« Dingen die ik niet begrijp (12) | Main | Champagnebrunch in het Plaza Hotel »

Een sportief dagje voor Luchiano

Zaterdag om half negen begon de wekelijkse karateles voor Luchiano (9). De les werd gegeven door de man die Anthony karate heeft geleerd. Hij oefende de Pinan Nidan Kata waarbij de verschillende technieken niet zoals gebruikelijk tegen denkbeeldige tegenstanders werden uitgevoerd maar tegen een medeleerling. Dit noemt men Bunkai.

Luchiano (9) schaakt met CasasPa, zaterdag 28.10.2006. Klik voor groter/sluiten.Waar de kinderen de Kata meestal vrij krachteloos lopen moest er nu hard worden gewerkt. Na afloop van de les was Luchiano moe en hij voelde zijn spieren. Hetgeen ook de bedoeling is.

CasasPa belde. Of de negenjarige het leuk vond om de middag met hem en Truus door te brengen in het Plaza hotel. Daar had hij wel oren naar en om twee uur zette ik hem met zwembroek af bij de lobby.

In de namiddag ontmoetten we elkaar allemaal bij Pleincafť Wilhelmina. Luchiano had zich uitstekend vermaakt in het zwembad van het hotel en stak onmiddellijk over naar de speeltuin in het Wilhelminapark. Zijn vriendje Arwin (4) voegde zich even later bij hem.

Toen ze uitgespeeld waren nam Luchiano Lucy's plaats in bij het dominoŽn. En thuis verbaasde hij ons door met CasasPa te gaan schaken. Laatstgenoemde had tijd genoeg, want na de problemen met TotalChoice van gisteren heeft hij de handdoek met betrekking tot zijn weblog in de wilgen gegooid. De partij werd niet uitgespeeld want er stond boerenbridge op het programma.

Daaraan doet Luchiano nog niet mee, we gaan het hem binnenkort leren. In plaats daarvan las hij een paar hoofdstukken uit zijn nieuwe boek De brief voor de koning door Tonke Dragt. Een boek van niet minder dan 449 pagina's.

Een sportieve dag met een intellectueel einde.

Comments

Het was een drukke dag voor Luchiano! Een boek van 449 pagina's is niet mis. Het is al een tijdje dat ik zo'n lange boek gelezen heb.

jammer dat casaspa niet meer logt. Wel leuk dat ie dan met Luchiano schaakt, dat is eigenlijk nog leuker dan loggen. Veel plezier de laatste paar dagen!

Hoop dat CasasPa het bloggen weer gaat oppakken! Nou ja, misschien heeft hij na de vakantie meer tijd en zin :-)

Dikke boeken lezen en schaken, allemaal dingen die mij niet zo liggen.

Schaakmat !!!

@Curacaoenaar: Zeg dat wel. Qua dikke boeken moet het in mijn geval wel haast een Java-boek zijn geweest. Maar dat heb ik niet helemaal uitgelezen...
@Pascale: Aan alle mooie dingen komt een eind. Morgen schrijf ik ook niet, dan ga ik met Luchiano schaken... ;-)
@Willisha: Het was sowieso een vakantieproject, dus ik vrees dat het einde (weblog van) CasasPa is...
@Renesmurf: Volgende keer pikken we een kozijntje mee, om te schilderen!
@Brillie: Jij bent een kenner...

Leuk schaakspel!

Dominoen en Boerenbridge moet ik hier ook eens introduceren :)