« Liza neemt afscheid van SQL | Main | Het vliegtuigje »

Lennon 10 jaar

Op dinsdag 10 januari werd Lennon van Jackeline en Mark tien jaar. Zijn tweede lustrum als het ware. Zaterdagmiddag vierde hij zijn verjaardag in de Burger King tegenover de Banco di Caribe en dus persé niet in het filiaal te Santa Maria. Dit soort dingen luistert nauw.

Onder toeziend oog van zijn moeder Jackeline snijdt Lennon de taart aan voor zijn tiende verjaardag. Klik voor groter!Verjaardagspartijtjes bij McDonalds of Burger King duren twee uur en verlopen volgens een vast en beproefd schema. Eerst gaan de kinderen spelen, dan eten ze hun Happy Meal, vervolgens duiken ze het gigantische speelobject weer in en tenslotte is daar de taart.

Op deze wijze is het mogelijk om 20 tot 30 kinderen uit te nodigen. Het is een stuk relaxter dan met zes kinderen gaan bowlen, laat staan om ze thuis te ontvangen. De meeste ouders droppen de kinderen en komen twee uur later terug. Ik ben gebleven en het was best gezellig.

Collega Krijn heeft zijn moeder (Tineke) op bezoek en op dit moment ook nog eens zijn zus (Tineke) en zwager (Robert) met hun drie kinderen. Robert is Colombiaan en werkt in Nederland als arts. Vanaf half oktober vorig jaar is het hele gezin op reis in Zuid-Amerika. Nu zijn ze voor een weekje op Curacao en straks gaan ze via de Galapagos eilanden en Peru terug naar Nederland. Wat een onderneming.

Mark maakte foto's en wat praatjes, de regie was strak in handen van Jackeline. Bij de taart wordt altijd gezongen, maar na het Cumpleaños Feliz, de Spaanse uitvoering van Lang zal hij leven wist men even niet met welk lied verder te gaan. De aanwezige kinderen losten dit adequaat op.

Iets na vieren vertrokken Luchiano (8) en ik. Lucy stond al op ons te wachten. Voor het gebruikelijke zaterdagmiddag-uitje naar Punda.

Comments

leuk om zo momentopname van een dag te lezen.

Wat gaan de kinderen toch leuk met elkaar om. Ik hoop, dat wanneer ze later volwassen zijn, ook zo met elkaar zullen blijven omgaan. Racisme is onzin. Ik zou bijna zeggen dat racisme is een "geestelijke stoornis" dat 'indirect' door anderen ingeprent wordt. Gelukkig hebben kinderen nog 'geen' last van.


Kinderfeestjes vier je gewoon thuis.
Met spelen en een grabbelton met snoepjes en zo.
Dan ga je ze niet vetmesten in zo`n commerciele friettent.

Vind ik dan weer.

20 tot 30 kinderen?... *gaat weer op zoek naar een washandje*

@Beeobee: Tussen de politiek door moet het ook wel eens over een hamburger kunnen gaan... :-)
@Boutie: Racisme is vaak gebaseerd op onwetendheid. Kinderen die ongeacht huidskleur met elkaar spelen groeien heel anders op, dat is een goede basis...
@Renesmurf: Jij hebt 'lately' duidelijk geen kinderfeestjes in je huis gehad... :-) Overigens verbruiken de kinderen in de speeltuin meer calorieen dan ze met het Happy Meal binnenkrijgen...
@Paola: Rustig maar meisje, er waren geen 20 tot 30 kinderen op dit feestje. Ik denk de helft. Maar theoretisch is het geen enkel probleem!

De ballenbak... heerlijk. De laatste keer dat ik bij McDonalds was, zat er een iets te dikke jongen (ik was het niet) vast in de ronde buis glijbaan.

Ze houden bij McDonalds schijnbaar geen rekening mee, dat de kids er dikker van worden.

Trouwens... heelijk die Cheesburgers van McDonalds.

Sinds wanneer is er een Burger King te St. maria? Dat is nieuw voor mij. En was de taart van Burger King zelf of hebben zij die van thuis meengenomen (ik neem aan dat de taart in de prijs inbegrepen is)
De lekkerste verjaardagstaart is die van de Mac! Kan me nog herinneren toen ik 1 keer mijn verjaardag mocht vieren (20 jaar gelden ofzo?) bij de Mac salinja (tegenover de school). Heerlijke chocoladetaart mooi versierd met Ronald McDonald en zijn vriendjes. Smaakte de taart van Burger King net zo lekker? (zucht.....)

Worden er op het strand van Mundo Nobo geen verjaardagen meer gevierd? (Misschien ben ik wel al te lang weg van Korsou).

@Brillie: Dat moet dan wel een bijzonder dik kind geweest zijn. Volgens mij kan ik namelijk nog wel door die buis... :-) Voor zo nu en dan is fastfood best lekker ja. Bij Burger King heet het trouwens whopper...
@Tashita: Al een hele tijd. Om precies te zijn op de Jan Noorduynweg, ergens tegenover de UNA. Het is een hele grote Burger King. De taart is van hun en smaakt bijzonder lekker!
@Capt. Corsaire: Geen idee hoelang je al weg bent van Korsou, maar wij hebben nog nooit een verjaardag op het strand van Mundo Nobo gevierd. Populairder zijn de bowling, het verkeerspark, de dierentuin, de Movies en natuurlijk McDonalds en Burger King... Ben je buschauffeur op Curacao geweest?

Heb net op NET 5 een prachtige reportage gezien over Curaçao! Wat is Curaçao toch mooi geworden. Deze reportage, wordt a.s. woensdag vervolg om 22.05 op Net 5.

Wist ook niet dat kraampjesverkopers zoveel geld verdienden aan toerisme. Er werd verteld dat sommige mensen een maandelijkse omzet maken van wel 20.000 dollar!

Ah, een van de kids van mn zus was volgens mij gisteren jarig. Ik zal er komende week eens langs rijden.

Ipv naar mcdonalds gingen ze braakballen ontleden... (echt)

Bedoel je de 'Koredor'? Achter de KAE of niet?

@Spider: Nee, op Korsou was ik marinier. Buschauffeur kwam later pas.

Leuk dat de kinderen zich hebben vermaakt, daar gaat het toch om. Of het mijn smaak is, is wat anders. Nee dus. Zit op een lijn met Renesmurf. CasasPa

@Anonymous: $ 20.000... de hoogste tijd dat ik van baan verander!
@GJ: Braakballen ontleden... ahum... ja, ik weet even niets te zeggen en dat overkomt mij niet vaak. Het is wel goedkoop trouwens! Gefeliciteerd trouwens met Groningen, jullie staan al gelijk met (of boven?) Ajax... :-)
@Capt. Corsaire: Volgens mij is Mundo Nobo achter de waterfabriek (voorheen KAE, nu Aqualectra Production). Interessante carriere heb je achter de rug! 1969???
@CasasPa: Precies, het gaat om de kinderen. Volgens mij zouden Renesmurf en jij het goed met elkaar kunnen vinden. Dezelfde geesten... ;-)

Was net vergeten mijn naam in te voeren. Ben dus niet Anonymus, ha ha.

Ja man, 20.000 dollar per maand is mooi meegenomen! Geen huur enzo, een paar schilderijtjes gemaakt met verf van Antilliaanse verffabriek, en voilà, KASSA!

Ik denk dat ik halsoverkop naar Curaçao zal vertrekken om OOK aan het cruisetoerisme te verdienen. Ik kan niet schilderen, maar wat maakt het uit, ik kan wel een kunuku-huisje "schilderen" en daar gaat het om. Om de kunuku-huisjes en de kabritu's en de cactussen.
Amerikaanse toeristen zijn er dol op die dingen.


@Casa, Groningen staat idd boven Ajax. Niet gek ook, er gaat immers niets boven Groningen :)

Braakballen ontleden, tsja, je onderzoekt eigenlijk wat de uil heeft gegegeten.
http://www.vogelwerkgroepneede.nl/braakballen/zoekkaart.htm