« Wilma | Main | Verhuizen »

Lessons in Love

Luchiano (8) is bezeten van Transformers Cybertron. Toen we afgelopen maandag bij Boek Plus waren en onder anderen met een vulpen thuiskwamen zag hij daar zo'n Transformer. Het stuk plastic moet ongeveer 45 gulden opbrengen ofwel € 21.32 bij een koers van 2.11. Dat vind ik prijzig voor een stuk plastic.

Behalve bezeten is Luchiano de laatste weken tamelijk aanhankelijk jegens mij. Om de haverklap zegt hij dat hij zoveel van mij houdt, hetgeen leuk is om te horen. Vaak verloopt ons gesprek ongeveer zo:

Luchiano: "Papa, ik hou van jou."
CasaSpider: "Ja jongen, ik hou ook van mij."
Luchiano: "Maar ik hou van jou."
CasaSpider: "Maar ik hou van mij."
Luchiano: "Maar ik hou ook van mij."
CasaSpider: "Maar ik hou ook van jou."
Luchiano: "Maar ik hou meer van jou dan ik van mij."

Laatst kwam hij met het volgende voorstel: "Als ik mijn eten goed en snel opeet dan krijg ik twee punten. En als ik 40 punten heb... dan krijg ik de Transformers Cybertron!" Tweemaal per dag zijn de twee punten te verdienen, bij het middageten en bij het avondeten.

Echt geweldig gaat het eten ondanks het puntensysteem niet, maar wij knijpen een oogje dicht. Na drieëneenhalve dag staat Luchiano op 14 punten. Telkens weer rekent hij uit wanneer de dag aanbreekt dat we de Transformers Cybertron aanschaffen. Het beheerst zijn leven.

We hadden weer een Ik hou van jou dialoog. Wederom besloot Luchiano dat hij meer van mij houdt dan van zichzelf. "Aha!", zei ik tegen hem, "weet je heel zeker dat je meer van mij houdt dan van jou?"
- "Ja, ik weet het zeker."
"Oke, dus jij houdt meer van mij dan van jou..."
- "Ja."
"In dat geval... als jij straks je 40 punten hebt verdiend... dan koop je dus niet de Transformers Cybertron voor jezelf maar iets moois voor mij. Want je houdt toch meer van mij."

Luchiano liet de woorden even bezinken en zei toen: "Hmm... weet je... ik hou 100% van jou. Maar 200% van mij!"

Comments

Werken met punten lijkt me niks.
Eten moet gewoon lekker zijn, dan gaat het wel sneller op.
Straks verslikt ie zich nog, en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Goeie les, hij heeft hem.

Iets zegt me dat je over minder jaren dan je zou denken een harde dobber zult hebben aan Luchiano.

O, wat moest ik LACHEN ZEG!!!!! Wat een smiecht is dat jochie toch, wat zullen jullie nog aan hem moeten bijschaven voordat hij snapt wat onbaatzuchtige liefde is. Maar ja, hij is pas acht. En mensen die het gezien hun leeftijd verstandelijk best kunnen snappen doen het ook niet. Misschien wordt Luch tzt wel het liefste jongetje van de hele wereld. Die Transformers Cybertron hebben volgens mij wel iets weg van ruimtevaart, of zie ik dat verkeerd? Ik ben een eeuwige twijfelaar als het over beeldmateriaal gaat en het kan net zo goed iets heel anders zijn, maar ook de geluiden wijzen volgens mij wel enigszins in de richting van ruimtevaart.

Ik zou overigens wel streng zijn op dat puntensysteem, want als je daarmee een oogje dicht knijpt, dan leert hij er niets van. Of, als je er wat toegeeflijk in wilt zijn, let dan alleen op het leegeten van het bord en niet op snelheid. Maar wees wel consequent in de regel, anders heeft zoiets geen zin en dan is het makkelijker en duidelijker om de Transformers maar meteen aan te schaffen of iets te verzinner voor Luch om die te verdienen waar hij beter aan kan voldoen dan aan dat eten.

@Renesmurf: Verslikken bij een gemiddelde hapsnelheid van 39 minuten lijkt mij erg knap... :-)
@Henk(ES): Veel dingen moet men echt zelf meemaken om ze te snappen, met schade en schande...
@Menno Nicolai: Dat is nu al vaak zo. Van de andere kant, het houdt je scherp!
@Cyberjunk: Wat Transformers Cybertron precies zijn moet je niet aan mij vragen. Wel weet ik dat die dingen kunnen veranderen (transformen) van een auto in een robot in een vliegtuig en weet ik waarin allemaal. Overigens zijn we best consequent, er is toch wel vooruitgang in het eten te bespeuren.

ik hou ook heel veel van casaspiders stukjes...paool spaart ook punten ;-)

Hoeveel punten levert autowassen op?

Prachtig. Als ik destijds zulk speelgoed had gehad, had je mij niet met een klappertjespistool gezien.

Ik eeet nooit mijn bord leeg. Ik eet tot ik genoeg heb. Dat kan soms al na twee hapjes zijn.

Luchiano kan goed rekenen, 200 = 2 x 100.
Ik vind overigens dat jullie beiden op 7 januari moeten zeggen: Lucy, wij houden van jou.
CasasPa

Transformers??? Bestaan die nog??
Optimus Prime ... Megatron .... ach ... jeugd-sentimenten ;-)

wat een slimmerik, die Luchiano.

Irene toch, een klappertjespistool!!!! Dat was toch niets voor meisjes? Een waterpistool, dat was pas leuk. Die dingen bestaan volgens mij helaas niet meer en toch was dat best leuk toen ik jong was.

@ Cyberjunk: nou..... ik kan me de lol met een klappertjespistool anders nog goed herinneren. Mijn moeder pakte dat soort handel altijd af van de leerlingen op school, en wij hadden er thuis de grootste lol mee!

Hij heeft toch redelijk aardig de waarde van een Cybertron weten in te schatten. Dit als je een punt vergelijkt met 1 gulden.
Handig zo'n puntenstelsel.
Autowassen: 5 punten
Afwassen: 5 punten

Ik ga mijzelf ook punten geven, ik wil graag de Robosapien V2! (deze kost 200punten) :)

Ook een slimme, gezonde vader.

@Paola: Dat is heel mooi! En waar spaar jij dan voor?
@Piet: Vijf punten lijkt mij een mooie deal...
@Irene: Klappertjespistolen zijn in ieder geval goedkoper dan het commerciele Transformers-concept. Toch zie ik in jou eerder een Indiaan dan een cowboy...
@Brillie: Gezien jouw omvang heb je in jouw leven toch genoeg hapjes binnengekregen. Luchiano mag wel iets steviger!
@CasasPa: Dat hebben wij ook heus wel gezegd hoor. We hebben zelfs gezongen, althans een poging daartoe gedaan.
@Don Amaro: Bestonden die dan vroeger ook? Ik kan het mij niet herinneren, een gebrek in mijn opvoeding!
@Ceebee: Ach, alle kinderen komen regelmatig verrassend uit de hoek. Maar dom is hij gelukkig niet...
@Cyberjunk: Waterpistolen bestaan zeer zeker nog wel. Zelfs in een betere variant, de SuperSoaker. Daarmee kun je een volwassene van zijn bromfiets afspuiten... ;-)
@Roos: Ja, de afpakkende leraressen zijn hier ook een fenomeen. En iedere keer willen die kinderen toch weer (verboden) speelgoed mee naar school nemen...
@GJ: Bedoel je met autowassen door de wasstraat rijden? Of het slim is om jezelf punten te geven weet ik niet. Hoe dan ook heb je de Robosapien snel genoeg bij elkaar gespaard. Maar hoe doe je dat met een Mazda RX-8... :-)
@Pascal: Dank je! Ik doe mijn best.

Die rx-8, dat zijn toch gauw 50.000punten (= 250 robosapiens). Ga ik toch voor de klassieke jag :)

*frommelt een kleenex uit de tas* :)

@cyberjunk: ik was a) geen meisje, en b)zijn meisjes geen watjes, tenminste niet die het klappertjespistool in handen hebben
@casa: ik was de sherif die uitmaakte wie er allemaal dood waren. Indianen? Poef.

Ouderdom komt in mijn geval met vergeetachtigheid. Lucy van harte gefeliciteerd! En dat geldt natuurlijk ook voor Pedro en Luchiano!

(5 punten voor de hele Toyota is wel wat gierig)

transformers! ja! oh, dan wil ik ook wel 40 punten ;)

http://www.flickr.com/photos/skoop/22808622/in/set-1173066/

40 punten, lijkt een beetje op onze 60 nachtjes doorslapen(bij ons is inmiddels de pup) en ze slaapt nog steeds door. Als een achtjarige gemotiveerd is voor iets gaan ze ervoor, ook wij doen niet zo streng, daar rekenen ze ook een beetje op volgens mij. 40 punten is alleen maar uitstel, ik zou maaar goed opletten, misschien komt de transformer nog voor de 40 punten in de aanbieding ;=). Dat ding komt er toch.

Lucy, gefeliciteerd met je verjaardag, namens de hele familie hier. Ik neem aan dat het verslag hiervan nog gepubliceerd wordt.

Nog slechts een kleine week en dat ding is binnen dus ;)

Irene: Als je geen meisje was, wat was je dan? Je maakt mij niet wijs dat jij van het mannelijk geslacht bent, of het zou zo moeten zijn dat je het leuk vindt om verwarring te zaaien met je voornaam. Ik heb nog nooit een man ontmoet die Irene heet, of zich zo laat noemen. Anderzijds, tegenwoordig schijnt niets meer gek te zijn.

@GJ: Vergeet de bolhoed en de wandelstok niet!
@Bareuh: Heb je een glas limonade omgestoten dan... ;-)
@Irene: Jij de sheriff? Ik moet nu ineens aan de Dukes of Hazard denken... :-)
@Piet: Mede namens Lucy bedankt. Voor EEN Toyota vind ik het niet gierig, misschien wel in het geval van ONZE Toyota. Die is namelijk nogal vies...
@Stefan: Haha, nou vooral goed je bordje leeg eten dan... :-)
@Jannie: Dat noem ik nou eens praktisch denken! Een goed idee, het is inderdaad beter dat ik dat ding nu al koop, want zoals je zegt het moet toch gebeuren...
@Pascale: Namens Lucy bedankt. Verslagen van dingen als een verjaardag probeer ik te vermijden op het CasaLog. Ja of er moet iets heel speciaals gebeurd zijn natuurlijk...
@Cinner: Vrijdag schijnt het zover te zijn volgens ons rekenwonder. Hij staat nu op 20 punten...
@Cyberjunk: Nou, ik ken een vrouw die heet Kelly en die was vroeger ook geen meisje. Toch denk ik dat Irene het 'geen meisje geweest zijn' niet zo letterlijk bedoelt. Dus geen nette jurkjes en lakschoentjes maar in bomen klimmen en dergelijke. Irene, correct me if I'm wrong!

Wat ziet het er hier mooi uit! Ik loop erg achter met bijlezen, zie ik al.

Wat dit stukje betreft, ik denk dat kinderen het meest leren van het voorbeeld dat hun ouders geven, gewoon zonder woorden.
En wat leert Luchiano dan hier van jou? Hoe je op gewiekste wijze aan een kadootje kunt komen.