« Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (14) | Main | CasaMovie: Frente Obrero and Pronkami »

Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (15)

15. De voorlopige uitslag van de Statenverkiezingen Nederlandse Antillen 2006.

Uitslag Statenverkiezingen 27 januari 2006 Nederlandse Antillen, klik voor groter!Wij schrijven vrijdag 27 januari 2006 ongeveer 20:58:31 uur. Zojuist heeft Gezaghebber Lisa Richards-Dindial de voorlopige uitslag van de Statenverkiezingen van het Land de Nederlandse Antillen bekend gemaakt.

Het is een verrassende uitslag, laat ik dat voorwegnemen. Hier komt hij met tussen haakjes het huidige aantal zetels:

  • PAR, Emily de Jongh-Elhage: 5 zetels (4)
  • MAN, Charles Cooper: 3 zetels (0)
  • FOL, Anthony Godett: 2 zetels (5)
  • PNP, Ersilia de Lannooy: 2 zetels (3)
  • Forsa Korsou, Nelson Navarro: 2 zetels (0)

In totaal zijn 71.395 stemmen uitgebracht. De PLKP van Errol Cova verloor haar beide zetels. De LNPA van Nelson Pierre heeft het net niet gehaald. De partij E Mayoria is op de allerlaatste plaats geŽindigd net slechts 41 stemmen. Ook MODPOR van Stanley Brown kon geen potten breken met 255 votes.

De Excel-sheet met de complete uitslag van www.registrosivil.an is (ook) hier te downloaden.

Alle posts over de Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006.

(Wordt vervolgd)

Comments

Ik zat er al op te wachten. Nu kan ik eindelijk gaan slapen. Morgen gaan we wel verder met de onderhandelingen.

Bevolking van Curacao: Gefeliciteerd!
Dit is een mooie uitslag, welke perspectief biedt om als een gezond eiland de autonome status tegemoed te gaan.

CasaSpider bedankt voor de uitgebreide verslaggeving. Dankzij jouw informatie had ik wel de vijf grote partijen goed voorspeld.

@Brillie: Dat dacht ik al. Op Sint Maarten zijn ze nog druk aan het tellen. De National Alliance ligt (een beetje) voor op de DP, ook verrassend. Neem je dat mee in je onderhandelingen?
@Westpunt: Dat denk ik ook. Nu is het wel zaak dat Nederland een beetje meewerkt, een betere kans dan deze krijgen ze niet meer...
@VernonO: Heel graag gedaan. Ondanks mijn informatie waren mijn eigen voorspellingen niet zo geweldig.... ;-)

Heel erg sorry maar ik krijg me niet verdiept in deze verkiezingen. Dus eigenlijk kom ik alleen maar vertellen dat ik je nog wel bezoek :)

ik had nooit gedacht dat ik nog meer van de verkiezingen op Curacau zou weten dan in mijn eigen land....;-)

En nu CasaSpider ??? wat zijn jouw verwachtingen over de politieke situatie op curacao na deze uitslag ??

@Cinner: Geeft niks, om ook deze verkiezingen leuker te vinden kun je net doen alsof het een dart-wedstrijd is... ;-)
@Paola: Haha, ik blijf het knap vinden dat jij het allemaal hebt doorgelezen. Bij de Gemeenteraadsverkiezingen van Doetinchem verwacht ik nu wel een dossier van Paool... :-)
@Skorpion: Het is even afwachten, zometeen moet ik nog zien of de National Alliance inderdaad gewonnen heeft op SXM. Voor wat betreft Curacao is het ongetwijfeld veel gemakkelijker om een coalitie te vormen. Bij een sterke FOL/PLKP waren de andere partijen allemaal tot elkaar veroordeeld geweest, nu kunnen ze kiezen.

"voorlopig" is altijd voorbarig en in die zin ook een beetje zinloos.

Rustig afwachten en dan maar zien wat er uit voortkomt.

Er is een ware RUZIE uitgebroken op de het forum van Stanley! Zie link. Ruzie vol met bedreigingen en beledigingen. T.Cool wil aangifte gaan doen wegens deze beledigingen. Cool (nr.2) heeft namelijk 1 dag voor de verkiezingen, zijn partij (Stanley) de bons gegeven. Volgens hem deed zijn eigen partij aan volksverlakkerij, en daar wilde hij zich van distantiŽren.

Zie deze ook link.

Had ik na het interview met Maurice Adriaens een redelijk goede indruk van de man, nu toont hij zich een slechte verliezer en misschien zijn ware aard:

"De uitslag roept veel vraagtekens op. Iedereen met gezond verstand moet zich afvragen hoe het kan dat tot voor drie dagen geleden alle enquÍtes uitwezen dat er een strijd tussen PAR en FOL zou ontstaan, en nu krijgen we opeens veel minder stemmen. Ik zet vraagtekens bij de gang van zaken. Het is lastig om computers te controleren. Als er eenmaal gestemd is, kun je dat niet meer herleiden. Iedereen weet hoe gevoelig computers zijn, er zijn virussen".

Hilarisch, en wat zei hij ook al weer over opinie-peilingen ???

Proficiat Emily ! Lijkt mij een aardige vrouw. Jammer voor Casa: ik moet het vorwegnehmen dat jouw voorspellingsvermogen zowel bij voetbal als bij verkiezingen beneden (jouw) peil is. CasasPa

@Renesmurf: Voorlopig betekent in deze dat als er geen onrechtmatigheden worden geconstateerd (aan de stemmachines of qua procedures) dat dit de uitslag is. De kans dat er nog aan getornd wordt is bijzonder klein.
@Boutie: Het is niet zo fris wat daar gebeurt. Vond het overigens een bijzonder lage streek om een dag voor de verkiezingen met een negatief stemadvies te komen, het had Thomas Cool gesierd als hij zich gewoon teruggetrokken had.
@Bodo: Zelfs in de Vigilante-poll had de PAR 4 zetels en de FOL 3. Dus zo afwijkend is de daadwerkelijke uitslag niet. Het valt mij ook tegen van Adriaens. Dan vind ik de reactie van Errol Cova van meer klasse getuigen. Van een PAR-virus is mij overigens nog niets bekend... ;-)
@CasasPa: Emily doet een beetje aan Erica Terpstra denken, komend uit een sportfamilie en qua 'gezelligheid'. Mijn voorspellingen moet je enigszins zien in het licht van hoe ik inzet op wedstrijden van Feyenoord. Voor het overige heb ik wat dat betreft jouw gaven ge-erfd... ;-)

Heb tijdens mijn tijd op het eiland nogal wat keren begrepen dat onze Emily wel erg gezellig is maar van economie en politiek eigenlijk niet zoveel snapt. Van persoonlijke PR wel. Zou het een verbeterde versie van Mirna worden? :-)

Ook ik heb het idee dat Ys heel wat meer kennis in huis heeft dan Emily. Maar met de rest v/d PAR en de andere 'goeie' partijen achter haar heb ik er alle vertrouwen in!

@Frank: Toen ik het Radio Dolfijn interview met Emily de Jongh-Elhage intikte was ik ronduit onthutst. Ik raad je aan om een stuk te beluisteren en dat letterlijk op proberen te schrijven. De vergelijking met Mirna is niet zo'n gekke!
@Westpunt: Daar moeten we inderdaad op hopen... :-)