« Charisteas laat Diana huilen | Main | Pagara 2006 »

Filosofisch moment na diefstal tuinameublement

"Ik weet een vraag die jij niet kunt beantwoorden", zei Luchiano (9) in de auto van supermarkt Mangusa op weg naar huis. "What is the meaning of life?"

Daar had ik inderdaad geen pasklaar antwoord op. "Alle andere dingen hebben een meaning", vervolgde Luchiano. "Light laat je dingen beter zien en door darkness heb je geen last van het licht als je wilt slapen."

CasaSpider: "Zo redenerend kun je zeggen dat de Meaning of Life is om plezier te hebben."
Luchiano: "Ja, maar er is het probleem van geld. Ik wil Pokemon Esmerald Edition en jij hebt geen geld."
CasaSpider: "Geld, geld. Vind je niet dat gezondheid belangrijker is dan de Esmerald Edition?"
Luchiano: "Ik niet. En besides, toen de mensen kamen is ook de Evil gekomen. Dieven, moordenaars en dierenbeulen."

Daar heeft hij wel een punt. Zeker gezien het telefoontje dat ik op woensdagmorgen van Lucy kreeg dat onze tuinstoelen zijn gestolen. Hier nog te zien op archiefbeeld van 28 februari 2004. Ons plastic tuinameublement staat al 11 jaar buiten en nog nooit is het gestolen. Dat is het gekke met dingen, ze worden meestal maar één keer gestolen.

Toen ik thuiskwam zag het er inderdaad leeg uit op de porch. Alleen de ronde plastic tafel stond er nog. Lucy zei mij de tafel binnen te zetten, anders kwam het geboefte vast terug om hun set compleet te maken. Dat laatste hoorde Luchiano en hij trok zijn eigen conclusie.

"Papa, als die dieven zien dat de tafel er niet staat en ze de set niet compleet krijgen, denk je dat ze dan de stoelen weer terugzetten?"

We gingen op weg naar supermarkt Mangusa, ik grinnikend in mijzelf.

Comments

Hadden de buren misschien een feestje???

Hebben de honden die boeven niet kunnen verjagen?
Moest je terug naar Mangusa voor nieuwe stoelen???

Je weet het nooit met dieven.
De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft.

@Jannie: Neen, niet dat ik weet tenminste...
@Vernon O: Omdat er op ons terrein nog twee appartementjes staan bevinden de honden zich in een afgeschermd gebied. Dat kwam nu inderdaad wat minder goed uit. Het verhaal is niet chronologisch geschreven, ik begon met het eind. Het CasaLog is geen gemakkelijke kost... ;-)
@Renesmurf: Waren ze maar wat voorspelbaarder, die dieven. Je laatste zin is ook filosofisch ja zelfs bijna paradoxaal!

Luchiano is een wereld filosoof!

Slechte buurt hoor....

Terugzetten die tafel en de auto een straatje verder parkeren en dan in een schuilplaats op de uitkijk staan om vervolgens die ontzettend gevaarlijke stoelendief in de kraag te vatten. Of zou het een hele gang zijn geweest en de buit moeten hebben delen?

Trouwens, dat zijn toch van die leuningen die naar achter 'klikken' als je even lekker 'uitleunt' (na het eten) en van die transpiratiebillen krijgt? Eigenlijk ben je gered en verlost...
(Mijn excuus als je je vereenzelvigd had met de stoelen en nu diep bent beledigd).

Dit is de zin.

Tussen de eerste en de tweede alinia had ik graag nog de volgende zin gevoegd:
*klikt op de link om de stoelen nader te onderzoeken*

Die Luchiano geweldig hoe hij met woorden speelt en dan nog in het engels. Jammer van je tuinstoelen.

@Don Amaro: Klopt, zelfs als het tuinameublement er de volgende dag nog gewoon staat...
@Marie Pampoen: Ach, laten we het erop houden dat door jouw komst zowel Cerito als Marie Pampoen een fractie beter zijn geworden... ;-)
@Pascal: Geen idee, het kan een choller (drugsverslaafde) geweest zijn of iemand die langsreed, de stoelen zag en ze vervolgens in zijn (moet een man geweest zijn) pick-up heeft geladen. 'Uitleunen' kon ik met mijn gewicht in de (nu gestolen) stoelen toch al niet doen, dan zakken ze door hun hoeven. Met mijn (nu gestolen) stoelen kun je mij niet snel beledigen. De zin is goed! Bedoel je echt tussen de eerste en de tweede alinea?
@Donna: Hij verrast mij regelmatig met oorspronkelijke ideeen. Jammer is het juiste woord in relatie tot de tuinstoelen. We zullen nieuwe moeten kopen. Die we dan wel 's nachts binnen houden...

@Casa: ja, dat bedoel ik (zie ik iets over het hoofd?). Maar zo is het ook prima.

Weet je zeker dat er geen sterke wind gestaan heeft? Want wie heeft er nu nog een wit plastic stoeltje bij zijn huis staan?

De tafel stond er nog? Lusten geen Duvel.

Kom even een nogal plostelinge edoch noodzakelijke verhuizing melden. Ik zit vanaf nu - noodgedwongen - op www.cinner.nl Uitgebreide uitleg is daar inmiddels ook te vinden.

(Momenteel is de cinnerpuntcom op zwart. Ongetwijfeld komt die boel wel weer boven water en dan zal ik wel een redirect plaatsen, dat kreeg ik nu nog niet voor elkaar. Hoe dan ook blijf ik op cinnerpuntnl zitten)

mooi gezegd door Luchiano. Heeft ie dat van jou??

Een drugsverslaafde heet een junk, geen choller.

@Pascal: Je ziet niets over het hoofd, vond het alleen een beetje vreemde plek... :-)
@Brillie: Zeker weten doe ik het niet, maar het lijkt wel erg toevallig dat vier stoelen verdwenen zijn door de wind zonder dat wij iets gehoord hebben. Wij hebben nu in ieder geval geen witte plastic stoeltjes meer bij ons huis staan...
@Hans: De tafel wel ja, die is een stuk groter. Maar misschien wilden de struikrovers daar wel speciaal voor terugkomen. Er staan nooit onbeheerd (volle) flesjes Duvel op tafel...
@Cinner: Heb je nieuwe adres inmiddels bezocht, je oude hosting-provider is geboefte. Ik zal de link spoedig aanpassen...
@Pascale: Neen, de credits gaan (volgens mij) naar Pokemon, Avatar en andere tekenfilmseries... :-)
@Anonymous: (Hehe) Op Curacao heten junks nu eenmaal chollers, dus dat laat ik maar zo...

@ Casa: Alles heeft zo zijn voordelen.

De materiële schade lijkt mij wel te overzien, maar de ellende is dat je in het vervolg steeds denkt kan ik dit wel of kan ik dat wel want misschien...
De laatste jaren die ik in Suriname woonde werd er om de paar maanden ingebroken. Dikke brieven kwamen niet meer aan. Allemaal een gevolg van het "sociale" woningbouwproject in mijn buurt waar bovendien het postkantoor naar verplaatst was. Op het laatst waren alle ramen voorzien van tralies, maar toen braken ze de deur open.
Bij inbraken is het grootste verlies het gevoel dat je geen veilig plekje meer hebt. Ik denk dat het bij jullie wel meevalt, in ieder geval wens ik jullie sterkte.

vdb

Ik wilde er de laatste keer niks van zeggen, maar ..,. de stoelen stonden er al 11 jaar, wel heel erg lang. Dus mooi dat je ze zelf niet ergens naar toe hoefde te brengen voor mooie nieuwe. CasasPa

Meaning of Life..

Pff..
Als je me dat 4 jaar geleden vroeg was het easy.


Dat doet me denken aan die grap, of misschien is het wel echt gebeurd, van die Rus die een mooie nieuwe koelkast plaatste in zijn datscha (huisje op platteland). Omdat hij daar doordeweeks nooit was en er veel gestolen werd in die regio, demonteerde hij op zondagavond de deur en nam die mee naar Moskou. Zo hadden eventuele dieven lekker niets aan de koelkast. Goed idee. Toen hij het weekend erna weer kwam, lag er een briefje: "de deur terug of we steken je datscha in brand".
Hm.

Die jongen is inderdaad een filosoof in de dop... Dat is nou waarom ik zo kan genieten van kids.

@MJvandenBroek: Ondanks dat het slechts om oude tuinstoelen gaat deel ik jouw gevoel wel. Immers, er is toch een ongewenst iemand op jouw terrein gekomen. Maar het valt wel mee verder. Toch bedankt voor je medeleven!
@CasasPa: Gek is dat, voor stoelen van meer dan 100 jaar wordt goud geld betaald en stoelen van 11 jaar noemt men rommel. Heel vreemd...
@GJ: Haha, ja als je jong bent is het eenvoudig. Alhoewel, Luchiano vindt duidelijk van niet. Maar ja, hij heeft dan ook al 7 ex-en... :-)
@Irene: Haha, prima verhaal! Lucy moest er ook om lachen. Ze zei: "Straks hangen de boeven een briefje aan onze deur: morgenavond staat de tafel buiten of anders..." :-)
@Patrick: Kinderen komen vaak heel verrassend uit de hoek. Verrassender dan ik in ieder geval... :-)

het werd ook wel tijd voor een paar nieuwe he.... jullie maken er zoveel gebruik van in dat zonnige klimaat :-)

Casa, ik lees dat er dieven bij jullie geweest zijn. Wees op je hoede, want als dieven eenmaal geweest zijn, zullen ze weer terug komen!
Zet ergens een verborgen camera voor het geval dat.

Bah, ik haat dat gevoel. Het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt, maar niet weet door wie.
Eng hoor, Bah!

@Paola: Ja, wat dat betreft moeten we het geboefte zeker nog dankbaar zijn ook. De stoelen zaten nog prima!
@Boutie: Ik denk dat het mannen zijn geweest die door de straat liepen en de stoelen op de porche zagen staan. En graag wilden zitten. Het gevoel is inderdaad niet prettig, maar ik denk niet dat we in de gaten worden gehouden...