« Verhuizen | Main | Saskia en Jeroen »

Welkom op CasaLog v2

Sneller dan -ik had- verwacht presenteer ik met gepaste trots het CasaLog v2. We gaan even met zevenmijlslaarzen door de historie.

Op 17 mei 1998 schreef ik op willemstad.net de eerste aflevering van het CasaNews. Vanaf 20 augustus 1998 verscheen het CasaNews op nijhuis.net. Zo nu en dan lees ik nog wel eens wat in de CasaNews History. En ja, de sportieveling die op de voorpagina zo druk aan het springen is dat ben ik.

Ergens begin 2002 las ik per toeval het artikel De hunkering naar knus van Nico Dijkshoorn waarin hij de draak steekt met diverse webloggers. Uit mijn hoofd weet ik dat Puck met haar stukjes over supermarkten en GeenHeld erin voorkomen. Het was tamelijk humoristisch en ik begon een aantal weblogs te lezen. Door de mogelijkheid van reacties was het allemaal net iets dynamischer dan mijn eigen website. Op zondag 17 maart 2002 schreef ik mijn eerste post op een Blogger account.

In die tijd had Blogger nog geen eigen comment-systeem. Hiervoor moest ik uitwijken naar Yaccs. Op zich naar volle tevredenheid, maar regelmatig was het systeem overbelast. In de zomer van 2003 zag lachicamerengue.com het levenslicht, voor de chica's die Lucy op het strand van Mambo Beach fotografeert. In augustus van dat jaar liet Yaccs het gedurende lange tijd afweten. In allerijl installeerde ik Movable Type en opende een schaduwlog.

De bezoekers waren een stuk enthousiaster over het schaduwlog dan over het blogspotgeval. Daarom werd het schaduwlog geruisloos voortgezet als CasaLog op lachicamerengue.com. Met uitzondering van bijna de hele maand maart 2004 toen de beschikbare bandbreedte binnen een paar dagen op was. Niet door het weblog maar door de populariteit van de chica's. Die heb ik toen maar naar nijhuis.net verhuisd en zelf viel ik voor de rest van de maand terug op Blogger.

Vanaf april 2004 heb ik geen noemenswaardige problemen ondervonden met betrekking tot webloggen, maar toch ging het jeuken. Wegens kostenbesparing wordt er binnenkort het een en ander verschoven qua hosting en een van de gevolgen daarvan is dat het domein casaspider.com het licht zag.

Afgelopen vrijdag registreerde ik het domein en huurde serverruimte. Zaterdag werd Movable Type 3.2 ge´nstalleerd en met style-sheets gestoeid. Zondag konden de grootste stukken van het CasaLog ge´mporteerd worden in zijn opvolger: CasaLog v2. GJ van Camarados ontdekte de nieuwe site als eerste en reageerde: "Ziet er zeer goed uit! Ben helemaal content met deze reactie tool, dat is stukken aangenamer reageren :)"

Nu is het zaak om bookmarks, blogrolling-entries etc. aan te passen. Wat ook niet vergeten mag worden zijn de Dutch Bloggies 2006. Het schijnt dat er een aantal nominaties verdwenen zijn gedurende de eerste dagen dat er genomineerd kon worden.

Een mooie gelegenheid om dit te controleren en meteen het oude lachicamerengue-adres te vervangen door http://live.casaspider.com.

Allen hartelijk bedankt hiervoor, ja ook jij Renesmurf!

Comments

Ik moet er nog erg aan wennen, die nieuwe versie is het voor mij nog niet helemaal. Ik moet in elk geval om je tekst nog goed te kunnen lezen een sterkere vergroting instellen. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het niet kan waarderen. Ik vind in elk geval http://www.casaspider.com beter passen bij jouw log dan lachicamerengue, dit is wel een verbetering.

Sorry, ik bedoel natuurlijk http://live.casaspider.com.Ik hoop voor je dat de Dutch Bloggies de nieuwe naam van je log meteen accepteren.

Ziet er puik uit Casa, gefeliciteerd. De comments op deze manier zijn vooral veel overzichtelijker.

GEFELICITEERD !!!
Ziet er goed uit en die nare vertragende klok is gelukkig ook verdwenen... Ga je de default pagina van casaspider.com ook nog aanpassen? En als je dan toch bezig bent de "Casa Technet" pagina's ook? Ze staan tenslotte toch al bijna 2 jaar in de steigers...:)

En de linkjes eindelijk in een nieuwe window. Of was dat al zo?
Inderdaad ook stukken sneller. Oh, moet ik niet vergeten mijn link aan te passen.

Kun je ook nog terug zien wanneer ik de eerste comment gaf?

Tot slot, de groeten van Mirjam, ik kwam haar tegen in het Feest. Miriam:'Ja leuk man, hij zat daar echt elke week!' :)

Goed werk, Casa. Ik pas fluks mijn bloglines-abonnement aan.

Hoera. Geen Times New Roman meer. (zo heeft iedereen zijn hang-ups).

Als je je eigen comment nog even 'in het echt' wil zien (om te verifieren of het idd is geupload bijvoorbeeld), moet je refreshen. Kan dat niet anders? (minor detail, hoor, verder alles mooi en duidelijk)
Verder wilde ik zonet een trema maken met ALT-137, whoop, weg comment zodra ik op de alttoets drukte. Dat lijkt mij ook een te verhelpen bugje.
Het stemmen zal ik zeker niet vergeten.

Nog even hoor. Bij dat laatste comment was er geen refreshen nodig. Ik zal de eerste keer zelf wel iets stoms gedaan hebben. Niets van aantrekken.

@Cyberjunk: Ik heb nog aan je gedacht, het lettertype is namelijk inderdaad iets kleiner. Van de andere kant kun je ook op 'permalink' klikken en de post lezen zonder de side-bars. Misschien is dat juist weer gemakkelijker voor je voorleesapparaat?
@Henk: Dank je! Gek is dat, dat van die comments was mij dus nooit opgevallen. Deze manier is wel meer de standaard. Eens kijken of er nu nog meer gereageerd wordt... ;-)
@Dytiscus: De klok is tot vreugde van velen inderdaad gesneuveld. De startpagina van casaspider.com wordt spoedig aangepast. Met de Technet-site kan dat wat langer duren. Er is nog zoveel te doen...
@GJ: De links openen bij mij al sinds jaar en dag in een nieuw window. Een nieuwe look stimuleert echter om oude dingen te herontdekken. Net als dat je de boxen van je installatie op een andere plaats neerzet, dan klinken je cd's plotseling ook heel anders. Doe Mirjam de groeten terug van mij, mist ze de warmte niet?
@Mies: Thanx! Ik moet overigens nog 'fluks' in de RSS-feeds snijden...
@Irene: Ik ben niet zo gevoelig qua lettertype, wat heb ik nu, Verdana? Movable Type handelt de comments af en ook het gedrag van de alt-toets. Ik wijk in principe nooit af van de standaard, ben een echt burgermannetje...

casaspider

pabien... ziet er allemaal goed uit. zaterdag was er toch ook nog feest of heb ik me vergist??

Casa, die permalink is nu precies wat ik nodig had. Want inderdaad, nu kan ik jouw teksten perfect laten voorlezen. Deze vormgeving is geweldig. Als ik een sterkere vergroting instelde, werd het lettertype groter, maar wel vager, op het cursieve af en dat is voor mij ook al moeilijk. Maar die permalink maakt jouw log heel toegankelijk voor mensen met een visuele handicap die gebruik maken van een voorleesprogramma. Bedankt voor deze aanpassing, je staat nu qua vormgeving gelijk met mijn lieve nicht. Het is trouwens fijn dat iedereen de keus heeft om het met of zonder permalink te doen.

Nog 1 vraag. Toen ik net even zonder permalink naar de linkerkant keek, zag ik daar je stellingen nog even staan. Die staan er nu maar half op. Zelfs toen ik mijn vergroting even helemaal liet verdwijnen (mijn vergroting kan er ook af) zag ik toch nog dat die stellingen er half op stonden, dat heeft niets met het beeld dat door mijn vergrotingsprogramma ontstaat te maken, ik weet zeker dat iedereen die stellingen maar half ziet. Als jij je startpagina aanpast, dan raad ik je aan om dat ook even te bekijken als je door wilt gaan met stellingen.

Mja, mooi. Denk ik. Ik kan de hele middenkolom namelijk niet lezen omdat de achtergrond niet meefietst naar onderen. Nog even de gereedschapskist erbij pakken! ;-)

@Benno: Klopt! Maar een echt feest is het niet geworden. We deden het kalm aan. Hierdoor had ik wel meer tijd om te knutselen... ;-)
@Cyberjunk: Het CasaLog evengoed leesbaar als het (stilstaande) log van jouw lieve nicht, wat een compliment. Jouw stelling dat IEDEREEN de stellingen maar half ziet is niet juist. Immers, ik zie ze luid en duidelijk. Wel is de site geoptimaliseerd voor een hoge resolutie. Waarschijnlijk gebruik jij juist een lage...
@Eric: Soms denk ik wel eens dat Opera speciaal bestaat om webdesigners het leven moeilijk te maken... ;-) Ik heb speciaal voor jou Opera gedownload en zie wat je bedoelt. Firefox en IE hebben dit probleem niet. Wat je kunt doen is het volgende: Control-A, dan is het geheel weer leesbaar. Of je drukt op de permalink, vreemd genoeg is de achtergrond in het archief wel wit. Ik heb even snel in het css-file gekeken maar ben daar geen held in. Heb jij misschien een tip waar ik iets kan aanpassen? Het is gewoon de default MT-3.2 style-sheet, alleen gebruik ik dus de drie-kolommen...

Mooi...ziet er goed uit..
Je staat weer bij mijn favorieten..

Aha, de resolutie, is DAT het punt? Had ik niet aan gedacht, ik wist niet dat dit zo werkte. Dan neem ik bij deze afscheid van jouw stellingen, hoe jammer ik dat ook vind, ik stelde ze zeer op prijs. Mijn resolutie verhogen is namelijk geen optie, als ik daarmee begin dan werkt mijn vergrotingsprogramma niet meer. De versie die ik gebruik werkt alleen op een lage resolutie, nieuwere versies werken wel op hoge resolutie. Maar updaten is ook geen optie, dat kost me teveel geld. Mijn programma heb ik ÚÚn keer vergoed gekregen van wat destijds het ziekenfonds was en ik was zowat de laatste die dat nog kreeg voor privÚ-gebruik. Een update moest iedereen destijds al zelf aanschaffen en die updates zijn schreeuwend duur. En nieuwe gebruikers van ZoomText Xtra Level 2, zoals mijn programma heet, krijgen het alleen nog maar vergoed als het voor werk gebruikt wordt, of werkgevers vergoeden het zelf, maar in deze tijd kun je dat wel shaken. Ik mag nog blij zijn dat ik, zolang het allemaal nog werkt, op deze manier kan computeren. Vandaar dat ik dus met jouw interessante stellingen niets meer kan.

Ziet er strak uit Casa en het grote voordeel is dat er nu op LaChicaMerengue.com meer ruimte is voor Chica's...
Hoe is het daar trouwens mee...:-(
Wat ik nog wel jammer vindt is dat het tekstblok waarin ik mijn comments kwijt kan zo vreselijk smal blijft.
Kun jij daar iets mee doen of is dit een default?

Casa,

Gefeliciteerd met de nieuwe layout, ziet er goed uit! Net als bij Cyberjunk valt bij mij ook een stuk van de stellingen weg. Als beeldschermresolutie gebruik ik 1024 x 768, volgens mij een veel gebruikte resolutie. Ook kan ik nergens de RSS feed vinden. Waarschijnlijk kijk ik daar gewoon overheen?

Verder niets dan lof! :-)

@Cerito: Dat is een hele opluchting!
@Cyberjunk: Helemaal snappen doe ik het niet van die stellingen, maar als Jan het ook heeft moet er wel iets structureels aan de hand zijn. Ik heb het getest met 1024x768 en bij mij werkt het. Wat ik kan doen is de volgende keer een link plaatsen naar de stellingen, dan komen ze op een aparte pagina en kun jij ze wel lezen.
@Angel: Voorlopig blijven de oude gegevens ook op lachicamerengue.com staan. Er verwijzen nog heel veel (interne) links naar toe. Dat ga ik de komende maanden aanpakken. Dat geldt ook voor het comment-blok dat in mijn ogen ook een stuk breder mag zijn...
@Jan: Ik heb getest op 1024x768 me IE en Firefox, weet niet precies wat er bij jou verkeerd gaat. De rss-feed staat rechtsonder, het gekke is alleen dat ik sinds gisteren geen feeds meer binnenkrijg. Ook hier zal ik naar (moeten) kijken...

Dat heb je mooi gedaan Pedro! De sidebar valt bij mij uiteen in 2 delen, de scheiding ligt na de blogrolling. Ik gebruik nu IE en 1024x768 als resolutie.

Leuke geschiedennis.
Ik kocht in 2003 een pc, ging loggen en nam later dat jaar een eigen domeinnaam.

Ik neem aan dat je me bedankt voor het feit dat ik je url in mijn linklijst ga veranderen.

Alleen waarom er live in de naam zit begrijp ik niet.
Maar het zal allemaal wel.

Casa: opmerkelijk genoeg is dit een probleem dat ik vooral bij Firefox regelmatig tegenkom. Daar wordt het dan opgelost met een div met een div.blank erbij. Kijk maar ff bij http://www.groothoek.nl hoe dat op de voorpagina is opgelost. Btw, is de code netjes gevalideerd?

Eh, nee dus ;-) http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Flive.casaspider.com%2F

Veel kleinigheidjes overigens, maar het kan net het verschil zijn. Enne...die permalink kan ik natuurlijk ˇˇk niet lezen...

OK ... ziet er goed uit, beste Casa. Nu nog alleen je feeds dien te vinden ... dan ben ik helemaal bij.

Wat betreft Willisha ... ik denk dat ze haar links pas zal bijwerken als ze terug is.

Cumprimentos da ilha da Madeira

Hoi! Ben meeverhuisd met je. Ziet er weer fris uit hier in dit nieuwe onderkomen.

@ Casa: de feed heb ik ondertussen gevonden, was op zoek naar een oranje RSS logo oid. en keek dus over de tekstlink heen *schaam*

Voor wat betreft de poll: een klein stukje van de rechterkant valt eraf. Heb hier alleen de mogelijkheid om de site met IE te bekijken, zal vanavond thuis ook ff met Firefox gluren.

@Piet: Vreemd. Ik heb nu twee pc's met 1024x768 allebei IE. De een laat de kolom netjes rechts zien en de ander plakt hem eronder. Ik ben er nog niet uit. Wordt vervolgd!
@Renesmurf: Neen, ik bedank je omdat je mij nomineert voor de Dutch Bloggies, haha... :-) Dat 'live' vind ik mooier dan 'log' of 'blog'. Heb het ooit gezien bij -God betere het- Adam Curry!
@Eric: Ik ga er zeker nog naar kijken, best interessante materie. Zag net dat ik 139 errors heb, het merendeel overigens op naam van het Poll-script. De permalink kun je WEL zien als je eerst Control-A doet... ;-)
@Don Amaro: Met bloglines klik je gewoon op 'Subscribe' en die vindt er twee. Om de een of andere duistere reden is de feed van mijn laatste post echter nog niet binnengekomen... Geen probleem om even op Willisha te wachten trouwens, volgens mij is dat voor jou iets moeilijer!
@Theo: Ik ga zo even kijken bij blabla, het zal weer wat moois zijn met die Apple... :-)
@Jan: Bedoel je de poll of de uitslag van de poll? Dat laatste is namelijk een jpg-plaatje en wordt inderdaad afgekapt. Als je erop klikt zie je uitslag echter in volle glorie...

Wederom bedankt Casa, je bent supercreatief en het zou mij verbazen als ik verder nog problemen zou tegenkomen. Het is gelukkig nog net geregeld en duidelijk voor mij voordat ik verhuis. Er is dus nog veel werk aan de winkel, zoals ik begrijp uit de comments, maar over een halfjaar uiterlijk, misschien zelfs wel over een maand of 3, werkt Casalog v2 feilloos.

Casa al weer een knap stukje werk van jou. Voor mij maakt het overigens niet zo veel uit, ik kijk alleen naar wat ik zie en niet wat er allemaal achter zit. CasasPa

@Casa: ik bedoel de poll. Had hem nog niet ingevuld dus weet ook nog niet hoe de uitslag op het scherm eruit ziet :-)

u is mooi geworden!

Masha masha pabien met je nieuwe site. Is inderdaad wennen met dat lettertype. Wat een technische comments hierboven allemaal. Heb een paar comments overgeslagen...te "nerdy" voor mij. Ik heb de nieuwe site in mijn favorieten geplaats. Normaal bij de oude site stond naast het internetadres een mooie spin in mijn favorieten. Die is nu niet meer met deze nieuwe site? Where is the spider??????

ik denk dat we casa deze week niet weer zien.. veel te druk met het maken van aanpassingen :)

@Cyberjunk: Er wordt hard gewerkt hier, voor 1 maart moet alles goed zijn. Alleen wordt de actiepuntenlijst eerder langer dan korter...
@CasasPa: Het een heeft echter met het ander te maken. Zie jij bijvoorbeeld wel de twee blauwe kolommen links en rechts?
@Jan: Hoe is het mogeijk! Ik zou het wel eens willen zien, is het mogelijk om een screenprint te maken?
@Paola: Dank je! En dat op mijn leeftijd...
@Tashita: In het begin zijn er nu eenmaal altijd wat technische aanloopproblemen. Maar ik heb goed nieuws voor jou, want The Spider is Back!
@GJ: Het is inderdaad bijzonder verleidelijk om te blijven knutselen, zeker met al die nieuwe features, in plaats van nieuwe stories te schrijven. Uiteindelijk gaat het natuurlijk daar om... :-)

Dit is een punt com... een punt com nog wel... wat is er mis met een .eiland?

Oke, van harte. Maar eeen punt com... pfff.

Gefeliciteerd Casa met de nieuwe cyberhut! Blogroll is inmiddels aangepast.

@Casa: screendumps heb ik naar je gemaild, ik heb hiervoor het e-mail adres gebruikt dat ik vond op www.nijhuis.net

PS. Waar blijft de link naar de RSS?

Ook ik zoek naar rss!
Opdat ik niks zal missen!

@Brillie: Persoonlijk vind ik .com het enige dat echt telt. Op de voet gevolgd door .net en .org. Daarna komt een hele tijd niets en dan de (ei)landen. Zo denk ik erover. Toch bedankt voor de felicitaties!
@Verbal Jam: Thanx! Je bent een van de eersten, maar dat is niet ongewoon... ;-)
@Jan: Nu ik het gezien heb snap ik het probleem. Ik dacht dat de poll horizontaal gesplitst was, maar het is dus verticaal. Dit heeft met het font te maken. Gelukkig kon ik het font bij freepolls een maatje kleiner maken. Volgens mij past hij nu weer... Bedankt voor de screendump!
@Brillie & Renesmurf: De RSS vind je onderaan in de rechterkolom. Dat moet jullie lukken!
(Volgens mij is er wel een probleem met de feed op dit moment, maar dat zoek ik nog uit)

De feeds? Die laat je Firefox toch gewoon zoeken. Duurt 0.05 seconden. Niks probleem.

Toch moest ik nu weer refreshen om mijn comment te zien. Dat ligt niet aan mij.

En nu weer niet. Dus ik kan iedereen aanraden om minstens twee comments achter elkaar te plaatsen :-)


Fraai hoor, je nieuwe optrekje. Lekker leesbaar enzo. Mooi !

Fraaie layout, fijn lettertype.

ja die zie ik maar dat vind ik maar niks. Wel ontdekt dat als ik op main druk het geheel weer te voorschijn komt. CasasPa

Hmmppff, wat is er mis met log. i.p.v. live ;-) Verder knap stukje werk Casa!

@Irene: Precies, firefox doet het voor je. Zelf gebruik ik bloglines.com en die zoekt ze ook zelf op. En anders is daar nog altijd de control-f functie, parameter 'rss'...
Het refreshen om een comment te zien heb ik nog niet meegemaakt. Zal zometeen even kijken, nadat ik op 'post' heb geklikt.
@Roos: Masha danki!
@Ronald: Dank je, maar welk lettertype is het nu, verdana?
@CasasPa: Het lijkt wel tovenarij... :-) Maar wat vind je precies niks?
@Carin: En dan hebben we het nog geeneens over .nl gehad... Je kunt Erik ook vragen om 'log' te vervangen door 'opde'... ;-) Dank je voor het compliment!

@casa: In firefox past de poll nu wel, in IE valt net de linker tabellijn weg. Maar ach, een kniesoor die daar oplet!

Typ je rss hier maar uit, ik kan het niet vinden.

En @Irene: het zal je vast niks verbazen dat ik dus geen firefoks ding heb.
Want anders vroeg ik hier niet om, slimmerd.

Wat kan ik hier verder nog voor nieuws aan toevoegen? Parabems, muito bonito!

http://www.casaspider.com/live/atom.xml

Gevonden!
Maar volgens mij aan de linkerkant ergens.

Toch blijf ik erbij dat com staat voor geld verdienen. En daar draait het bij loggen niet om.

@Jan: Zonder linkerkantlijn valt denk ik wel te leven. Het gaat tenslotte om de inhoud van de poll... Nogmaals dank voor je moeite!
@Renesmurf: Vanaf Curacao kan ik Irene in Luxemburg zien blozen vanwege je romantische compliment... ;-) Dat de rss-feed links staat betekent dat jij de site niet in volle glorie (=drie kolommen) ziet. Ik ben daarmee nog in de slag...
@Willisha: Nou, Portugees dat hadden we hier nog niet. Vee plezier de komende dagen nog in Nederland...
@Brillie: Ik heb nog geen geld op mijn rekening zien verschijnen. Rustig afwachten waarschijnlijk...