« Door Curacaose ogen | Main | Trouble with the Kridans »

Geen Carnaval vandaag

Migael en Luchiano na het Carnavalsfeest op de Marnix-school. Klik voor groter/sluiten.Ondanks dat het vandaag Carnavalszondag is, de dag van de Gran Marcha, is het voor ons geen Carnaval. Dat heeft alles te maken met Lucy's zwangerschap. Het is niet handig om urenlang met een dikke buik aan de kant van de weg te staan.

Bovendien is het een hele afdaling om vanaf Seru Domi naar beneden naar de Roodeweg te lopen. Om maar te zwijgen over de klim terug om een uur of zes, zeven. Helemaal met naaldhakken.

Geďnteresseerden mogen het verslag en de foto's van vorig jaar bekijken: Gran Marcha en Marcha di Despedida. Heel anders gaat het er dit jaar vast niet aan toe.

De Marnix-school vierde vrijdag Carnaval. Alle kinderen mochten verkleed komen, er was muziek, versnaperingen, limonade en banana-split. Luchiano (8) verheugde zich enorm op deze dag en het was een groot succes. Spelen, eten en dansen... alles behalve leren. Waar een school toch eigenlijk voor gemaakt is.

Vorig jaar waren de kinderen nog druk aan het feesten toen ik aankwam. Nu zaten ze in de klassen en waren diverse volwassenen de muziekinstallaties en dergelijke aan het afbreken. Snel schoot ik een foto van Luchiano en zijn klasgenoot Migael. Ze zijn chipito's aan het eten.

Zojuist is AZ-PSV afgelopen, de uitslag (1-2) was conform mijn voorspelling in de voetbalpoule. Groots was het allemaal niet. Beste speler van het veld vond ik Arouna Koné. Voorts was er sprake van enige belangenverstrengeling.

Waarom liet Guus Hiddink anders de slecht voetballende Jason Culina staan? Alleen om hem zoveel mogelijk minuten te laten maken voor het Wereldkampioenschap waar hij voor Hiddinks team Australie uitkomt. Voor Marcus Beasley is het derhalve pech dat Guus niet de trainer van de USA is.

Comments

Je hebt gelijk mbt carnaval: kwestie van "same pictures, different faces !"

En toch gaan we !

T'AKITIN KARNAVAL,
T'AKITIN KARNAVAL !!!

Voor mij ook geen carnaval.
Alles wat ik tegenkom op logs beschouw ik als mijn carnaval.

Mijn moeder vertelde me dat de carnavalsoptocht volgend jaar waarschijnlijk een andere route zal rijden. Ik kan me dat niet voorstellen. Chipito's, pfffff bestaan die nog of is de naam van de chips "pepito's" veranderd in chipito's.

Ik snap dat Lucy met haar zwangerschap geen hele einden meer kan lopen, maar je opmerking over naaldhakken vind ik dus echt nergens op slaan. Als zij op normale hakken wel zou kunnen lopen, dan is de oplossing heel eenvoudig. Ze moet, als ze zwanger is, sowieso niet op naaldhakken lopen, dat is vragen om ongelukken, want dan loopt ze veel meer risico dat ze valt en dat kan gevaarlijk zijn voor de baby!!! Je moet alle schoenen met naaldhakken van Lucy zo snel mogelijk uit je huis verwijderen en Lucy zo dwingen om schoenen met normale hakken te dragen en haar zeggen dat ze er sowieso mee moet ophouden om, waar ze ook heen moet, zichzelf geweld aan te doen door ijdelheid te laten prevaleren voor gezondheid.

@Bodo: Dingen die hetzelfde zijn kunnen toch leuk zijn, iedere keer weer. Veel plezier dus... :-)
@Renesmurf: Je moet het hier dan met dingen van vorig jaar doen, maar daar merk je verder niks van...
@Tashita: De Marcha di Despedia voor de kinderen gaat morgen al over een andere route. Vroeger kwamen ze vlak bij ons huis (Marie Pampoen), nu gaan ze naar Suvek, Santa Rosa...
@Cyberjunk: Iedereen heeft zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Lucy is natuurlijk wel erg goed getraind op hoge hakken, ze loopt er net zo gemakkelijk op als jij en ik op gymschoenen. Alleen voelt ze zich een stuk gelukkiger...

Zwanger en naaldhakken? Tja, dat is ook vragen om een rug die zeer gaat doen.

Ik neem aan dat ze dan ook niet mee gaat doen aan de naaldhakken race in Amsterdam?

Geen carnaval??? Pfff je moet wat over hebben voor zo'n kleine!! :P

ik zwijg wijs over mijn voorspellingen ;-)

Een tijdje geleden ging al de grap rond dat de voorzitter van PSV zou hopen dat Guus geen bondscoach van San Marino zou worden. Of die voorzitter beter af is met Culina en Thompson?

@Brillie: Lucy heeft eigenlijk nooit last van haar rug... ik denk dat ze een van de snelste zwangere vrouwen op naaldhakken ter wereld is... :-)
@Xaviera: Jouw tijd komt nog wel... :-) Ach, we hebben Carnaval al vele malen gezien en ik geef toe, het is leuk. Maar leuker dan een kind?
@Paola: Gefeliciteerd met je weekoverwinning, inmiddels kan het geen toeval meer zijn. Je bent een kenner!
@Piet: Volgens mij zijn de beste drie spelers van San Marino allen beter dan Culina. Iedereen buiten Eindhoven is derhalve voor Hiddink als bondscoach van Liechtenstein... :-)

tsjeeeemig ... we lijken op elkaar vandaag ... althans onze logs ...

Hiddink is te oud om nog coach te kunnen zijn. Daar moet men mee stoppen als men 50 is en Hiddink is al 60.

Dat lijkt me wel wat, als Hiddink stopt. Die man is te succesvol met dat clubje uit carnavalland.

@Henk: Haha, ja dat klopt. Het enige verschil is dat ik niet ben gegaan wegens Lucy's zwangerschap. Dat was (neem ik tenminste aan) niet jouw motivatie... :-)
@Cyberjunk: Hiddink is nu op het toppunt van zijn roem, hij gaat zeker het WK nog afmaken met Australie. Wat hij daarna gaat doen...
@Erwin: Hij is inderdaad de perfecte man voor PSV. Waarom solliciteer jij daar eigenlijk niet, als een soort van infiltrant... :-)

neuh .... asjeblief zeg ... hoewel ... de hoge hakken waren het in ieder geval niet ......