« Yves Cooper | Main | Diana was ziek »

El Sapo El Sapo (31)

1.

Om tien over negen werden wij met Diana (6 maanden) bij het consultatieburo verwacht. Eerst wordt zij gewogen en gemeten. Het wegen leverde een kleine domper op. Woog zij op 11 oktober nog 7.2 kilo, nu was dat 7 kilo en 160 gram. Inmiddels zit Diana onder de gemiddelde lijn voor wat betreft gewicht.

De reden is waarschijnlijk dat zij alleen moedermelk krijgt. Weliswaar aangevuld met fruit- en groentenhapjes, maar kunstmatige melk weigert zij. Daar moet nu wel verandering in komen. Voor het overige ontwikkelt Diana zich goed, communicatief en motorisch scoort zij uitstekend.

Toen we terug naar huis reden hebben we bij de botika (apotheek/drogist) meteen een blik Nutrilon-2 gekocht. Tussen de middag bereidde Lucy een fles van 120 cc. Ik gaf Diana de fles en zij dronk de helft op.

2.

Over de verkiezingsconference van Freek de Jonge hoor ik veelal positieve berichten. Maar ik vond hem om te huilen. Geen schim van de man die hij vroeger was. Luchiano (9) baalde ook van Freek want hij wilde een van zijn gewelddadige tekenfilmseries zien. Van de conference begreep hij logischerwijs helemaal niets.

Wel vroeg hij mij: "Papa, is dat de oude Paul de Leeuw?"

Stemmen op Curacao is overigens een feest. Dit kan men doen bij de Nederlandse Vertegenwoordiging alwaar koffie en gebak klaar staan voor het stemvee. Helaas heb ik nagelaten mij te registreren. Ook zonder mijn stem is de SP de derde partij van Nederland geworden. Proficiat met 24 (?) zetels, Jan.

3.

's Morgens vroeg om 06:04 AM loopt de wekker af voor Luchiano en mij. Op woensdag heeft hij gym en dat vereist een speciaal t-shirt.

Luchiano: "Papa, kun je mijn gym t-shirt boven uit de kast pakken?"
CasaSpider, ietwat pissig: "Is goed, maar waarom doe je dat niet 's avonds?"
De nieuwe Paul de Leeuw: "Ja wat denk je, dat ik er 's avonds wel bij kan?"

Doek.

Comments

Ik dacht dat je automatisch een stempas thuis krijgt ?
Het staat nu overigens op 25 zetels voor SP. Een grote overwinning, mijn stem hadden ze dan in ieder geval ook.
Wilders is, helaas, ook als grote winnaar uitgekomen. Hij staat nu op 9 zetels. Ferry Mingelen noemde PvdV tijdens de uitslag progonose "Anti-Islam partij", ter irritatie van velen. Mingelen heeft uiteindelijk toch wel gelijk...

1 Ik was er al bang voor, Diana wil dus alleen moedermelk. Ik zei het al eens, ik heb zoiets laatst ook al eens gehoord van een jonge moeder die in onze instelling werkt, ook haar dochter weigert kunstmatige melk. Dat schijnt steeds vaker voor te komen. Ik vind het frappant dat Diana vanmiddag wel 60 cc Nutrialon 2 opdronk. Ik vraag me af hoe dat komt. Je zei dat er verandering moet komen, het begin is er dus, maar hoe willen jullie dat in vredsnaam realiseren? Baby's kun je niet dwingen om te drinken en weigeren om moedermelk te geven is ook geen optie. Ik vind zoiets toch wel zorgwekkend.

2 Belachelijk dat men zich speciaal moet registreren om te kunnen stemmen. Tenminste, nu ik er over nadenk, ligt dat misschien aan het feit dat jij geen Antilliaan bent? Of moeten Antillianen zich ook registreren? Ik blijf het toch een beetje eigenaardig vinden, vooral in vergelijking met hoe het in Nederland gaat. Overigens zijn er in Nederland stembureaus geweest waarbij men weer met een pen of potlood met de hand moest stemmen omdat men de comps niet betrouwbaar vond. Ook al zoiets, dat bereid je toch goed voor zou ik zeggen!!

3 Ja Casa, als jij je niet begrijpelijk uitdrukt, dan is het ook begrijpelijk dat Luch jouw opmerking over dat 's avonds doen verkeerd opvat. Als je had gezegd, "Waarom VRAAG je me dat niet 's avonds?" Dan had het effect KUNNEN hebben, maar zo maak je het onlogisch en onbegrijpelijk. Vooral met kinderen moet je er nog heel goed bij nadenken hoe je je uitdrukt.

De SP heeft 26 zetels gevangen. Dat is nog zonder een restzetel. Voor mij hebben zij gewonnen. Mede omdat ze niet verloren hadden maar alleen maar meer binnen gehaald hebben. CDA mag dan wel de grootste zijn... maar niet gewonnen, in mijn ogen dan...

Tja, waar ik op stemde: Ad Bos ABC. Voor eerlijkheid en openheid. 40 mede stemmers in Apeldoorn.

Hoe triest is het in dit land? Dat openheid en eerlijkheid niets meer zegt.

Joh, ik vond Freek juist wel redelijk tot soms goed. Vooral de eerste vijftien minuten waren best sterk. Maar ik vergelijk het dan wel met de Freek die het in mijn ogen al jaren niet meer heeft.

Triester dan onze verdeelde verkiezingsuitslag zal het overigens niet zijn. Dat wordt een lange formatie op naar de volgende verkiezingen ..

(En inderdaad, slechte periode achter de rug dus loop ik weer achter :))

7 kilo is inderdaad niet heel erg zwaar. Borstvoeding is toch beter dan kunstmatige melk?
Mijn zoontje is van 23 maart, en dus ongeveer even oud als Diana, hij eet al geruime tijd gepureerd "warm" eten en was deze week 10,5 kilo(!)
Leuk voor je dat Jan M. zoveel heeft gewonnen, mijn man is het in ieder geval niet. Laat hem en zijn SP dan ook maar regeren, dan kan hij zich bewijzen...

Jeetje Casa,
Een beetje geduld hoor met Luchiano!!!

Luchiano kan in ieder geval proberen of hij er 's avonds wel bij kan!
Het zou leuk zijn het dan lukte..:-)
Laat de grote winnaar (SP) maar mee regeren. Dat is de enige manier om te zien of ze leveren wat ze beloven of dat het toch een wolf in schaapskleren is.

@Curacoenaar: Neen, Nederlanders woonachtig op de Antillen moeten zich registreren. Kopie van het paspoort en nog wat dingen opsturen naar Nederland. Tevens dient men aan te geven minstens tien jaar aaneengesloten in Nederland te hebben gewoond.
Wilders is niet mijn vriend maar Mingelen heeft geen gelijk. Democratie eist dat men de deelnemende partijen respecteert en daarmee ook hun naam. Zeker als een objectief (?) medium als de NOS de regie in handen heeft...
@Cyberjunk: 1. Wij zijn er ook niet blij mee. Het kan ook nog liggen aan de doorkomende tandjes, dat ze daardoor minder eetlust heeft of dat het zelfs pijn doet. 2. Zie het antwoord aan Curacaoenaar. Antillianen in Nederland kunnen overigens helemaal niet meestemmen bij verkiezingen op de Antillen, dus zo oneerlijk is het nu ook weer niet. 3. Het is helemaal MIJN fout... :-)
@Brillie: De SP heeft zeker uitstekend gepresteerd en in zekere zin ook gewonnen. Toch geldt dat ook voor het CDA, gezien de peilingen van een jaar geleden. Over Ad Bos, ik denk dat menigeen zich nog die klokkenluider van Euro Transparant ofzo herinnert. Een idealistische man, maar de partij lag met twee leden al volledig overhoop. Politiek is niet voor amateurs of leken... ;-)
@Cinner: Dat is jouw goed recht! Ik vond Freek vooral oud overkomen. Had ook de indruk dat het publiek erg lauw reageerde. De formatie wordt een interessante. Nog interessanter is of de kunstmatige coalitie het lang volhoudt. Of dat er al snel een punt ter sprake komt dat voor een der partners onoverkomelijk is, het D66-effect. Ik hoop dat je snel weer meer kunt reageren... ;-)
@Lennart: Dat is nogal een verschil 7.2 of 10.5 kilo. Tijd om Diana vet te mesten. Op dit moment zie ik geen regering met de SP erin, als dat wel het geval is ben ik even benieuwd als jij wat dat met zich meebrengt...
@Donna: Tuurlijk, ik ben zo geduldig... :-)
@Angel: Ja, is het niet zo dat men overdag iets uitrekt? Jan is zeker geen wolf in schaapskleren. Wel heb ik mijn twijfels over de mensen na Jan. Van Bommel zie ik bijvoorbeeld niet zitten, daar begint het al...

jaja

Haha, wat een dijk van een antwoord van L.

CDA heeft verloren. Gezien wat ze de vorige keer hadden. Dat is nog steeds verliezen. En dat is juist waarover ik het steeds had: EERLIJKHEID.

@Donna: Jij gelooft mij niet he... :-)
@Irene: Ja, dat vond ik ook. En dat op de vroege ochtend. Luchiano is namelijk bepaald geen ochtendmens..
@Brillie: Je kunt zien dat jij geen verstand hebt van voetballen. Kijk, als PSV in 2006 kampioen wordt met 87 punten en in 2007 met 84 dan zijn ze nog steeds kampioen. Om bij de politiek te blijven, Bush won de laatste keer met de hakken over de sloot maar zit evengoed vier jaar op zijn plek als dat hij een miljoen stemmen meer had gehad...

@ Casa: Als een kerkgenootschap zieltjes verliest, dan doet dat meer pijn, dan alleen maar nog steeds de grootste te zijn. Immers nu moeten ze zelfs met twee anderen samen gaan. En bij voetbal is dat totaal anders. Daar wint er maar een. Die dan een jaar lang een beker mag poesten. In de US is de situatie al aardig aan het omdraaien. Daar zit hij wel, maar kan niets meer op eigenhoutje doen.

Leuk gedaan, maar het is geen goede vergelijking.

CDA heeft gewoon verloren.

geweldig antwoord van Luchiano...hahahah...ik lig in een deuk :-)

Succes met Diana!
Vergeet het 'doekiedoekiepoepie' niet! :)

Ik was dit keer echt totaal zwevend (met de verkiezingen).. Zelfs tot aan het hokje.
VVD: was ik niet van gecharmeerd
CDA: nee
PvdA, enge man die Bos!
Geert, net iets te rechts

Heb daarom geluisterd naar T. en op Jan gestemd.


L. is net T. Ik word 's ochtends ook opgezadeld met dingen die net zo goed 's avonds gedaan kunnen worden ;-)

@Brillie: Wat jij wil, al vermoed ik dat Wouter Bos met alle plezier zo had willen verliezen...
@Paola: Hij kan soms leuk uit de hoek komen ja... :-)
@GJ: Grappig dat je Bos ook zo'n enge man vindt. Ten eerste vind ik dat ook en ten tweede heb je qua achternaam enige verwantschap met hem. Heel goed dat je zo nu en dan naar T. luistert, zij heeft er kijk op. Dat je 's morgens met dingen wordt opgezadeld die ook 's avonds gedaan kunnen worden maakt me een tikkeltje nieuwsgierig... ;-)

@ Casa: Das ook wel weer waar. Het gaat om het winnen, ook in dit spel.