« Bleekselderij, chips en domino | Main | Vertrouwen is goed »

Luchiano laat agenten schrikken

Lucy en Luchiano (8) op Mambo Beach. Luchiano heeft een stuk pan dushi in zijn handen. Klik voor groter/sluiten.Zondagmiddag om half vijf reden we naar het strand van Mambo Beach. Een ritje van ongeveer vier minuten dat onderbroken werd door een bezoek aan de warme bakker.

Lucy had ontzettende zin in pan dushi, letterlijk zoet brood. Ook kocht zij er een pindakoek. Erg lekker, maar je krijgt er wel diarree van.

Luchiano (8) en ik zwommen een flink eind, terwijl Lucy uitrustte op haar strandbedje. Het Happy Hour begon en Luchiano haalde zijn rode ballon tevoorschijn.

Het opblazen en weer leeg laten lopen van een ballon is vermaak voor ieder kind en is nog bijna gratis ook. Even later trok hij mijn t-shirt aan en stopte de ballon eronder. Wie heeft de grootste buik.

Om zes uur verkasten we naar het aanpalende Wet&Wild. Al snel verschenen Benno & NoŽlle gevolgd door de Benino's. Vlak naast ons stonden twee politie-agenten. Behalve pistolen droegen ze een soort van zaklantaarns die ook wel op camera's leken. "Ze zijn ons aan het filmen", zei ik tegen Bente. Volgens haar waren het pepperspray-apparaten.

Ineens klonk er vlak achter mij, precies daar waar de agenten stonden, een luide knal. Snel draaide ik mij om en zag nog net hoe de agenten van schrik de lucht in waren gevlogen. Enigszins bedremmeld stond Luchiano erbij te kijken met in zijn handen de kapotte rode ballon. Net van tevoren zei NoŽlle nog tegen Lucy dat die ballon zo wel zou knappen.

Ietwat bleek om de neus zochten de agenten een veiliger plekje op.

Comments

Vervolgens vermaak voor de volwassenen.

Gelukkig dat de agenten alleen maar de lucht in vlogen en niet in paniek gingen (terug) schieten. Jullie maken wel veel mee.
CasasPa.

Oef, uitkijken!
Stel je voor dat ze opeens terugschieten!

Of dat de ballon wegfloept zie je ook wel eens, daar kunnen ze ook van schrikken.

ben je inderdaad mooi mee weggekomen .. voor hetzelfde geld trekken ze in paniek die pepperspray of nog erger .. pfoeii

@Pascal: Zo hebben we allemaal ons pleziertje gehad...
@CasasPa: Dat was ook mijn eerste vrees. Ze waren echter te hard geschrokken...
@Renesmurf: Daar dient op de politieschool speciale aandacht aan te worden besteed: de wegfloepende ballon en de daaropvolgende paniekreactie bij agenten...
@Henk: Het is een wonder dat ik hier nog gewoon zit. Dit had eenvoudig uit de hand kunnen lopen...

Lucy ziet er ook goed uit! haar buik is flink gegroeid de laatste weken. en misschien wordt t toch n meisje :-)

Gelukkig maar dat er geen politiehonden in de buurt waren. Die zouden vast en zeker op Luchiano zijn afgevlogen, want die zullen het geluid van een ballon waarschijnlijk toch als onraad beschouwen.

Een aanslag op het leven van twee agenten. Dar krijg je hier een vette taakstraf voor.

@Pascale: Ja, de laatste tijd is ze verslaafd aan aardbei-ijs... :-) Waarom zou het toch een meisje kunnen worden?
@Cyberjunk: Ja, of die politiehonden zijn van dezelfde opleiding als de agenten en klimmen van angst meteen in een boom...
@Brillie: Luchiano zit op school. Dat kan men zien als een grote en lange taakstraf...

Een goed teken als de politie agenten schrikken van een balon-knal .... zou kunnen aangeven dat ze het niet gewend zijn om knallen te horen.

Qua reactie zou ik zeggen dat het Nederlandse agenten zijn.

@Don Amaro: Of ze hebben het te vaak gehoord en zijn er bang van geworden. Nieuwjaar is nog niet zolang geleden...
@Piet: Dat zou zomaar kunnen, er zit hier nogal veel marechaussee en ik kan het verschil niet zien. Als ze tenminste niet met de motor op het strand komen...
@Erwin: Gelukkig hebben we op Curacao geen metro...

ik zie het gewoon voor me... knallende balonnen zijn verschrikkelijk vind ik...... ik zou me ook rot schrikken...maar ja, ik ben dan ook geen agent.... dat zou niet zo heul verstandig zijn he...

de buiken zijn mooi!! :-)