« Champagnebrunch in het Plaza Hotel | Main | Opa en oma gingen weg »

Foto's met een verhaal (2)

In de serie Foto's met een verhaal wordt elke keer een foto getoond waar op een of andere manier een verhaal achter zit. Dat is niet zo moeilijk, want dit geldt voor bijna iedere foto. Het idee is om foto's te gebruiken ouder dan vijf jaar. Alle posts over dit onderwerp zijn gebundeld in de category Foto's met een verhaal.


Datum: ??.03.1993 (vermoedelijk)
Locatie: Ergens in de Italiaanse Alpen
Personen: De skier in het paarse ski-pak
Bijzonder: Elegante houding


Wintersport Italie, 1993 of 1994: Is deze elegante skier CasaSpider? Klik voor groter/sluiten.

(Klik voor groter)


In 1993 (of was het 1992? of 1994?) vertrokken wij met een man of zes naar een ski-gebied ergens in Italie. Het was de eerste keer dat ik ging skien. Ter voorbereiding oefenden we ergens in de buurt van Utrecht op een groene rolband. Tijdens de eerste sessie ging Hans Bisschop hard onderuit en liep een hersenschudding op.

Nadat we met de stoeltjeslift naar zo'n 2000 meter waren geklommen stond ik voor het eerst bovenaan een berg op ski's. De eerste afdaling verliep heel anders dan tijdens de oefeningen. In plaats van dat de berg onder mij omhoog schoof, stoof ik naar beneden. Me op tijd laten vallen was de enige remedie.

Gelukkig ging het snel beter. Op een bepaald moment waande ik mij de Alberto Tomba van de babyhelling. Later bij het bekijken van de foto's van deze leuke vakantie met Ingrid Lucardie verscheen de hierboven geplaatste foto. "Ha, dat ben ik!", riep ik uit. Ingrid schoot in de lach. "Nee joh, dat ben jij niet. Deze skiet veel te goed!"

"Ja maar, hij heeft wel een paars ski-pak aan", sputterde ik tegen. "Toch ben jij het niet", zei Ingrid. We gingen verder met de andere foto's. "Kijk, dit ben jij wel", zei Ingrid. "In jouw typische ik-zit-op-de-wc houding."

Ik beet hard op mijn tong. Angel, als jij nog aanvullende informatie hebt over de datum, de lokatie of iets anders dan hoor ik dat graag.

Comments

Was dat in 1993 (92/94) in de mode zo'n paars skipak? Kan ik me helemaal niet herinneren joh ;-)

Die paarse skipakken zijn mij helaas ook voorbij gegaan...

Foto genomen via skibril? Met analoge spiegelreflex, uit de tijd dat mensen met een mobieltje nog werden uitgelachen (rennend naar een plaats met bereik, zomaar pratend tegen niemand op straat).

Overigens is die houding in stilstand (en zo ziet het er ook een beetje uit) niet zo heel moeilijk, lekker in de schoenen hangen.

Nee, dat paarse skipak heb ik moeten ontberen :-D

De Jesus Quintana ( http://images.google.com/images?q=jesus+quintana&hl=nl&lr=&c2coff=1&safe=off&sa=X&oi=images&ct=title ) van het skien (sorry, ik heb wat binnenpret, ingezet door Theo)

Ik geloof direct dat jij het bent hoor ;-))

Je ziet er erg stoer uit, maar die paarse kleur kan echt niet hoor!!!
misschien toen, maar tegenwoordig niet meer!

Skieen is dus helemaal niks voor mij, ik wandel liever.
Ook veel veiliger.

Het blijkt dat je een slecht geheugen bezit.

Ik heb volgens mij vooral verhalen gehoord over de kou!!!. Was dat niet de trigger naar Curacau te gaan?

@Theo: Laten we het zo zeggen, qua mode loop ik een heel eind achter of juist een heel eind voor...
@Pascal: Het was volgens mij voor de tijd van de Milka Koe reclame, anders had ik vast wel iets gehoord. Het was zeker geen stilstand, maar eerder een heel snelle sluitertijd...
Die Jesus Quintana doet me een beetje aan Frank Zappa denken. Met hem voel ik me wel verwant, Zappa had ook vast voor een paars pak gekozen... :-)
@Willisha: Dank je, alleen weer jammer van die knipoog...
@Donna: Alles komt terug, ook paarse skipakken. Alleen mijzelf zie ik niet snel terugkeren naar de Alpen...
@Renesmurf: Dan ga je toch een keer Langlaufen? De Apres-Ski is er niet minder om!
@Brillie: Dat laatste kan ik beamen. Wat zei je ook alweer?
@Jannie: Kan me niets van de kou herinneren, wel nachtmerries gehad daar...

Mis je dat skiën nu ook?
Zelf ben ik ook wel eens in de Italiaanse Alpen wezen skiën, in Sesto.
Erg leuk, alleen prefereer ik toch de warmte...

Wie heeft je dat sprookje verteld?

Verder dan ski-oefeningen doen met 'Nederland in Beweging' kom ik niet en zelfs dat gaat al niet best. Geef mij maar een warmer oord of een wandeling op lagere grond ;)

Dat paars vind ik dan weer heel erg mooi.

ik zie een tweede foto erdoorheen, of is het en geest...verder vind ik je houding natuurlijk allercharmanst, ik kijk wel uit daarover wat te zeggen....ik ken mijn plaats wat dat betreft *grin*

@Lennart: Het skien was altijd erg leuk, maar eerlijk gezegd mis ik het toch niet. Apres-ski lijkt ook wel erg op Happy Hour... :-)
@Donna: Ik weet het niet, het verhaal begint niet eens met "Er was eens..."!
@Cinner: Het zijn wel heel intensieve dagen, die wintersportvakanties. Eigenlijk is dat gek, want je hoeft alleen maar naar beneden...
Bewegen op tv vind ik nu ook wel voldoende...
@Paola: Het idee dat er (boze) geesten in het ski-gebied waren had ik ook voortdurend. Heel goed dat je verder niets zegt, je hebt een hoog EQ. Maar zelfs geen opmerking over het paars?