteerd van uit zeeland
we waren naar schiphol
onze dochter met man en de jongens op halen die kwamen terug van curacao
groetjes fam maat

Man, je ziet eruit als een jonge god. Gefeliciteerd!

Hoewel behoorlijk laat, alsnog van harte gefeliciteerd!

@Willisha: Muchas gracias! Een frikandel kan men zowel bij koud als bij warm weer eten, ik wel tenminste. Op Curacao is men ook dol op stamppotten, vooral zuurkool. "Voor de koude winteravonden"...
@Carla: Hartelijk dank Zeeland. Hoe hebben je dochter & gezin het gehad? Richard heeft vast goed voor ze gezorgd...
@Ruben: Dank je, eindelijk iemand die het ook ziet... ;-)
@Curacaoenaar: Gelukkig nieuwjaar mag je tot 6 januari wensen dus mijn verjaardag tot 24 mei. Dan ben je nog ruim op tijd!

alnog van harte casa....ik loop zo achter.....sorry, krijg het er ff allemaal niet in hier in huize ellende paool.....