« Nathan komt GameBoyen | Main | Meeste commentaar in Augustus 2006 »

El Sapo El Sapo (28)

1.

We gaan terug in de tijd naar vrijdag 3 september 1999. 's Middags had ik met een goede reden vrij genomen. Immers, mijn wettelijke echtgenote stond op het punt op Curacao te arriveren. Lucy en ik zijn op zaterdag 13 februari 1999 in Santo Domingo getrouwd, maar het duurde nog even voordat haar vergunning om naar Curacao op vakantie te kunnen komen rond was.

Feitelijk hadden we zelfs geluk dat de vergunning überhaupt werd verleend vanwege de grote kans dat Lucy zou proberen te blijven. Vóór het huwelijk hadden we al iets moeten regelen met betrekking tot haar verblijf op Curacao, maar dat is er door alle stress bij ingeschoten. Hoe dan ook, op vrijdagmiddag 3 september 1999 waren we samen. Luchiano (8) bleef nog even achter bij zijn oma, hij was op dat moment bijna 2 jaar oud.

Zeven jaar is een hele tijd. Iedere relatie gaat door bepaalde fases heen en het getal zeven speelt daarbij een belangrijke rol. Veel relaties stranden precies na zeven jaar. De koek is op.

Een relatie beginnen is relatief gemakkelijk. De indivduele ontwikkeling van de beide partners gaat echter gewoon door. Het is een hele kunst om dat pad gedurende jaren zo synchroon te laten verlopen dat de aantrekkingskracht blijft bestaan. De natuur kan hierbij een handje helpen met het onderdeel kinderen. Kinderen scheppen ontegenzeggelijk een band tussen de ouders, maar als men alleen bij elkaar blijft vanwege de kinderen doet men uiteindelijk iedereen tekort.

In het geval van Lucy ben ik zeker niet vanwege de kinderen bij haar gebleven. Lucy is de vrouw van mijn leven, dat heeft ze me immers vaak genoeg gezegd. De moraal van dit belerende stukje is dat men nooit achterover kan leunen. De toekomst zal het uitwijzen: Que será, será!

2.

Volgende week zaterdag is er geen karateles. Op die dag worden er namelijk wedstrijden gehouden. Sensei Ivonne vroeg wie daar aan mee willen doen. Tot mijn verbazing stak Luchiano onmiddellijk zijn vinger op. Ook later toen de namen genoteerd werden was hij van de partij.

Na afloop van de les vroeg ik aan Ivonne hoe en wat. Zij antwoordde dat ze me belt voordat de definitieve lijst wordt opgestuurd. "Sommige kinderen bedenken zich namelijk."

In de auto praatten Luchiano en ik over de wedstrijden. Ik vertelde hem dat het er in een wedstrijd een stuk harder aan toe gaat dan op de club. De jonge Bruce Lee was niet erg onder de indruk: "I say bring it on!"

3.

Voordat we naar Pleincafé Wilhelmina gingen moesten we nog wat door de winkelstraten van Punda slenteren. Lucy paste een leuk jurkje dat ik een tikkeltje te sexy vond, wat kunnen mannen toch veranderen in zeven jaar. Ze koos een ander, iets geslotener exemplaar. "Ja, die staat je goed", zei ik enthousiast.

Bij het pashokje kletste Lucy met de verkoopster en riep tegen mij: "Ik neem ze allebei!" Dat moest dan maar. De verkoopster zei tegen Lucy dat ze maar geluk had met zo'n man. "Pff, dat is eenmalig. Hij koopt bijna nooit iets voor me."

Bij Pleincafé zaten Ino & Bente al aan de grote tafel, daar pasten wij gemakkelijk bij. Luchiano verveelde zich, hij had zijn GameBoy in de auto laten liggen en wij hadden geen zin om die te halen. Bovendien was het wel eens goed voor hem om iets anders te doen dan GameBoyen.

Bijvoorbeeld foto's maken:

  • Van een lachende prinses Diana in de Evenflow-Hummer.
  • Van CasaSpider en Ino aan de grote tafel van Pleincafé Wilhelmina met een glas Duvel.
  • Van Lucy met Diana zittend op dezelfde grote tafel.

Comments

1: Over Lucy en jou maak ik me geen zorgen, jullie huwelijk staat na zeven jaar volgens mij nog zo vast als een huis. Jullie lieve dochtertje van bijna 4 maanden oud (dinsdag is het volgens mij zover) is daar het levende bewijs van.

2: Nou, als Luchiano die wedstrijd inderdaad aan durft te gaan, dan is hij een echte kanjer, zelfs als hij verliest.

3: Lucy miskent jou als ze zegt dat het eenmalig is als ze twee jurken mag kopen, ik durf te wedden dat je haar wel vaker verwent op een soortgelijke manier. Op die foto met Ino zie je er overigens gek uit, waarom moet je in vredesnaam je mond zo wagenwijd open houden? Je hebt je glas gewoon in je hand, je ziet er echt dom uit met die open mond. Dat kan echt intelligenter beste Casa.

En even off topic. Hoe was het ook weer? Moet je woensdag ook de "toelating van rechtswege" bij Immigratie ophalen? Of vergis ik me in die datum?

ha ha .. ook besmet met het Doris Day virus??

Ja hoor, de lachende prinses Diana heeft op die foto wel wat weg van haar grote papa.

ontegenzeggelijk? huh?

Nooit van dat woord gehoord.

@Cyberjunk: 1. Het verschil met een huis is dat een relatie levend is. Dingen kunnen van het ene op het andere moment veranderen, maar Diana is inderdaad wel een overtuigend bewijs. 2. Verliezen is niet zo erg, maar een flinke klap tegen zijn hoofd kan de lust tot verdergaan misschien ontnemen. 3. Geloof me, zo zie ik er echt op mijn allerintelligentst uit... :-)
@Henk: Ja, Doris Day schaar ik onder de grote filosofen van deze aarde. En ze was nog aantrekkelijk ook!
@Boutie: Dank je! Gelukkig kijkt ze niet zo dom als ik... :-)
In google.nl zijn 93.000 pagina's ge-indexeerd met het woord ontegenzeggelijk. Echter, in de online editie van Van Dale komt het woord niet voor!

1: er treedt ook gewennig op, en de gedachte dat er ook wat anders is dan dit komt niet in je op.
Als het goed is tenminste, het leven is prima zoals het nu is.

2: van gedachten veranderen, dat kan een tijdje duren, maar als je je best doet lukt dat wel.
Maar dat lijkt me geen goed plan.

3:te sexy, kijk daar mee uit, voor je het weet denkt ze dat ze te oud is!
En een gameboy is er voor om gebruikt te worden, zo vaak mogelijk!

De lachende Diana lijkt op deze foto echt op je!!
Leuk die engelse opmerkingen van Luchiano erg bij de hand is hij.

I say bring it on.... geweldig!!!

http://www.nederlandsewoorden.nl/nw.pl?hoe=begin&woord=ontegenzeggelijk&woordenlijst=spelling

Inderdaad nooit achterover leunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Afglijden, luiheid, gemakkelijkheid en dan er ineens weer achterkomen. Soms zomaar ('uit me zelf') soms door de ander, soms door de wereld daarbuiten. Het blijft een soort oefening wakker/aanwezig blijven.

Diana ziet er weer leuk en grappig uit, Pipi Langkous (althans dat hopen jullie misschien qua haarlengte).

Succes gewenst aan Bruce Lee.

@Renesmurf: 1. Nou... vergis je niet! Ondanks dat het leven prima is zoals het nu is... :-) 2. Wat mij betreft doet Luchiano gewoon mee. 3. Daar heb je een punt, ik zal erop letten. Teveel is nooit goed, dat geldt ook voor een GameBoy...
@Donna: Dus toch! Of Luchiano bij de hand is merken we aanstaande zaterdag wel...
@Paola: Volgens mij kun jij deze uitspraak ook nog wel eens toepassen... ;-)
@Pascal: Een betere link dan Van Dale, thanx! Wat je zegt klopt, regelmatig moeten we erop gewezen worden dat we weer te lang achterover hebben geleund. Het is inderdaad een doorlopende oefening. Pipi Langkous is niet verkeerd en namens Bruce Lee bedankt!

1. Hoe voelde je jezelf toen je wel getrouwd maar niet samen was?
2. Het is toch geen full-contact? Afgezien van een ongelukje dan?
3. Gelukkig kan Lucy ook relativeren.

Als Luchiano de wedstrijd speelt, dan moet je hem belonen door hem een dag van school te houden, dus door hem lekker een dag thuis te laten blijven en hem dan laten doen wat hij wil, lekker de hele dag met de Gameboy. Als je dat na iedere wedstrijd toelaat, zal dat hem blijvend stimuleren om wedstrijden te blijven spelen. Hij is toch één van de besten van zijn klas, dus af en toe kan hij best een dagje missen. Als hij de wedstrijd ook nog wint, moet je hem belonen door hem 2 dagen thuis te houden.

ik merk dat ik medestanders krijg met de opmerking eerder dat Diana zeker veel van d'r Papa weg heeft.
CasasPa

Joh, 3 september helpt vast, voor ons al heel lang en voor jullie vast nog heel lang. Op je lauweren rusten in een relatie is dodelijk en na 7 jaar als het lastig wordt opgeven is wel heel makkelijk. Succes de komende .. jaar. Kinderen helpen soms.

Beste Casa, ik ben het met je eens dat individuele partners zich verder ontwikkelen maar verderop zeg je "Lucy is de vrouw van mijn leven, dat heeft ZE me immers vaak genoeg gezegd". Zoals ik je ken vraag ik me af welke ontwikkeling jij doormaakt...:-)

Luchiano wordt al een echte mannetjesputter maar maakt gelukkig wel leuke foto's!

Geef je helemaal gelijk wat betreft relaties, hebben onderhoud nodig! We zijn ons er allebei van bewust (eindelijk hahaha).
Leuk dat Luchiano zo enthousiast is, goed teken!
Als ik moest wachten totdat Don kleding voor me kocht zou het erg luchtig worden :-)

29-4-1998: een bijzondere datum, voor mij dan. Ik zal jullie er niet lastig mee vallen.

@Piet: 1. Dat is lang geleden. Ik herinner me nog dat ik Lucy wilde meenemen naar Nederland voor het 160-jarige verjaardagsfeest met jou, Renee en Jannie. Dat is toen niet gelukt... 2. Officieel niet, maar er zitten een paar houthakkers tussen die het niet zo nauw nemen met de techniek. 3. Dat is inderdaad ons grote geluk!
@Cyberjunk: Belonen met spijbelen vinden de Minister van Onderwijs en ik niet zo'n goed idee. Een mooi verslag op het CasaLog, daar moet Luchiano het mee doen...
@CasasPa: Er is er altijd een die het het eerst ziet. Jij bent natuurlijk wel bevoorrecht/bevooroordeeld in deze...
@Jannie: Opgeven is inderdaad de gemakkelijkste oplossing, nu ik weet dat jullie op 3 september zijn begonnen geeft dat extra kracht!
@Angel: Ja, zo zie je maar hoe de dingen kunnen lopen. Misschien heb jij ook wel een Lucy nodig... ;-)
@Willisha: Misschien is dat luchtige juist wel Don's bedoeling. Goed dat je voor jezelf opkomt!
@Brillie: Nu wil ik er ook het fijne van weten. Het heeft toch niet met de Koningin te maken?

vlgs van Dale online:

on·te·gen·zeg·lijk (bn.)
1 onweerlegbaar .....

@Casa, dat zou geen kwaad kunnen!
En jij bent het bewijs: niets is onmogelijk...:-)

Luchiano is wel erg stoer. En grappig.

@Henk: Aha, ik schrijf het gewoon verkeerd. Ontegenzeglijk in plaats van ontegenzeggelijk dus...
@Angel: Dankzij mij is er nog hoop voor jou!
@Pascale: Ja, hij is grappig. Zaterdag zien we wel of hij dan nog steeds zo stoer is... :-)

Ja ja