« Luchiano 8 jaar | Main | Oefenen en nog eens oefenen »

Dantes Inferno

Echt belezen ben ik niet, maar na maandagmiddag gaat Dantes Inferno volgens mij over een uitstapje van Vader Dante met zijn zoon en een paar vrienden naar de plaatselijke bowlingbaan.

Luchiano (8) mocht vijf vrienden uitnodigen om met hem te gaan bowlen. Chris, Matthew, Joash, Ef en Nathan waren de gelukkigen. Ef was het enige meisje. Aangezien zij stoerder is dan menige jongen maakt zij tegenwoordig deel uit van The Gang.

Luchiano viert zijn 8e verjaardag op de bowlingbaan. Klik voor groter.Tot onze verbazing was iedereen vrijwel op tijd aanwezig. Onze speciaal toegewezen hostess moest de zaak in de gaten houden (haha) en zorgde voor de versnaperingen. We speelden op baan één, de andere banen waren aanvankelijk verlaten. Er klonk disco-muziek. Dat gepaard met de gepolijste vloer en de gladde schoenen was het sein voor de kinderen om tussen het gooien door te gaan breakdancen.

Dat mocht niet. Alleen het kind dat aan de beurt was mocht zich in de zone tussen het ballenapparaat en de baan bevinden. Dit heb ik een keer of 195 in het Engels, de omgangstaal van The Gang, moeten herhalen. Kennelijk stond de muziek zo hard dat de etterba schatjes mij niet konden verstaan.

Wat ook niet mocht is vechten. Om de haverklap moest ik er twee uit elkaar halen. Meestal waren Nathan en Joash erbij betrokken. Uit pure wanhoop vroeg ik hen uiteindelijk of ze nu aan het bowlen waren of aan een freestyle-wrestling tournooi deelnamen. Dat vonden ze wel een grappige opmerking van die ouwe. Het was zowaar vijf minuten rustig.

Chris zat met een bekertje zoete, rode, plakkerige limonade vlakbij De Lijn waar we niet overheen mochten als we niet aan de beurt waren. Joash was net hevig met zijn armen zwaaiend bezig aan een breakdance nummer. Met een welgemikte klap sloeg hij het bekertje met de rode limonade uit Chris zijn hand in diens oog en voor het grootste gedeelte over de blank gepolijste houten vloer vlak voor het begin van de baan.

Bij onze hostess was de paniek in haar ogen af te lezen. Met recht, want even later doemde een oudere dame uit het niets op die eufemistisch gezegd woedend was. Lucy probeerde de boel nog te sussen, dat het een ongelukje was. Tevergeefs, Eucalypta had alleen oog voor haar vloer. Levende wezens in het algemeen en kinderen in het bijzonder boeiden haar niet in het minst.

Vlnr: Luchiano, Ef en Joash. Klik voor groter.Noodgedwongen verhuisden we van baan één naar baan twee. We waren nog geen 40 minuten bezig, eerlijk waar bij de tandarts gaat de tijd sneller. Tussendoor probeerde ik nog wat foto's te schieten, meteen daarna moest er weer ergens ingegrepen worden. Het serveren van de hotdogs zorgde tenminste voor een adempauze van enkele minuten.

Bij de tweede worp had bijna niemand geduld om te wachten tot de kegels weer overeind stonden. Men gooide alvast terwijl de beschermbalk nog op de baan stond. Dit tot mijn ontzetting en vooral die van de hostess. Wonder boven wonder ging het steeds goed. Het nadien vermanend toespreken van de dader was meer voor de vorm.

Om vijf uur zaten de twee uren erop. De aanvankelijke opluchting maakte al snel plaats voor iets anders. Slechts één kind werd op tijd opgehaald. Met de anderen zaten wij in de kleine toeschouwersruimte. Al snel braken de eerste vechtpartijen uit. Toen gebeurde er iets spontaans en heel moois: de jongens gingen tegen elkaar breakdancen en ik was de jury.

Nu was het zaak de dansjes zolang mogelijk te rekken. Om de winnaar te bepalen liet ik de jongens voor elkaar klappen, per slot van rekening kon er maar één winnen en vier verliezen. Iets na half zes werden de laatste twee rakkers opgehaald en konden wij naar huis om onze wonden te likken.

Luchiano vond het een erg leuke middag en eerlijk gezegd wij ook. Ja, achteraf wel haha. Mijn plan om in een volgend leven onderwijzer te worden, vanwege de lange vakanties, is na maandagmiddag tijdelijk op een zijspoor geparkeerd.

De fotoserie Bowling Luch 8 jaar bevat 18 foto's. Bedenk wel dat kinderen op foto's niet bewegen en geen lawaai maken.

Comments

Voordeel van een verjaardag is dat ie maar 1 keer in het jaar voorkomt!
Voordeel van een blank gepolijste houten vloer is dat ie zo is schoon te moppen.
Voordeel van een feestje op een bowlingbaan is dat je de zooi en vernielingen niet thuis hebt.
Neem een welverdiende tequila, ga met de benen omhoog en bedenk dat je vanaf volgend jaar 2 van die feestjes per jaar mag organiseren ;-)

Wees blij dat je, inclusief Luch maar zes van die gastjes bij je had. Ik vond het overigens wel een grappig verhaal, maar ik kan me wel voorstellen dat je dit in het heetst van de strijd niet grappig vond. Wat een vechtersbaasjes, wees maar blij dat er geen bloed gevloeid heeft.

PS Ik vergat nog iets te vragen. Je was een lelijk woord aan het schrijven, je was halverwege en streepte het door, daarna verving je het door een lief woord. Een enkel keertje zie ik wel eens meer een streep door een woord. Is het in jouw logprogramma niet mogelijk om normaal te deleten? Dat zou mij eerlijk gezegd bijzonder onwaarschijnlijk lijken. Zelfs IK kon door de streep heen zien en vaststellen wat je eigenlijk bedoelde, dus kennelijk meende je wel wat je wilde zeggen, dan is het we; een beetje hypocriet om het door te strepen hoor jochie, vind je zelf ook niet?...;-)

Ik zit zelf met twee pubers en soms denk ik wel eens: "Waren ze nog maar klein, toen was het leven nog eenvoudig." Als ik dan dit verhaal lees, besef ik, dat ik alleen maar een slecht geheugen heb. Afzien, zo'n stel! :)

De geschiedenis herhaalt zich: vroeger (in de tijd van Casa jong) was het niet veel anders. Een troost is dat het met de tijd (meestal) wel goed komt. CasasPa
PS: de groeten vanuit een Internet hotel in Zhongsjan.

Ef is volgens mij een stoerder dan alle mannen in de gang.

Zhongsjan??? Waar ligt DAT eigenlijk? In China of zo'n soort Verweggistan? Of is Zhongsjan ook weer een raar carnavalsverzinsel? Ergens denk ik dat toch eigenlijk niet, omdat er hier over een internethotel wordt geschreven, maar ik acht toch alles mogelijk!!!!

Ja naarmate ze groter worden, worden ook de zaken waar je tegenaan loopt anders. Ik kwam vooral mezelf heel vaak tegen en dat scheelt een hoop als je beseft hoe je toen zelf was en bij jouw loopt het straks nog van de ene in de andere over ook, dus kun heerlijk lang genieten van dit soort uitstapjes. Het adviesvan kinderpsych Henk± het went en gaat ook weer over, vooral geduld hebben en inderdaad op z´n tijd een tequila.

Ga dan ook koekhappen met die kinderen!

@Ella: Je hebt gelijk, zo slecht was de bowlingbaan nog niet. Het duurde maar twee uur en geen troep in huis, veel beter kan het niet. Het eerste jaar met twee verjaardagen (van kinderen) is pas in 2007, dus ik kan me er nog op voorbereiden...
@Cyberjunk: Ja, het gaat er stevig aan toe. Het lijken wel honden. Een minuut na zo'n vechtpartij zijn ze overigens weer dikke maatjes. Als zelfs JIJ al kunt zien wat het doorgestreepte woord was, ja dan kan IEDEREEN het zien. Op Curacao moeten we bezuinigen. Daarom zijn alle backspace-toetsen verwijderd.
@Ricky: Ach, liever zo dan dat er geen leven in zit. Heb je echt last van een slecht geheugen of is het meer een kwestie van verdringen... :-)
@CasasPa: Zo is het, uiteindelijk komt het (meestal) wel goed. Stuur je me nog jouw logingegevens van www.voetbalpoules.nl? Dan vul ik wel wat voor je in. Veel plezier in Zhongsjan!
@Piet: Daar kon je wel eens gelijk in hebben ja. Ze is overigens de dochter van Elizabeth Taylor...
@Cyberjunk: Met CasasPa weet je het maar nooit. Wie weet is Zhongsjan wel Chinees voor Striepersgat. Vraag het hem maar een keer...
@Henk(ES): Je bent een dokter naar mijn hart. Vanmiddag ga ik meteen de voorgeschreven medicijn kopen!
@Els: Haha, na afloop van het bowlen kreeg ik te horen dat we volgend jaar naar 'Tracks' moeten. Om te karten. Zaklopen blijft echter altijd grappig... :-)

Ik haat kinderfeestjes !!!

Waarom ben ik niet uitgenodigd???...nou???...fraai hoor

Ik word al moe als ik de foto's zie! :)

Btw, dat was een duur vergeetachtigheidje van CasaPa op voetbalpoules.nl. Dat kostte hem de 3e plaats hihi.

Cyberjunk, boffen wij even dat we nederlandse toetsenborden hebben! :)

hehe... welkom in de wereld die kinderfeestje heet zegt ze met leedvermaak..... :-)

Spider,

eindelijk weer eens tijd voor uw log en wat een nieuws. PABIEN, PABIEN, MASHA PABIEN voor de gehele familie.
Mail even wanneer je tijd hebt om dit bij ons te vieren

@Bodo: Ik ook. Ze kosten een hoop geld en jaren van je leven. Achteraf zijn ze het leukst...
@Cerito: Nog zo'n doerak erbij was echt een beetje teveel van het goede. Misschien kun je Luchiano volgend jaar paaien met een kado (een X-box doet wonderen!).. :-)
@GJ: Ja, de feestjes zijn een nadeel van het hebben van kinderen. Je kunt ze natuurlijk ook wijsmaken dat ze pak hem beet op 43 oktober jarig zijn... ;-)
@Paola: Hehe... ja, bedankt. Kunnen we jou volgend jaar als hostess inhuren?
@Benno: Masha danki swa! Zijn jullie vakanties nu voorlopig voorbij... ;-) Ik zal je deze week mailen!

Dit levert voor hem leuke herinneringen op.
Daar kan ie later fijn op terugkijken.
En dan op je log nalezen hoe je het allemaal verslagen hebt.

Muito parabems! Leuk verhaal, ik zit glimlachend achter de PC :-)

Ik heb mijn eigenbal waar ik mee gooi. Het nadeel is dat niemand meer met mij wil spelen...

@Brillie: Je bent vunzig!!!!!

Volgende verjaardag alleen breakdance!

Wel met mate he? ENNE, de bijsluiter goed lezen.

@Renesmurf: Precies, en voor mijzelf trouwens ook. Als ik over 20 jaar bijna alles vergeten ben... :-)
@Willisha: Dank je! Wordt er op Madeira eigenlijk nog een beetje gebowled?
@Brillie: Fred Flintstone had ook zijn eigen bal. Ben je zo goed dan? (cijfers!)
@Cyberjunk: Je hebt ongetwijfeld gelijk...
@Petra: Ja, gewoon een breakdance-tournooi met hotdogs. Geen slecht idee!
@Henk(ES): Ok dokter. Ik heb al een bijsluiter gevonden. Er staat op drie maal daags innemen...

hej Casa , je moet niet klagen ze hebben de boel toch niet afgebrandt , geen auto´s gestolen en niemand zag dat ze drugs verkochten , klinkt als een leuk feestje

klinkt als leuk! had dat dan ook vorig jaar gedaan toen wij er waren...

Hahaha! Leuk toch hé, partijtjes ;-)
(ik heb het laatste feestje verdrongen en ga dat volhouden tot Ruben in aug '06 zijn 11e viert)
Gefeliciteerd!!

@Michel: Eigenlijk heb ik dus nog puur geluk gehad bedoel je... het kan inderdaad altijd erger!
@Pascale: Ja, achteraf hadden we het beter vorig jaar kunnen doen, hehe... Toch vind ik dat je als man hier een keer zelf doorheen moet, een soort survival. Ik heb het (mede dankzij Lucy) gered... :-)
@Marti: Ja, "verdringen" is wel het meest toepasselijke werkwoord met betrekking tot kinderfeestjes. Volgend jaar mag Luchiano alleen maar meisjes uitnodigen, misschien is dat rustiger... ;-)

Dat komt bekend voor. Ik ben inmiddels ook al een aantal keer met Ruben en Marnix op hun verjaardag naar de bowlingbaan geweest. Blijft altijd spannend maar loopt uiteindelijk ook weer goed af. Voor volgend jaar kun je me anders wel inhuren, ik heb wel weer zin in een vakantie curacao.