« Voor alle F5'ers | Main | Ongelofelijk »

Bevrijding op Bevrijdingsdag?

Neen mensen, still didn't strike oil. Is dat eigenlijk goed Engels? Misschien gebeurt het vandaag, op de uitgerekende dag met de toepasselijke naam. Lucy zit op haar gemakje televisie te kijken en voert (!) Luchiano (8).

De dag van gisteren. Van half acht tot half tien zat ik met Sugey bij Immigratie om haar paspoort op te halen. Dat is altijd een enigszins spannende gebeurtenis. Kan men het paspoort wel vinden. Gelukkig was dit het geval.

Om 11:50 hadden we een afspraak bij gynaecoloog Henriquez. Positie en hartslag van de baby werden gecontroleerd en vervolgens bespraken we enige scenario's. Op woensdag 10 mei hebben we indien nodig wederom een afspraak, wellicht de laatste.

's Middags reed ik naar het Kabinet van de Gezaghebber om een maand verlenging te vragen voor Sugey. Van tevoren had ik de situatie helemaal uitgelegd en men vertelde mij dat ik een brief met uitleg en een verklaring van de gynaecoloog als bewijs dat Lucy inderdaad bijna aan het bevallen is mee moest nemen.

De dame bij de receptie was allervriendelijkst, nam de papieren in ontvangst en maakte een copie van paspoort en ticket. "Wij bellen u zodra we de beslissing weten", zei ze. Ik reed naar huis hetgeen ongeveer vijf minuten kost en ging op het toilet zitten. Mijn telefoon rinkelde. Het was het Kabinet van de Gezaghebber. "Uw aanvraag is afgewezen."

Nu kan een aanvraag best worden afgewezen, zelfs de mijne. Maar na uitgebreid telefonisch contact, het schrijven van een brief en het ophalen van een verklaring van de gynaecoloog bevreemdt het mij toch ietwat dat men vervolgens onmiddellijk weet te vertellen dat de aanvraag is afgewezen.

We dronken een paar koude biertjes en keken nogmaals naar Scary Movie 3. Ik dacht na over mijn zus Pascale's theorie betreffende zwangerschapsstress en het nivo van films die men dan wil zien.

Comments

ik word zo verdrietig van dat sneue gedoe daar.... wanneer moet Sugey dan weer naar huis?... het is werkelijk te zot voor woorden dat dit zo moet gaan...

Wat een snelle ambtenaar! Wel jammer dat de beslissing negatief is.

Wat er tijdens de bevalling ook aan je wordt gevraagd, blijf bij het hoofdeind van het bed! Of kan jij wel tegen bloed en zo?

Vanaf het Wilhelminaplein lees ik mee met jullie avonturen. Morgen helaas alweer per KLM 747 terug naar huis.

De 3e keer dat ik naar Curacao kom, moeten we toch eens zien een afspraak te maken ;-)

Het blijven spannende tijden daar bij jullie. Soms kijk ik vanuit mijn hotelkamer naar de rij bij Kranshi en denk: hmmm staat Casa daartussen, om zijn kind aan te geven? Neuh, kennelijk niet.

Sterkte de komende dagen. Dat Sugey niet langer mag blijven, is op zijn Hollands gezegd kl*te.

Pasa bon!

Afschuwelijk die afwijzing!! En waarom? Als ze nu eens met een goed argument zouden komen!! Maar dat hebben ze niet. Die allervriendelijkste receptioniste wist vast allang dat dit zou worden afgewezen. Bah, wat een gedoe.

Soms is volgens de wet leven geen leven, maar ja.

Zouden ze bij de immigratiedienst niet denken: "daar heb je hem ook weer".

Volgens Verdonk zijn alle verhalen verteld. Is homo goed, allemaal homo, is bekering goed; allemaal bekeerd, dus ga maar door.

Laat de foto's van Sugey zien aan een man van de receptie!

(Sorry hoor, dom geintje; wat een dom gedoe daar!)

Hi Casa, effe een tipje. Wanneer je met Sugey een verblijfsvergunning of verlenging gaat aanvragen, moet je wel zorgen dat Sugey "strak" in het pak zit, en liefst met een hoge kolkraag! Volgens mij gaat Sugey overal naartoe in haar hotpants Dit geeft dus een slechte indruk, en bevestigd vooroordelen. Jammer, je had het beter moeten weten.

Boutie, dit strijkt mij tegen de haren in. Dus men mag vrouwen op het uiterlijk beoordelen, als vrouwen niet "deftig" genoeg gekleed zijn, dan mag dat dus een reden zijn tot afwijzing. Ik geloof er letterlijk niets van dat de kleding, het uiterlijk van Sugey reden kunnen zijn om een verlenging van haar verblijf te weigeren. Ik denk dat je dit gewoon VERZINT!! Maar als het zo is, dan vind ik dat ten hemel schreiend!!

Cyberjunk, dan ken jij Curašao en de Curašaoenaars niet!!! Trouwens, jij gaat ook niet half naakt SOLLICITEREN??? Mensen blijven mensen. Ik zit hier niks te verzinnen, heb totaal geen behoefte aan. Het gaat om het EERSTE indruk, zoals met alles in het leven.

Wat ben jij naief zeg!

Bij een SOLLICITATIE heb je gelijk Boutie!! Daarbij gaat het inderdaad om de eerste indruk, dat geef ik direct toe. Dan kun je je niet veroorloven om niet strak in het pak te gaan. En ik ben heus niet zo na´ef dat ik denk dat alles maar geoorloofd is. Maar een sollicitatie is ABSOLUUT niet te vergelijken met een verzoek om wat langer vakantie te mogen houden. Als men DAARVOOR al strak in het pak zou moeten zitten, dan blijf ik erbij dat ik dat belachelijk vind. Want Sugey is er toch maar tijdelijk? Wat kan dat dan voor kwaad? Ze heeft toch ook een visum gehad om er in te komen? Dat is zelfs beoordeeld door de ambassade!! Ze is toch geen misdadiger? Ze komt niet voor een vaste verblijfsvergunning, niet voor een baan, alleen voor wat extra vakantie. Het is dus alleen haar kleding. Wat heeft dat nou met een sollicitatie te maken? Ik weet best dat er regels zijn, maar als ik in DEZE SITUATIE een oordeel dat gericht op uiterlijk afkeur, dan weet ik niet wat daar naief aan is, zeker niet als Casa Sugey niet tipt om zich formeel te kleden. Die denkt dan waarschijnlijk net zoals ik. Ik ben dan OOK benieuwd naar ZIJN reactie.

Cyberjunk, rustig aan zeg, niet zo agressief!

Ik weet ook niet wat ze aan had. Ik vraag me alleen af, of ze in haar hotpants gegaan was.

Wat dacht jij van de douane te schiphol? Dacht jij dat de douane niet naar het uiterlijk en kleding van mensen keek om ze uit de rij te halen?
Zo is de mens nou eenmaal.

Ga jij maar straks in je blote kont een visum aanvragen voor Amerika, en kijk of je het krijgt. Je solliciteert wel naar iets!!!

Dat ze geen misdadiger is weet ik ook wel. Verder moet je jouw frustraties afreageren bij degenen die haar hebben afgewezen en NIET bij mij. Want ik had geen moment wat aan jou gevraagd, maar aan Casa.

Daag Cyberjunk.

er zijn geen woorden voor .. voor die maffe Gezaghebber. Maar laat de kleine maar snel komen, wij zijn zoooo benieuwd. Groeten aan Lucy. CasasPa

Hoe lang kan iemand illegaal op het eiland verblijven, voordat je wordt uitgezet?

Even voor Boutie, Sugey is niet eens meegeweest naar het Kabinet van de Gezaghebber. En ik draag geen hotpants. Dus aan het uiterlijk heeft het zeker niet gelegen.
Wat kan het schelen, vandaag is Diana geboren. Voor ons is er niets belangrijkers op dit moment.
Volgende week gaan we wel weer met de Gezaghebber in de clinch... :-)

PROFICIAT!!!! En inderdaad dit is het AAAAAAAAAAAAAllerbelangrijkste ........