« Marazul en Melchers: een tussenstand in twee rechtszaken | Main | Spantenbier in Marbella »

Kinderen zitten graag in een kofferbak

Elke dag als ik van mijn werk thuiskom begroet Diana (11 maanden) me enthousiast, tenminste als ze wakker is. Ze kruipt met hoge snelheid naar buiten terwijl ik de Samsonite en mijn laptop uit de kofferbak van de auto haal.

Dat naar buiten kruipen is grappig om te zien en dat komt zo. Een gedeelte van onze woonkamer ligt hoger dan de rest. Hiervoor dienen twee treden beklommen te worden. Aanvankelijk waren we bang dat Diana daar vanaf zou vallen en terecht want dat is ook gebeurd. Voordeel van een valpartij is dat de baby wel respect krijgt voor de twee treden en er voortaan keurig voor stopte.

03.05.2007: Luchiano (9) en Diana (11 maanden) zitten voor hun lol in de kofferbak van de donkerblauwe Toyota. Klik voor groter.De twee treden beklimmen leerde Diana zichzelf al vrij snel aan, er vanaf komen bleek een stuk moeilijker. Hiervoor moet zij zich namelijk omdraaien en eerst met haar benen naar beneden gaan. Dit hebben wij haar inmiddels geleerd. Het gaat wat moeizaam, maar met een beetje goede wil kan Diana het nu.

Het grappige is dat bij iedere verhoging ook al bedraagt deze slechts een centimeter zij nu de tactiek van eerst voorzichtig met haar voeten voelen hanteert. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de badkamer en bij de voordeur.

Het kost haar ongeveer een minuut om naar buiten te kruipen vanwege het tastende beentje. Ja, eigenlijk moet men erbij geweest zijn. Binnenkort wellicht een nieuwe CasaMovie.

Als de prinses eindelijk buiten is til ik haar op en loop een rondje door de tuin. Haar even laten voelen aan de naaldboom, het tonen van onze gasflessen en uiteindelijk zet ik haar op de kofferbak van de donkerblauwe Toyota. Donderdag stond de kofferbak nog open en zette ik Diana er even in, eens kijken hoe ze dat vond.

Wel, ze was niet meer uit de kofferbak weg te slaan. Uiteindelijk moest Luchiano (9) erbij komen zitten. Vooral als hij vanaf de achterbank door de achterruit de kofferbak inkeek moest zijn zusje hard lachen. In haar hand heeft zij overigens een Yu-Gi-Oh kaart maar echt relevant is dat gegeven ook weer niet.

Comments

Ik kan alleen maar denken: 'wat groeien die kinderen toch hard!!'

Kat in het bakkie (maar denk om de vingertjes.)

Ik zie in de kofferbak geen kinderzitje....
En ik zie dat de auto nu binnen het hek geparkeerd staat.
Heeft dat nog iets te maken met diefstalbeveiliging?

Ah interessant; het tonen van de gasflessen! :)

Ik ben wat claustrofobisch, dus in een kofferbak krijg je mij niet in.. Als dat al zou passen in de kofferbak van en Toyota :)

@Cinner: Time flies, maar daar kun jij als jarige natuurlijk over meepraten. Nogmaals gefeliciteerd!
@Cockie: Wees niet bevreesd, ik doe de klep altijd van bovenaf dicht zodat mijn vingertjes er niet tussen komen... ;-)
@Angel: In de wet staat niet vermeld dat kinderen in de kofferbak in een kinderzitje vervoerd moeten worden. Sinds de diefstal van de donkerblauwe Toyota Corolla met Moon-/Sunroof staat de auto binnen. Daarvoor moest wel eerst een plantje omgehakt worden...
@GJ: Met jou kan ik praten, gasflessen zijn fascinerend. Om over je angst voor kofferbakken heen te komen zou je eens kunnen beginnen met een Hummer...

Opvallend:
Achterruitverwarming op de 'Darkblue Moon-/Sunroof Toyota Corolla Fourdoor Sedan'.
Verwacht de importeur binnenkort winterse temperaturen op Curašao?

Het gaat allemaal heel erg snel, voor je er erg in hebt zit ze achter het stuur!

Welke tuin is mooier, die van jullie of die van haar opa? Die heeft geen gasflessen maar daar kun je weer eieren vinden....

@Vernon: Helaas beschik ik niet meer over de Toyota met Moon-/Sunroof, deze is gestolen... :-(
Maar de nieuwe Toyota heeft ook achterruitverwarming. waarschijnlijk is het duurder om hem eruit te halen dan te laten zitten. En zo nu en dan komt hij nog van pas ook, vooral 's morgens willen de ruiten nog weleens van binnen beslagen zijn...
@Renesmurf: Dat kan zelfs sneller dan je denkt, misschien maak ik volgende week wel een foto van een achter het stuur zittende Diana...
@Margriet: De onze. Want de eieren in opa's tuin zijn allemaal gevonden en onze twee gasflessen staan er nog steeds. (Net tenminste nog wel)

Klep dicht en je hebt een rusitge zondagmiddag.

Wat is een Yu-Gi-Oh kaart???