« Een avondje stappen in Utrecht | Main | Back to the sixties in Valkenswaard »

Een stralend weekend en een wederom een begrafenis

De zaterdag en zondag hebben wij in gepaste rust doorgebracht. Geen wonder want het was bijna 30 graden. Lekker liggen op een bedje in de tuin en om vijf uur transformeerde CasasPa het zithoekje bij de vijver in Pleincafť Wilhelmina. Duvel met lekkere hapjes, alleen liepen er geen mensen langs.

16.04.2007: Bij tante Diny en ome Jo in Deventer na de crematie van ome Gerard. Klik voor groter.Maandagochtend was iedereen vroeg uit de veren. We moesten naar Raalte en de aanleiding was een trieste. Op dinsdag 10 april is ome Gerard op 74-jarige leeftijd overleden. Het jaar 2007 is een vreemd jaar. Met twee auto's reden we naar Raalte.

We waren net op tijd voor een snee krentenbrood met koffie bij tante Diny en ome Henk en liepen vervolgens naar de kerk van de Heilige Kruisverheffing. De kerk waar ome Gerard is gedoopt, het sacrament van het Heilig Vormsel heeft ontvangen, misdienaar is geweest en getrouwd met tante Riet. Met de uitvaartdienst van jongstleden maandag is de cirkel rond.

In januari werd longkanker bij ome Gerard geconstateerd met uitzaaiingen naar de hersenen. Soms leek de ziekte zich te stabiliseren maar was toch ongeneselijk. Toen hij die mededeling hoorde zei ome Gerard: "'t Kýmp zo as 't kýmp" en dat was meteen het thema van de uitvaart.

Tijdens de mis werd er veel in het Latijn gezongen. Dat raakt wel een paar snaren uit mijn (verre) verleden, de tijd dat ik zelf misdienaar en later acoliet was. Na de dienst reden we in colonne naar het crematorium van Deventer waar het laatste afscheid van ome Gerard plaatsvond.

Een aantal familieleden verzamelde zich daarna in het huis van tante Diny en ome Jo die in Deventer wonen. Tot half zeven waren we bij elkaar, zo vaak en zo lang heb ik mijn familie al lang niet meer gezien. Een paar losse family-pics tussendoor.

  • De hele groep bij elkaar, ome Ben steekt een hand op.
  • Van links naar rechts: Lucy, Margriet, Luchiano, Truus en ome Jo.
  • De twee tante Diny's, links uit Deventer en rechts uit Raalte.
  • Wilde Pauline met sigaar.

Diana (11 maanden) gedroeg zich voorbeeldig en gaf nauwelijks een kik. Voor Luchiano (9) is het wel aangrijpend, twee begrafenissen in tien dagen. Zondag vroeg hij aan mij of ik met hem meeging naar het graf van mijn moeder. We stonden met zijn tweeŽn stil naast elkaar naar het graf te kijken en ik zag dat hij het te kwaad had. Over ome Gerard heeft Luchiano een verhaal geschreven met de merkwaardige titel Crematie of zo?

Thuis besloten we de avond met twee partijen boerenbridge.

Comments

casapider... jullie genieten goed zo te lezen na Hulanda, helaas ook 2 begrafenissen, dat zijn de mindere dingen in het leven.
Hier mis je wel wat, de verkiezingsstrijd op zijn heetst. Aardige interviews en als je alle verwachtingen van de verschillende politici moet geloven hebben we een stuk of 50 eilandraadzetels nodig. en Pierre is op zijn best :)

zie jullie snel weer!

ps.. ik durf weer te reageren, je snapt neem ik aan wel waarom

Jullie hebben nog maar een paar dagen dan zitten jullie weer op het hete Cur.

Ze passen ook alles aan voor jullie, zelfs het weer...

@Benno: Alles gaat met bergen en met dalen. De verkiezingsstrijd gaat helemaal langs mij heen, het is een echte schande. Binnenkort meer daarover. Tot gauw en ik vermoed dat je doelt op de Europcup-winnaar van 1970. Ach, tegenwoordig lach ik er gewoon om... ;-)
@Donna: Ja, nog eventjes. Na het weekend wordt het weer warm in Nederland, maar op Curacao hoeven we daarvoor geen weerbericht te volgen...
@Brillie: Het toppunt van assimilatie, daar is Nederland inderdaad erg goed in...

bedoelde dat ik me weer tegen over u durf te vertonen na uw opmerkingen over de betere helft van bennoelle....